Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 13:43

Δελαπάσχος: Το λεύκωμα του ΠΑΟΚ είναι παρακαταθήκη [vid]

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο προπονητής του τμήματος μπάσκετ του Αθλητικού Σωματείου Άνω Μεράς, Θανάσης Δελαπάσχος είναι μία από τις ''δόξες'' του μπασκετικού ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος δεν ξεχνά ποτέ τον ΠΑΟΚ και δεν θα μπορούσε να λείψει από την παρουσίαση για το ιστορικό λεύκωμα «ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, 90 Χρόνια Ιστορίας Καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟΚ» που διοργάνωσαν η ΚΑΕ ΠΑΟΚ και ο Σύλλογος Παλαίμαχων Καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, με την υποστήριξη της επιτροπής εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Θανάσης Δελαπάσχος, μίλησε για το λεύκωμα της ιστορίας των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ, δείτε τι είπε:

Πηγή βίντεο: Βαγγέλης Πουλιανίτης

15622585_1892259144393765_6919948541149130566_n.jpg

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», στη Θεσσαλονίκη, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε απόψε το ιστορικό φωτογραφικό λεύκωμά της, «ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, 90 Χρόνια Καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟΚ».

Εργο που αποτυπώνει τη διαδρομή της ομάδας από το 1926 ως σήμερα και έχει τη… σφραγίδα του Νίκου Σταυρόπουλου. Ο τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου» συνέλεξε, τα τελευταία επτά χρόνια, υλικό, με την αρωγή παραγόντων, παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών, φίλων του ΠΑΟΚ, γεγονός που οδήγησε στο 544 σελίδων βιβλίο. Η εκδήλωση και το λεύκωμα, εντάχθηκαν στον εορτασμό των 90 ετών του ΠΑΟΚ και για την έκδοσή του καταλυτικό ρόλο είχε ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης. Εκδόθηκε σε τρεις γλώσσες, στα ελληνικά, αγγλικά και ρώσικα, σε 1.0000 κομμάτια.

«Είναι ένα πολύ ακριβό έργο, για την έκδοση του οποίου βοήθησε πολύ η ευγενική χορηγία του κ. Σαββίδη. Είναι ένα όνειρο που έγινε όνειρο πραγματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σταυρόπουλος.

Πρόσθεσε ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν για το λεύκωμα, λέγοντας ακόμη: «Οταν έχεις αυτό το υλικό, το μόνο που πρέπει να διακατέχεσαι είναι σεβασμός. Αυτό προσπάθησα να κάνω, να σεβαστώ όλους τους ανθρώπους που έπαιξαν τα προηγούμενα χρόνια και έγραψαν ιστορία για τον ΠΑΟΚ. Προσπάθησα κάθε σελίδα να σημαίνει κάτι, κουραστήκαμε αρκετά. Η έκδοση είναι σε τρεις γλώσσες, έπρεπε να βγει και στα ισπανικά, θα δούμε τι θα κάνουμε γι’ αυτό. Εχουμε σκοπό να το στείλουμε στο μουσείο στη Γενεύη, στην Εθνική βιβλιοθήκη, αλλά και στη Βοστόνη, στο Σπρίνγκφιλντ. Το λεύκωμα είναι αφιερωμένο σε σας, σε αυτούς που το 1950 ήταν σε πλαγιές, με κοστούμι, για να δουν θέαμα, υπήρχαν τότε, ακόμη, κύριες που χτενισμένες έφευγαν από το κομμωτήριο για να πάνε να δουν παιχνίδι. Στο βιβλίο οι μπακ ράουντ φωτογραφίες δεν είναι τυχαίες, δείχνουν λεπτομέρειες από το παρελθόν. Ξεφυλλίζοντας το λεύκωμα, βλέπει κανείς την ιστορία του μπάσκετ και την ιστορία του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ. Είναι αφιερωμένο σε αυτούς που αποτέλεσαν λαμπαδηδρόμους του ΠΑΟΚ και τον πήγαν στα πέρατα της γης. Σε αυτούς, επίσης, που ήταν πίσω από τους αθλητές και χάλαγαν το χρόνο τους, χωρίς να κερδίσουν τίποτα, για να ετοιμάζουν τους παίκτες. Είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που κατάφεραν να πάνε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της Ευρώπης!».

Για το ιστορικό λεύκωμα μίλησαν οι Μάκης Βοΐτσίδης (δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΜΘ, μέλος της επιτροπής εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ), Τέλης Ζουρνατσίδης (μάνατζερ ΚΑΕ ΠΑΟΚ), Γιώργος Λυσαρίδης (πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού), Μπάνε Πρέλεβιτς (πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟΚ), Βασίλης Σκουντής (δημοσιογράφος), Φραγκούλης Φράγκος (επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας) .

Παρόντες στην αίθουσα ήταν παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και όχι μόνο, παράγοντες, η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ, με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, δημοσιογράφοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ρούλα Αβραμίδου)

pegasus_LARGE_t_1301_107305221.JPG

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares