Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015 12:12

Ο «Έρωτας με το καλάθι» και η αφιέρωση στη Νάξο

Στην Ελλάδα που σχεδόν δεν υφίσταται μπασκετική βιβλιογραφία είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη η βιογραφία ενός σπουδαίου σκόρερ και σουτέρ και αργότερα προπονητή.

Kontos 2-1Ο λόγος, για την αυτοβιογραφία του ενός εκ των σπουδαιότερων Ελλήνων αθλητών όλων των εποχών. Του Απόστολου Κόντου. Από τους πρώτους σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού, πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος ενώ έπαιξε και σε ΑΕΚ και Ιωνικό Νέας Φιλαδελφείας.

Ο κορυφαίος σουτέρ με την τεράστια καριέρα έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στο ελληνικό μπάσκετ και με την βοήθεια του δημοσιογράφου Τάκη Ευσταθίου, αποτύπωσε μνήμες και συναισθήματα από τη μακρόχρονη αθλητική του πορεία του.Στην βιογραφία του «Έρωτας με το καλάθι» ο παλαίμαχος άσος των γηπέδων (σ.σ. κατά το ήμισυ ναξιώτικης καταγωγής η μητέρα του είναι από το Σκαδό το γένος Πιτταρά) αποτύπωσε τα συναισθήματά του απ' τις εμπειρίες του στη χρυσή καριέρα του κυρίως στον Παναθηναϊκό και μετέπειτα στην ΑΕΚ.

Ο «Έρωτας με το καλάθι» διαβάζεται πάρα πολύ ευχάριστα και συγχρόνως με την πορεία του Κόντου ενημερώνεται ο αναγνώστης για την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ πριν το χρυσό του 1987 και τα …χορευτικά του Νίκου Γκάλη που εκτόξευσε το άθλημα, μεταφέρει τον αναγνώστη σε εποχές που η αντιπαλότητα δεν δηλητηριαζόταν από τον φανατισμό με τον «αιώνιο» αντίπαλο να βραβεύει τον Απόστολο Κόντο για την προσφορά του στο άθλημα, πως παιζόταν το μπάσκετ τότε, ποιοι ήταν τα μεγάλα αστέρια, οι προπονητές, οι παράγοντες κλπ.

Ιδιαίτερη αξία έχουν οι άγνωστες ιστορίες που διηγείται ο Απόστολος Κόντος και ταξιδεύουν τον αναγνώστη στα πέτρινα χρόνια του μπάσκετ. Πραγματικά καλό βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κάθε μπασκετόφιλου.

Ο Απόστολος Κόντος, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 1987 αποσύρθηκε μετά από 28 χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους, δεν ξέχασε τις ρίζες του και σε ένα από τα βιβλία του πρόσφερε στους φίλους του, έκανε αφιέρωση στην Νάξο.

«Στην πανέμορφη Νάξο, την γλυκιά πατρίδα του παππού μου Γιάννη Πιτταρά από το Σκαδό», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρώτο «μεγάλο 4» του Παναθηναϊκού πριν τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΡΑΣ

Kontos 2

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares