Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2015 18:05

Στάση …Πατήσια για Πανναξιακό

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΗΤΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 56-52 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΗΤΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 56-52 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΟΡΤΙΓΚ

Στα Πατήσια έμελε να σταματήσει το αήττητο του Πανναξιακού… Η ομάδα της Νάξου έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια τις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής μπάσκετ ανδρών ηττήθηκε με σκορ 56-52 στο κλειστό του Σπόρτιγκ από την ομώνυμη ομάδα και έφυγε από την Αθήνα με το κίτρινο φύλλο αγώνα στις αποσκευές της.

Αντίθετα, για την ομάδα των Πατησίων αυτή είναι η δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ έχει έναν αγώνα λιγότερο, γιατί ο αγώνας στα Εξάρχεια με αντίπαλο τον Τρίτωνα την περασμένη εβδομάδα αναβλήθηκε λόγω βροχής. Αξίζει να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, αλλά και πάλι αναβλήθηκε λόγω βροχής!

Έχοντας ως …πρώτα βιολιά τους Τσαμπή και Παπαπέτρο οι «κυανέρυθροι» του Στέλιου Κλήμη, οι οποίοι σημείωσαν από 16 και 15 πόντους αντίστοιχα κατάφεραν να ανατρέψουν της εις βάρος τους διαφορά που είχε δημιουργήσει ο Πανναξιακός στο πρώτο ημίχρονο και με όπλο την άμυνα ζώνης εγκλώβισαν τους αντιπάλους τους.

Από την άλλη πλευρά, από τους Ναξιώτες ξεχώρισαν οι Πολίτης με 12 πόντους όλους με σουτ τριών πόντων (τρία στο πρώτο ημίχρονο) και ο Χριστόδουλος με 18 πόντους που στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν η δύναμη της ομάδας του κάτω από τα καλάθια, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά.

Δυνατά ξεκίνησε ο Πανναξιακός την αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί με σκορ 7-0 παίζοντας κοντά στο καλάθι και εκμεταλλευόμενος την αστοχία των αντιπάλων του. Οι φωνές από τον πάγκο του Σπόρτιγκ «Άντε να βάλουμε ένα …γκολ» απέφεραν καρπούς και έτσι μείωσαν στους τέσσερις πόντους 3-7 όπου ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η είσοδος του Δημήτρη Χριστόδουλου στο παρκέ έφερε τον Πανναξιακό μπροστά με έξι πόντους (8-14) κι ενώ οι Πατησιώτες ισοφάρισαν 14-14 ο σέντερ των φιλοξενούμενων συνέχισε στο ίδιο μότο και ανέβασε την διαφορά στους +8 (18-26) για να έρθει ο Πολίτης με το τρίτο τρίποντό του να την οδηγήσει στην μέγιστη (18-29) που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, Παπαπέτρος και Τσαμπής πήραν από το χέρι τον Σπόρτιγκ κι αφού αρχικά ροκάνιζαν την διαφορά με διαδοχικούς πόντους τους, ένα καλάθι και φάουλ του δεύτερο 3:30 πριν το τέλος έφερε τους Πατησιώτες μπροστά με σκορ 33-32 και 36-32 με τον ίδιο τρόπο, αλλά από τον Χατζηνικόλα αυτή τη φορά. Ο Μαγιντόμπε με τέσσερις διαδοχικούς πόντους, όμως, έφερε το ματς στα ίσια 36-36 σκορ λήξης τρίτου δεκαλέπτου.

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν η τελευταία περίοδος. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο με καμία όμως από τις δύο να μην ξεφεύγει στο σκορ. Ο Σπόρτιγκ προηγήθηκε με σκορ 44-41 με μία στις δύο βολές του Καστανιώτη για να έρθει το τέταρτο τρίποντου του Πολίτη κι ένα δίποντο του Παγώνη να κάνουν το σκορ 44-46 υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Δαμιανίδη.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Ισοφάρισαν 46-46, πέρασαν μπροστά 50-49 και ξέφυγαν με τρεις 53-50 με τρίποντο του Τσαμπή 1:20 πριν το φινάλε. Ο Πανναξιακός μείωσε στον πόντο 53-52 με τον Χριστόδουλο, αλλά μέχρι εκεί. Ο Τσαμπής με μία στις δύο βολές έκανε το 54-52, ο Χριστόδουλος αστόχησε και στις δύο βολές 10 δεύτερα πριν το τέλος για να έρθει ο Χαϊδεμένος να σημαδέψει σωστά και στις δύο προσπάθειές του από την γραμμή των φάουλ και να διαμορφώσει το 56-52. Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Αγγελή στο τέλος ήταν εκτός χρόνου κι έτσι το 56-52 έμελε να είναι το τελικό σκορ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μακρής- Μπανασάκης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 3-7, 18-29, 36-36, 56-52

ΣΠΟΡΤΙΓΚ (Κλήμης): Καστανιώτης 5, Καρτελιορώτης, Τσαμπής 16 (1), Παπαπέτρος 15 (1), Χαϊδεμένος 2, Χουζούρης, Κούτρης, Ενεζλής 3, Χατζηνικόλας 5, Καραμπάτος 2, Αγγελής 8, Δόξας.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Δαμιανίδης): Πολίτης 12 (4), Καρβούνης 6 (1), Καλαβρός, Μαγιντόμπε 4, Καζακίδης, Καραγιάννης, Κυριακόπουλος, Μάκαρης, Ακτύπης 2, Χριστόδουλος 18, Μυλωνάς 4, Παγώνης 6.

Τσαμπής: Πιστεύαμε στη νίκη

Ένα κουβάρι έγιναν μετά το τέλος του αγώνα με αντίπαλο τον Πανναξιακό οι παίκτες του Σπόρτιγκ μπροστά από τους ένθερμους οπαδούς της ομάδας του πίσω από την μία μπασκέτα που βλέπει την οδό Σαρανταπόρου.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας των Πατησίων ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι ο Στράτος Τσαμπής, ο οποίος στα τρία παιχνίδια της ομάδας του μέχρι σήμερα έχει σημειώσει συνολικά 47 πόντους. Ο 29χρονος γκαρντ δήλωσε στο «NaxosPress» μετά το τέλος του αγώνα: «Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη. Την πιστεύαμε. Η φανέλα του Σπόρτιγκ είναι βαριά και είμαι υπερήφανος που ανήκω σε αυτή την ιστορική ομάδα».

Όσο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος ο Τσαμπής τόνισε: «Διαθέτουμε ως ομάδα νεαρούς παίκτες χωρίς εμπειρία στην κατηγορία. Δεν ξέρουμε που θα είναι το ταβάνι τη φετινή σεζόν».

Δαμιανίδης: Μας στοίχησαν τα λάθη στην επίθεση

Στην τρίτη του εμφάνιση μακριά από την Νάξο (Ηράκλειο Κρήτης, Πετρούπολη, Πατήσια) ο Πανναξιακός δυστυχώς δεν κατάφερε να κάνει το 4 στα 4 και να προσθέσει ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα. Ο προπονητής των «κυανοκίτρινων» Δημήτρης Δαμιανίδης, ωστόσο έμεινε σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του, αν σκεφτεί κανείς πως η ομάδα αυτή …κτίστηκε παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος.

«Κάναμε πολλά λάθη στην επίθεση που μας στοίχησαν», δήλωσε στο «NaxosPress» ο νεαρός τεχνικός και πρόσθεσε: «Αμυντικά πήγαμε καλά, εφόσον δεχθήκαμε μόλις 56 πόντους. Το πρόβλημα ήταν καθαρά και μόνο στην επίθεση. Συνεχίζουμε, παιχνίδι με παιχνίδι να κερδίσουμε τα λάθη μας. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος».

Έξω από το κλειστό της οδού Ηλία Ζερβού την αποστολή του Πανναξιακού τους περίμενε μια έκπληξη, αφού τον αγώνα με τον Σπόρτιγκ παρακολούθησε ο μέχρι πέρυσι παίκτης της ομάδας της Νάξου, ο Κώστας Πασχάλης. Ο πρώην σέντερ με πολυετή εμπειρία στα γήπεδα της Α1 συνομίλησε με αρκετούς από τους πρώην συμπαίκτες του, αλλά και με τον Δημήτρη Δαμιανίδη.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΡΑΣ

IMG 2994IMG 2995IMG 2996IMG 2997IMG 2998IMG 2999IMG 3001IMG 3002IMG 3003PB010001PB010002

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares