Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 21:14

Ήττα στις λεπτομέρειες

Ο Πανναξιακός κατέβηκε στα Χανιά για την 18η αγωνιστική του 2ου Ομίλου του Νότου της Γ’ Εθνικής γνωρίζοντας ότι απέναντί του είχε μία ομάδα (Κύδωνα) που θα έπαιζε ένα από τα τελευταία του χαρτιά για παραμονή στη κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι όλοι την εβδομάδα πίεζαν και μιλούσαν για «τελικό», για «αγώνα χωρίς αύριο» ενεργοποιώντας κάθε παίκτη… Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τσαρουχάς πριν από το παιχνίδι είχε «γκρινιάξει» θεωρώντας ότι ήταν λάθος η επιστροφή του μία εβδομάδα νωρίτερα, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Τρίτωνα καθότι υπήρχε ο φόβος της υποτροπής…
Μέλλον

και στο κλειστό του Κλαδισού το απόγευμα της Κυριακής, το πάθος από τους οικοδεσπότες περίσσευε. Όμως, δεν ήταν αρκετό. Ο Πανναξιακός δεν κατέβηκε στα Χανιά για να … χάσει με κατεβασμένα χέρια. Η απουσία του Παναγιώτη Πολίτη (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) και ο τραυματισμός του Κυριακόπουλου (αγωνίστηκε αλλά χωρίς προπονήσεις ενώ νοκ άουτ ήταν και ο Καλαβρός λόγω ίωσης) μείωσαν τις επιλογές του Δημήτρη Δαμιανίδη που είδε νωρίς και τον Χριστόδουλο να κάθεται στο πάγκο με τρία φάουλ. Όμως, το παιχνίδι το πάλεψε ο Πανναξιακός και το έχασε για ένα σουτ, έστω και τριών πόντων. Ο Κύδωνας επικράτησε 67-65 (ημ. 32-30 υπέρ του Πανναξιακού), πήρε βαθμολογική ανάσα όμως παραμένει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και η εκτός έδρας νίκη του Αρη Νικαίας (στη Λαμία) ουσιαστικά του ακύρωσε τη νίκη. Όμως, η διαδρομή έως το τέλος του πρωταθλήματος είναι μεγάλη και σίγουρα θα γίνει πάλη… Οσο για τον Πανναξιακό; Μπορεί θεωρητικά να βρίσκεται στην 8η θέση όμως έχει έναν αγώνα λιγότερο με τον Αρη Πετρούπολης (εντός έδρας) και περιμένει πως και πως και το ντέρμπι με το Μαρούσι την επόμενη αγωνιστική για να οριστικοποιήσει στους δύο επόμενους αγώνες την έδρα του την υπόθεση παραμονής. Οι τέσσερις νίκες από την 10η θέση είναι αρκετές και συνδυασμό ότι κράτησε τη διαφορά των 13 πόντων του πρώτου αγώνα (68-55) με τον Κύδωνα του δίνει το απαραίτητο μαξιλαράκι ασφαλείας…

Αγώνας

Οσο για τον αγώνα; Οι φιλοξενούμενοι του Δαμιανίδη μπήκαν δυναμικά, προηγήθηκαν με 8-0, οι γηπεδούχοι σημείωσαν το πρώτο τους καλάθι μόλις στο 4ο0 λεπτό και προσπάθησαν να μπουν στον …αγώνα. Κατάφεραν στη δεύτερη περίοδο να προηγηθούν 28-25 αλλά, οι παίκτες του Πανναξιακού ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο και έκλεισαν με προβάδισμα έστω κι ενός πόντου (32-30) το ημίχρονο.

Στη 3η περίοδο, οι παίκτες του Σδράκα, μπήκαν πιο δυνατά, με σερί 7-0 πήραν ανέβασαν τη διαφορά στους 8 πόντους (από 40-39 σε 47-39) και η διαφορά έφτασε ακόμη και σε διψήφιο αριθμό πόντων (55-44 και 64-54). Κάπου εκεί είχαμε την επιστροφή Χριστόδουλου στο παιχνίδι, φορτώθηκε με επιθέσεις και ο Πανναξιακός έφτασε μία ανάσα από την ολοκληρωτική ανατροπή (μείωσε σε 66-65 στα τελετυαία δεύτερα με δύο βολές του Μάκαρη…).  Μια εύστοχη βολή του Τσαρουχά έφερε το σκορ στο 67 - 65 και στην τελευταία επίθεση, ο Παγώνης αστόχησε σε τρίποντο που θα έδινε την νίκη στους φιλοξενούμενους.

Δεκάλεπτα: 12-17, 18-15, 17-10, 20-23

ΚΥΔΩΝΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Κ.ΣΔΡΑΚΑΣ): Βλαχάκης 3, Υφαντόπουλος 15 (5), Αλεξίου 9, Παπαμαστοράκης, Χοχλάκης, Τσαρουχάς 17 (3), Τσαμπάς 2, Μπαγάκης, Κολαρετάκης 4, Αδοντάκης 15, Λιονάκης 2, Κοντογιάννης.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Δ.ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ): Καρβούνης 6 (2), Μαγιντόμπε 12 (1), Καζακίδης, Καραγιάννης, Κυριακόπουλος, Μάκαρης 9, Ακτύπης 13 (2), Χριστοδούλου 14, Μυλωνάς 6, Παγώνης 5.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares