Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2015 19:38

Έδρα «ατσάλι»… υπέταξε και τον Κύδωνα [pics]

Δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι του Πανναξιακού για την Γ’ Εθνική μπάσκετ και η έδρα αποδεικνύεται το πιο δυνατό σημείο της ομάδας… Πέμπτη αγωνιστική για τον Νότο και απέναντι στην ομάδα του Δαμιανίδη βρέθηκε ο Κύδωνας Χανίων.

Όμως, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν σωστά στο δεύτερο ημίχρονο, αντιμετώπισαν με επιτυχία την εκτελεστική δεινότητα του έμπειρου Δημήτρη Τσαρουχά και έφτασαν στη 2η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια εντός έδρας, καθότι επικράτησαν 68 – 55 αν και στο ημίχρονο το σκορ ήταν 28 – 26 για τους φιλοξενούμενους.

Στο πρώτο μέρος, η Κρητική ομάδα του Χρήστου Σδράκα εμφανίστηκε διαβασμένη έκλεισε τα περιφερειακά σουτ των γηπεδούχων και εκμεταλλεύτηκε και την αστοχία των παικτών του Δαμιανίδη (κυρίως του Χριστόδουλου) από τη …γραμμή της φιλανθρωπίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη 2η περίοδο οι γηπεδούχοι είχαν 10 από τους 13 πόντους τους με βολές και το παιχνίδι σου έδινε την αίσθηση ότι οι φιλοξενούμενοι έκαναν σκόπιμα φάουλ στον σέντερ του Πανναξιακού, Δημήτρη Χριστόδουλο ώστε να τον στέλνουν στη γραμμή των βολών… Αποτέλεσμα; Να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και να έχουν προβάδισμα ακόμη και πέντε πόντων (20-15 και 24-19) στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου.

Αντίδραση

Στη 3η περίοδο, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 36-32 στο 24ο λεπτό όμως οι Καρβούνης – Μάκαρης είχαν διαφορετική άποψη: 6 συνεχόμενοι πόντοι (τρίποντο και καλάθι και φάουλ) από τους δύο παίκτες έδωσε προβάδισμα στον Πανναξιακό 39-36 στο 25ο λεπτό ενώ λίγο αργότερα το τρίποντο του Πολίτη και ένα καλάθι του Χριστόδουλου έφερε τη διαφορά στο +6 (48-42) και το κλειστό πήρε φωτιά…

Στην 4η περίοδο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμη περισσότερο τη πίεση στην άμυνά τους, εκμεταλλεύτηκαν και την απουσία του Τσαρουχά με 4 φάουλ (σ.α. από τα μέσα της 3ης περιόδου) και η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο αριθμό πόντων (56-44 στο 33) με τους φιλοξενούμενους το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 35ο λεπτό 59-49 με τον Τσαρουχά (3ποντο)….

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι ήταν στα χέρια του Πανναξιακού, ο Καρβούνης με τρίποντο στα 2.20 πριν την εκπνοή (63-52) ανέβασε τη διαφορά και πάλι σε διψήφιο αριθμό και όλα τελείωσαν… Το τελικό σκορ 68-55 σημειώνει με τρίποντο του Καρβούνη και τα πανηγύρια για την 4η νίκη σε πέντε αγώνες στην κατηγορία ξεκίνησαν.

Τα δεκάλεπτα: 13 – 16, 13-12, 22-14, 20-13

Πανναξιακός ΑΟΝ (Δαμιανίδης): Πολίτης 6 (2), Καρβούνης 14 (3), Καλαβρός, Μαγιντόμπε, Μαγγιώρος, Καραγιαννίδης, Κυριακόπουλος 2, Μάκαρης 13, Ακτύπης – Γουνές 6, Χριστόδουλος 14, Μυλωνάς 2, Παγώνης 13 (1)

Κύδων Χανίων (Σδράκας): Βλαχάκης 2, Υφαντόπουλος, Αλεξίου 2, Παπαμάστορας, Ζανιδάκης 2, Τσαρουχάς 15 (3), Μπαγάκης 1, Κολαρετάκης, Γκιουλής 2, Αδοντάκης 10, Λιονάκης 17, Κοντογιάννης 2

Διαμαρτυρία

Να σημειώσουμε ότι ο αγώνας ξεκίνησε με 35 λεπτά καθυστέρηση γιατί οι διαιτητές του αγώνα (Σοφιανόπουλος – Τσακαλογιάννης) δεν δέχτηκαν την γιατρό που είχε στο γήπεδο γιατί δεν είχε την κάρτα γιατρού μαζί της με αποτέλεσμα να αναζητηθεί γιατρός από τη διοίκηση του Πανναξιακού ενώ οι Κρητικοί άφησαν να εννοηθεί ότι θα καταθέσουν ένσταση τόσο για το θέμα της καθυστέρησης (σ.σ. για το γιατρό) όσο και για το γεγονός ότι το χρονόμετρο των 24 δευτερολέπτων αρκετά συχνά – όπως υποστηρίζουν – σταματούσε… Και τέλος θεωρούν ότι το τελευταίο καλάθι του Πανναξιακού ήταν εκπρόθεσμο.

Να αναφέρουμε ότι στο ημίχρονο, φίλαθλος του Πανναξιακού είχε την δυνατότητα να κερδίσει μία δωροεπιταγή 100 ευρώ εάν ευστοχούσε σε σουτ από το κέντρο του γηπέδου αλλά οι τρεις προσπάθειες που επιχείρησε ήταν άστοχες, κέρδισε όμως το χειροκρότημα του κοινού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares