Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 11:28

Συριανοί και οι Κακιούζης - Καλαμπόκης

Η λίστα των λαμπερών καλεσμένων του AegeanBall Festival μεγαλώνει τόσο σε αριθμό, όσο και σε ποιότητα! Ο Γιάννης Καλαμπόκης είναι και αυτός ένας από του ένθερμους υποστηρικτές του μεγαλύτερο 3×3 που θα γίνει στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι και θα βρεθεί στη Σύρο. Ένας παίκτης, που κατά τη μακρόχρονη πορεία του στην Α1, έχει ξεχωρίσει για τον χαρακτήρα του και αποτελεί πρότυπο ήθους για μικρούς και μεγαλύτερους αθλητές.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, αποδέχτηκε την πρόσκληση του Γιώργου Πρίντεζη με την πρώτη συζήτηση. Θα αγωνιστεί, μάλιστα, και στον διαγωνισμό του Skill Challenge, που θα διοργανωθεί στα πλαίσια του event, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά, μεταξύ άλλων, στο www.aegeanball.gr.

“Πιστεύω ότι αυτή η καταπληκτική ιδέα του Γιώργου για την υλοποίηση αυτού του υπέροχου αθλητικού event, θα γίνει θεσμός και θα εξελιχθεί σε μία μπασκετική διοργάνωση, που θα κρατήσει για πάντα. Φυσικά, τον συγχαίρω για τον φιλανθρωπικό σκοπό, στο οποίο σκέφτηκε να προσφέρει μέρος των εσόδων. Θα είμαι και εγώ εκεί! Και μαζί με το αγωνιστικό έπαθλο του 3×3, θα διεκδικήσω και το έπαθλο του διαγωνισμού skill challenge. Δεν θέλω να αφήσω τους άλλους τρεις, τον Γιώργο (σ.σ. Πρίντεζη), τον Νίκο (σ.σ. Ζήση) και τον Θοδωρή (σ.σ. Παπαλουκά), να κερδίσουν. Σας περιμένουμε όλους να έρθετε!”

Σας περιμένουμε στη Σύρο 13-17 Ιουλίου!

Ο Γιάννης Καλαμπόκης γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1978 στο Ίλιον, από όπου ξεκίνησε και την πορεία του στο χώρο του μπάσκετ στην τοπική ομάδα “Νέοι Παλατιανής“. Το 1999 μεταπήδησε στο Παλαιό Φάληρο, με το οποίο αγωνιζόταν στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Το 2003 πήγε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο αγωνίστηκε στην Α1 και στην Euroleague. Στη συνέχεια έπαιξε διαδοχικά σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και το 2007 πήγε στον Πανιώνιο. Με τους “κυανέρυθρους” αγωνίστηκε, επίσης, στην Euroleague και παρέμεινε στη Νέα Σμύρνη και τη σεζόν 2009-2010, έπειτα από ένα διάλειμμα δύο αγώνων που μετείχε με την Μπενετόν Τρεβίζο στα πλέι-οφ του ιταλικού πρωταθλήματος το Μάιο του 2009.

Ακολούθησε η σεζόν 2010-2011 με τη συνεργασία του με τον Ίκαρο Καλλιθέας, ενώ την επόμενη χρονιά επέστρεψε στον ΠΑΟΚ. Το κλείσιμο της σεζόν 2011-2012 τον βρήκε στη Γερμανία, με τα χρώματα της Άλμπα Βερολίνου. Την περίοδο 2012-2013 αγωνίστηκε με τον Κολοσσό Ρόδου. Τα επόμενα δύο χρόνια αγωνίστηκε με τον ΑΓΟ Ρεθύμνου. Από το 2015 μέχρι και σήμερα είναι μέλος της ΑΕΚ.

Το 2009, σε ηλικία 31 ετών, κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών με την οποία κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket του 2009.

Η πολύχρονη πορεία του στην Α1, καθώς και το εξαιρετικό ήθος και ο ξεχωριστός χαρακτήρας του, συνετέλεσαν στην εκλογή του ως πρόεδρος του ΠΣΑΚ στις περσινές εκλογές.

Διακρίσεις

Σε εθνικό επίπεδο…

Χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket το 2009
Τουρνουά Ακρόπολις 2009

Ατομικά…

Συμμετοχές στο Ελληνικό All-Star Game το 2007 και το 2010

kakiouzis featured

Κακιούζης: Θα ξαναπαίξω μπάσκετ, στο AegeanBall!

Ένα ακόμη σπουδαίο όνομα προστίθεται στη λίστα των super star καλεσμένων του AegeanBall Festival! Ο Μιχάλης Κακιούζης αποδέχτηκε την πρόσκληση του Γιώργου Πρίντεζη και θα βρεθεί στη Σύρο!

Ο αρχηγός της χρυσής ομάδας του 2005 και 2006, που χάρισε στην Ελλάδα ιστορικές επιτυχίες, πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε επίσημα το τέλος της σπουδαίας καριέρας του. Ωστόσο, δεν θα χάσει την ευκαιρία να επιστρέψει γρήγορα στην αγωνιστική δράση και να διεκδικήσει το καλύτερο στην τελική φάση του AegeanBall, το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουλίου. Ο Μιχάλης Κακιούζης μίλησε αποκλειστικά στο www.aegeanball.gr για την πρόσκλησή του, την οποία αντιμετωπίζει ως μια νέα… πρόκληση!

“Μίλησα με τον Γιώργο (σ.σ. Πρίντεζη) και με πολύ μεγάλη χαρά θα συμμετάσχω σε αυτό το event, το οποίο θεωρώ ότι ξεπερνά το μπάσκετ. Μπορεί να αποτελέσει διαφήμιση της Σύρου και γενικότερα των Κυκλάδων εντός και εκτός συνόρων. Το πιο ωραίο είναι ότι τώρα που αποφάσισα να αποχωρήσω από την ενεργό δράση ως παίκτης, έχω στο μυαλό μου να παραμείνω σε φόρμα, γιατί σε ένα μήνα θα έχω αγώνες στο AegeanBall! Ξέρω ότι θα συναντηθούμε στη Σύρο πολλά παιδιά που έχουμε ζήσει τα πάντα με την Εθνική και θα περάσουμε κάποιες ακόμη όμορφες στιγμές.

Είμαι σίγουρος ότι και ο κόσμος που θα βρεθεί στο νησί, αλλά και όσοι το παρακολουθήσουν από την ΕΡΤ θα περάσουν πολύ όμορφα.”

Μιχάλης Κακιούζης

Άλλο ένα μέλος της σπουδαίας… παρέας που χάρισε στην Ελλάδα τις τελευταίες μεγάλες διακρίσεις της Εθνικής ομάδας αποφάσισε να… παραδώσει τη σκυτάλη στη νέα γενιά και το Eurohoops.net κάνει μια αναδρομή στη σπουδαία πορεία του. Από το 1992 ως και σήμερα ο Κακιούζης έζησε μεγάλες στιγμές και γεύτηκε σπουδαίες διακρίσεις σε ομαδικό κι ατομικό επίπεδο. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τον Ιωνικό Ν.Φ., ανδρώθηκε στην ΑΕΚ και φόρεσε συνολικά τη φανέλα 15 ομάδων. Από την Ισπανία ως την Τουρκία κι από την Ιταλία ως την Κύπρο…

Οι πρώτες εικόνες…

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θυμούνται τον Μιχάλη Κακιούζη από την μεγάλη “φουρνιά” της Εθνικής Εφήβων που το 1995 “ανάγκασε” τους Έλληνες να γεμίσουν το ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Γιώργου Προεστού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Σε εκείνα τα παιχνίδια είχε ξεχωρίσει ένα ψηλόλιγνο παιδί για την εξυπνάδα (πονηριά για κάποιους) που έδειχνε στο παρκέ. Στοιχείο που θα αποτελούσε σήμα κατατεθέν σε όλη του την καριέρα, όπως και το ανορθόδοξο αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό σουτ του.

Η αγαπημένη του ΑΕΚ

Οι συγκυρίες ήθελαν την ώρα που ήταν έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα, η αγαπημένη του ΑΕΚ να ξεκινά την αναδόμηση της… Μαζί με τον Νίκο Χατζή αποτέλεσαν εξ αρχής τους ηγέτες της νέας προσπάθειας που έβγαλε τους “κιτρινόμαυρους” από τα “πέτρινα χρόνια”. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΚ κατέκτησε, το 2002, το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 32 ολόκληρα χρόνια. Πέρα από τον συγκεκριμένο τίτλο που ήρθε με μια επική ανατροπή στους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό (η “Ένωση” το γύρισε από το 0-2), ο 39χρονος φόργουορντ “γεύτηκε” ακόμα ένα Σαπόρτα και δύο Κύπελλα Ελλάδας. Ο Κακιούζης ήταν από τα “θύματα” της… απαξίωσης που γνώρισε η μπασκετική ομάδα από τον Γιάννη Φιλίπου κι έτσι μετά από εφτά χρόνια (1995-2002) άφησε τους “κιτρινόμαυρους” για να ξεκινήσει ένα ταξίδι στην Ευρώπη, με μια παρένθεση τη σεζόν 2009-10 όταν αγωνίστηκε στον Άρη.

Παντού κούπες…!

Ο Κακιούζης αγωνίστηκε σε σπουδαίες ομάδες και κορυφαία πρωταθλήματα, συλλέγοντας τίτλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρα από την Ελλάδα, στέφθηκε πρωταθλητής σε Ιταλία (2004 με τη Σιένα), Τουρκία (2009 με την Εφες) και Κύπρο (2013 με την ΑΕΚ Λάρνακας), ενώ κατέκτησε επίσης το ιταλικό Σούπερ Καπ (2004), το τουρκικό Κύπελλο (2009) και φυσικά το Copa del Rey ως παίκτης της Μπαρτσελόνα το 2007. Ακόμα και τώρα, η “δύση” της καριέρας του συνδυάστηκε με την ιστορική πρόκριση του Φάρου Κερατσινίου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο… προφήτης Μιχάλης

Αν υπάρχει ένα πράγμα που σίγουρα δεν θα βρεθεί κάποιος να πει για τον Κακιούζη είναι ότι έκανε κοινότυπες δηλώσεις. Συχαινόταν τα τετριμμένα, γι ‘αυτό κι έλεγε πάντα αυτό που πίστευε… Όπως το καλοκαίρι του 2005 όταν κατά την αναχώρηση της Εθνικής ομάδας για το Βελιγράδι έθεσε ως στόχο του Ευρωμπάσκετ την κατάκτηση του τροπαίου. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον αποκάλεσαν “τρελό” αλλά όπως ήταν κι ο τίτλος μιας γνωστής ελληνικής ταινίας από τον παλιό καλό κινηματογράφο “ο τρελός τα ‘χει 400”. Η δικαίωση ήρθε λίγες ημέρες αργότερα όταν σηκώνοντας το τρόπαιο στον ουρανό, “σφράγισε” την επιστροφή της Ελλάδας στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 18 χρόνια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το αργυρό στο Μουντομπάσκετ του 2006 κι η ιστορική νίκη επί των ΗΠΑ στον ημιτελικό αλλά κι ένα χρόνο μετά η τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας.

Διακρίσεις

Σε συλλογικό επίπεδο…

Κυπελλούχος Saporta το 2000
Πρωταθλητής Ελλάδας το 2002
Κυπελλούχος Ελλάδας το 2000 και 2001
Πρωταθλητής Ιταλίας το 2004
Σούπερ Καπ Ιταλίας το 2004
Κυπελλούχος Ισπανίας το 2007
Πρωταθλητής Τουρκίας το 2009
Κυπελλούχος Τουρκίας το 2009
Πρωταθλητής Κύπρου το 2013

Σε εθνικό επίπεδο…

Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 1995
Χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket το 2005
Αργυρό μετάλλιο στο Mundobasket το 2006
4 Τουρνουά Ακρόπολις το 1998, 2003, 2006, 2007

Ατομικά…

Συμμετοχή στο Ελληνικό All-Star Game το 2000 και το 2002

Πηγή: AegeanBall

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το νέο ΔΣ του Άρη Σύρου Εκλογές στα Φανάρια »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares