Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 22:49

Πρώτη μάχη για τον τίτλο στο ΔΑΚ Νάξου, ανάμεσα σε Πανναξιακό και ΑΠΑΣ

Η πρώτη …μάχη για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων στην κατηγορία των ανδρών, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαΐου στο ΔΑΚ Νάξου, μεταξύ του Πανναξιακού και του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” (6:30 μ.μ.).

Έπειτα από δύο αναβολές του πρώτου τελικού, οι δύο ναξιώτικες ομάδες συγκρούονται για τρίτη φορά φέτος, αφού έχουν προηγηθεί οι αναμετρήσεις τους στην φάση των ομίλων με τους παίκτες του Τάσου Βάβουλα να έχουν το δύο στα δύο (43-54 στις 20/1/2018 και 69-60 στις 4/4/2018). Όπως τονίζουν και οι άνθρωποι των δύο αντίπαλων σωματείων τα παιχνίδια της σειράς αυτής δεν έχουν καμία σημασία με αυτά του ομίλου, αφού τώρα θα υπάρχει περισσότερο πάθος και ένταση.

ΑΥΤΗ Η ΚΟΝΤΡΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ…

Σε τελική φάση πάντως, Πανναξιακός και ΑΠΑΣ έχουν να κοντραριστούν από το 2013 όταν ο Πανναξιακός στον μεγάλο τελικό πήρε τη νίκη με τρίποντο του νυν προπονητή του, του Τάσου Βάβουλα σε νεκρό χρόνο γράφοντας το τελικό 66-63.

 

Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2012 στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο νησί της Αριάδνης, ο ΑΠΑΣ είχε αναδειχθεί νικητής με σκορ 65-63 επί του Πανναξιακού με τον Βάβουλα αυτή τη φορά να αστοχεί στο τέλος από το τρίποντο και οι Απεραθείτες να κατακτούν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

 

Για τους λάτρεις της ιστορίας πάντως, Πανναξιακός και ΑΠΑΣ είχαν κοντραριστεί και το 2014, όπου σε ένα ματς χαρακτήρα τελικού, οι “ορεινοί” είχαν κερδίσει με σκορ 71-64 και προκρίθηκαν στο φάιναλ φορ, όπου στην συνέχεια κατέκτησαν το πρωτάθλημα στον τελικό με την ΑΕ Σαντορίνης με τη νίκη τους με σκορ 67-69 με τρίποντο του Νίκου Μελά.

 

ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΒΑΒΟΥΛΑΣ

 vavoulashdgghdhg.jpg

Ας αφήσουμε, όμως, το χθες και ας κοιτάξουμε το σήμερα. Ο Πανναξιακός προέρχεται από το σχετικά άνετο 2-0 επί του ΑΟ Ερμούπολης και παρότι έχει να δώσει επίσημο ματς από τις 22 Απριλίου, αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει τον Βάβουλα, αφού όπως ο ίδιος τονίζει «στα παιχνίδια με τον ΑΟ Ερμούπολης δείξαμε ότι αν παίζουμε συνεχόμενα είναι καλύτερα». Αυτό που ζητάει πάντως από τους παίκτες του είναι μόνο συγκέντρωση και τίποτα άλλο.

 «ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ» 

mammos_1stgrgfsdf.jpg

Από την άλλη πλευρά, οι Απεραθείτες χρειάστηκαν και τρίτο παιχνίδι για να αποκλείσουν τον ΑΟ Μύκόνου με τον Θοδωρή Μάμμο να κάθεται στον πάγκο μόνο στο πρώτο ματς στην Τήνο, αφού μετά του επιβλήθηκε τιμωρία για τέσσερις μήνες κι έτσι προσελήφθη ο παλιός γνώριμος Μάριος Ονάσογλου για την σειρά των τελικών.

Ο Μάμμος, πάντως, όπως τονίζει για τις αναμετρήσεις με τον Πανναξιακό «Έχουμε παίξει δύο φορές στους ομίλους και χάσαμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι για τους αγώνες που βγάζουν τον πρωταθλητή. Σε τέτοια ματς όλα παίζουν τον ρόλο τους. Αυτός που το θέλει πιο πολύ εκτιμώ πως θα επικρατήσει στην σειρά των αγώνων».

ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΔΑΚ ΝΑΞΟΥ

kosmos_2sdfsfa.jpg

Ευχή όλων ένα κατάμεστο ΔΑΚ Νάξου, όπου ο φίλαθλος κόσμος του νησιού της Αριάδνης να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι πλούσιο σε θέαμα και φάσεις το οποίο θα θυμίζει τις αμφίρροπες αναμετρήσεις του παρελθόντος. Ας κερδίσει ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο...

Όπως άλλωστε τόνισε και ο πρόεδρος της ΕΣΚΚ Λώρης Σαλάχας στο “SportCyclades” την περασμένη Δευτέρα: «Είναι δύο ναξιώτικες ομάδες και το μόνο που έχουν να χωρίσουν είναι 40 λεπτά μπάσκετ».

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ του πρώτου τελικού έχουν οριστεί οι Παριανοί, Μάριος Κιουλάφας και Παναγιώτης Ισιγώνης.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares