Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 18:04

Έγινε η παρουσίαση στο 1ο LG AegeanBall Festival [vid]

Με κάθε επισημότητα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την μεγαλύτερη αθλητή διοργάνωση του καλοκαιριού, καθώς στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού, αλλά και του διεθνή μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού Γιώργου Πρίντεζη.

Στο πάνελ επίσης ήταν η εκπρόσωπος της LG μέγα χορηγού της διοργάνωσης, καθώς το τουρνουά 3on3 έχει πάρει το όνομα "LG Aegean Ball Festival". Μεγάλα ονόματα του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού μπάσκετ θα έρθουν στη Σύρο από τις 13 -17 και θα αγωνισθούν στην πλατεία Μιαούλη. Ήδη, αθλητές ινδάλματα έχουν δηλώσει πως θα πάρουν μέρος και μένει να δούμε ποιοι Ευρωπαίοι θα έρθουν, καθώς στο σύνολό τους θα έρθουν 18-20 επαγγελματίες. Στην συνέντευξη Τύπου τόσο ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός όσο και ο Συριανός αθλητής Γιώργος Πρίντεζης τόνισαν την σπουδαιότητα του αγώνα, αλλά και πως η εκδήλωση πριν ακόμη ξεκινήσει έχει γίνει... θεσμό. Ο κ. Μαραγκός από την πλευρά τους ευχήθηκε όλα να πάνε καλά και ο κόσμος να απολαύσει την μεγαλύτερη μπασκετική εκδήλωση που θα γίνει το φετινό καλοκαίρι. Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Πρίντεζη ο οποίος τόνισε πως μετά από προσπάθειες αυτή η εκδήλωση γίνεται πραγματικότητα. Επίσης αναφέρθηκε πως για να φτάσουμε έως εδώ χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, αφού η εκδήλωση αυτή θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη.

Δήλωσαν

Ο Γιώργος Πρίντεζης που πραγματοποιεί ένα όραμα που είχε στο μυαλό του ως ιδέα και σκέψη εδώ και χρόνια, δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ενός πολύ μεγάλου 3χ3 που πριν το δούμε να γίνεται πράξη τον Ιούλιο, νιώθουμε με την απήχηση που απολαμβάνει, πως έχει γίνει ήδη θεσμός! Συνετέλεσαν πολλά πράγματα σε αυτό. Θα προσφέρει την δυνατότητα σε πολύ κόσμο να παίξει, να ευχαριστηθεί το μπάσκετ και την παρέα και να περάσει όμορφα στη Σύρο. Θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και χαιρόμαστε που θα ακουστεί παντού η Σύρος. Θα γίνουν αγώνες με αστέρες του μπάσκετ. Δεν είναι ένα απλό 3χ3. Έχει πολλές δυσκολίες και είναι ένα Event που απαιτεί πολλή δουλειά από πολλούς ανθρώπους. Όμως με τη βοήθεια όλων βρισκόμαστε τώρα στην ευχάριστη θέση να το ανακοινώσουμε. Ελπίζουμε πως με την προσέλευση του κόσμου θα φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Έχω διαβάσει πολλά χιουμοριστικά σχόλια τις τελευταίες μέρες για τους παίκτες που θα έρθουν. Δεν την περίμενα ούτε εγώ αυτή την απήχηση. Αρκετός κόσμος χαρακτηρίζει το ρόστερ του τουρνουά που αφορά τους επαγγελματίες ως μια δεύτερη εθνική ομάδα του καλοκαιριού! Ο Σπανούλης, ο Ζήσης, ο Παπαλουκάς, ο Γιάνκοβιτς, ο Παππάς, ο Παπανικολάου, ο Μπουρούσης, ο Σχορτσανίτης, ο Κακιούζης, ο Καλαμπόκης έχουν ήδη ανακοινωθεί και θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Να ξέρετε ότι θα δείτε ομάδες από μας τους επαγγελματίες που θα είναι συμπαίκτες παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού! Εξαρτάται από το πως θα πάει η εθνική στο ΠροΟλυμπιακό τουρνουά για τα υπόλοιπα παιδιά. Αν η Ελλάδα δεν προκριθεί στο Ρίο, πιθανότατα θα έχουμε αρκετά ακόμα μεγάλα ονόματα. Αν περάσει, θα δούμε ανάλογα με τις συνθήκες και πότε ξεκινάει η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμείς ευχόμαστε να πάμε Ρίο, θα είναι τεράστια χαρά και δεν θα μας πειράξει καθόλου να έχουμε απώλειες από το LG AegeanBall Festival αν η Ελλάδα πετύχει και περάσει στο Ολυμπιακό τουρνουά».

Ο Δήμαρχος Ερμούπολης Σύρου, Γιώργος Μαραγκός, πήρε τον λόγο στην συνέχεια και είπε: «Το LG AegeanBall Festival ήταν μια ιδέα του φίλου Συριανού Γιώργου Πρίντεζη. Χαιρόμαστε που βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι ώστε να γίνει πραγματικότητα. Όλα ξεκινούν από την αγάπη για το νησί και την προβολή του αθλητικού ιδεώδους. Ο Πρίντεζης είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων που χαίρει την εκτίμηση όλου του φίλαθλου κόσμου και η απόδειξη πως ο αθλητισμός μπορεί να ενώνει. Έγινε ήδη θεσμός το τουρνουά πριν την πραγματοποίησή του! Η διοργάνωση είναι μοναδική. Συνδυάζει την φιλανθρωπία, το μπάσκετ, τον Τουρισμό, την κοινωνική προσφορά. Ευχαριστώ όλους όσους πίστεψαν σε αυτό το όραμα, ιδιαίτερα το Υπουργείο Τουρισμού που έχει ενεργό ρόλο και ενισχύει οικονομικά την διοργάνωση, αλλά και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ευχαριστώ οφείλουμε και σε πολλούς ιδιώτες χορηγούς που προσφέρουν τα μέγιστα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην LG Hellas. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Είναι μια καταξιωμένη εταιρεία, κοινωνός και συνοδοιπόρος του Event. Πήρε το όνομα της διοργάνωσης και αυτό καταδεικνύει την πίστη και την στήριξή του για την συνέχεια του θεσμού όχι μόνο για το φετινό καλοκαίρι, αλλά και για όλα τα επόμενα χρόνια. Θέλω φυσικά να ευχαριστήσω και την ΕΡΤ. Από την αρχή επέδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να μεταδώσει Live την κορύφωση του τουρνουά και να δώσει έτσι εικόνα από το LG AegeanBall Festival σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Αυτή την παροχή μας την δίνει δωρεάν, μην το ξεχνάμε. Η προσφορά και ο ρόλος τους είναι πρωταγωνιστές στο Event. Ευχαριστούμε και τους άλλους μικρούς ή μεγάλους χορηγούς, τοπικούς επιχειρηματίες που με πολλή θέρμη αγκαλιάζουν την διοργάνωση. Προσκαλώ τους κατοίκους του νησιού μας και τους τουρίστες που θα έρθουν για τη διοργάνωση να την απολαύσουν. Ευελπιστούμε ότι οι εγγραφές θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Σημασία και μεγάλη αξία έχει η συμμετοχή και όχι μόνο η διάκριση ή η νίκη. Όλοι θέλουμε να συμμετάσχουν, να απολαύσουν το τουρνουά και μετά την ολοκλήρωση του 1ου LG AegeanBall Festival, θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε για την επόμενη διοργάνωση. To Festival ήρθε για να μείνει. Ξεπερνάει τα στενά της Σύρου και του Αιγαίου ακόμη και θα καταστεί θεσμός σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή η διοργάνωση διαθέτει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να κάνει τη διαφορά σε όλη την Επικράτεια».

 

Την σκυτάλη πήρε η Corporate & BU Marketing Manager της LG Hellas Tζώρτζια Σταυροπούλου που ανέφερε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ και στηρίζουμε δυναμικά το 1ο LG AegeanBall Festival. Μια αθλητική και πολιτιστική γιορτή. Είναι συγκινητικό και αισιόδοξο να έχω δίπλα μου τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Δήμαρχο Σύρου που έχουν παλέψει για να δημιουργήσουν μια διοργάνωση με σπουδαία χαρακτηριστικά, που ταιριάζουν με την ψυχοσύνθεση και την προσέγγιση που έχει για την ζωή και η δική μας εταιρία. Πιστοί στη φιλοσοφία μας συμμετέχουμε σε διοργανώσεις που προάγουν τα σωστά ερεθίσματα και την απαιτούμενη κουλτούρα στην κοινωνία και τον αθλητισμό, όπου δραστηριοποιούμαστε κι εμείς. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε σε αυτή την διοργάνωση, για να κάνουμε πράξη το δικό μας μότο: Life Is Good, η ζωή είναι ωραία όταν συμμετέχεις! Είναι σημαντικό να συμμετέχει ενεργά και ο κόσμος και να περάσει καλά. Θα δημιουργήσουμε μια ωραία εμπειρία με τις δράσεις μας στην διάρκεια της διοργάνωσης και είμαστε σίγουροι πως το LG AegeanBall Festival θα πετύχει και όλοι θα περάσουν ωραία».

Ο Μάικ Φουντεδάκης, υπεύθυνος σε ότι αφορά την δομή και την διοργάνωση του 3×3 δήλωσε: «Ευχαριστούμε για την φιλοξενία στο Δημαρχείο, ευχαριστούμε τον Δήμαρχο που αγκάλιασε την ιδέα από την αρχή. Είναι ένα τουρνουά που θα εξελιχθεί σε θεσμό τουριστικό, φιλανθρωπικό αθλητικό. Στο μπασκετικό κομμάτι, είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη που γίνεται ένα τουρνουά με τόσες κατηγορίες. Δανειζόμαστε πολλά στοιχεία από την Αμερική. Οι ομάδες που χάνουν δεν φεύγουν από το 3χ3, συνεχίζουν θα έχουν 2η και 3η ευκαιρία για να παίξουν και να ευχαριστηθούν τη διοργάνωση! Τα έσοδα από τις εγγραφές θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους χορηγούς που μπήκαν στην διοργάνωση δυναμικά με το καλημέρα. Την LG, την Adidas που είναι ο μεγάλος χορηγός Αθλητικού Υλικού, την Cosmote που θα “τρέξει” ένα διαγωνισμό που όμοιός του δεν έχει γίνει ξανά στην Ευρώπη και στον οποίο θα συμμετέχουν και πασίγνωστοι αθλητές. Δεν θέλω να ξεχάσω και εταιρίες υποστηρικτές, όπως η Redbull, η Aegean, το Ζαγόρι. Το θέαμα θα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και προβλέπω ότι θα ξεπεράσει και το αντίστοιχο που απολαύσαμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ζάππειο το 2012!»

Ρεπορτάζ: Κοινή Γνώμη - sentragoal.gr

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares