“Μπαμ” με την αποχώρηση για τις τέσσερις …σημαίες του Πανναξιακού!

  • Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ
“Μπαμ” με την αποχώρηση  για τις τέσσερις …σημαίες του Πανναξιακού!

Μία ημέρα δύσκολη ξημέρωσε για τον μπασκετικό Πανναξιακό… Είναι η ημέρα που ουσιαστικά έκλεισε ο κύκλος τεσσάρων δικών του παιδιών της ανδρικής ομάδας που τόσα πολλά άφησαν πίσω του… O λόγος για τους Νίκο Μυλωνά, Παναγιώτη Καλαβρό, Σπύρο Μάκαρη και Παναγιώτη Πολίτη, οι οποίοι πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν από την αγαπημένη τους ομάδα.

38633621_503116200129006_4550302968603213824_n.jpg

“Σημαίες”, άνθρωποι που έγιναν ένα με τη φανέλα της ομάδας που αγωνίστηκαν συνδέοντας το όνομά τους με αυτή. Μπορεί για κάθε ομάδα σε όλα τα αθλήματα μία αποχώρηση, ή μία έλευση ενός, ή περισσοτέρων παικτών να μην συνεπάγεται πως υπάρχει επόμενη ημέρα, για την συγκεκριμένη όμως ομάδα η αποχώρηση των τεσσάρων αυτών αθλητών είναι κάτι παραπάνω από ένα σημείο αναφοράς.

Τέσσερις αθλητές που πάνω τους στήθηκε όλο το οικοδόμημα της πορείας αυτής της ομάδας, από το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων στις εθνικές κατηγορίες. Τέσσερις αθλητές που θεωρούνται, και όχι άδικα, οι “σημαίες” του ναξιώτικου συλλόγου που όσοι παιχταράδες και να πέρασαν από αυτήν την ομάδα αυτά τα χρόνια, αυτά τα τέσσερα παιδιά ήταν το σημείο αναφοράς και η ψυχή της παρέας που εξελίσσονταν κάθε χρόνο…

38685923_494663784339774_2870142462834245632_n.jpg

Με μία μακροσκελή ανακοίνωσή τους αποχαιρετούν τον Πανναξιακό για άλλες πολιτείες… Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ήρθε λοιπόν η ώρα που ένας κύκλος κλείνει. Σίγουρα ο σημαντικότερος στην αθλητική μας ζωή. Ήταν πριν 17 χρόνια όταν πήραν τα δελτία μας από το Φιλαθλητικό και τα πήγαν στο νεοσύστατο τότε τμήμα του Πανναξιακού. Οι μικρότεροι, Πολίτης-Μάκαρης, στο παμπαιδικό και οι μεγαλύτεροι, Μυλωνάς-Καλαβρός, στο εφηβικό. 17 χρόνια...

Ούτε στα πιο τρελά μας παιδικά όνειρα δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα παίζουμε σε μια ομάδα και θα αισθανόμαστε τόσο γεμάτοι και υπερήφανοι!

Υπερήφανοι γιατί εκπροσωπούσαμε το νησί μας παίζοντας στο μεγαλύτερο σωματείο, υπερήφανοι γιατί συμμετείχαμε και στα 9 πρωταθλήματα αντρικού και άλλα τόσα στις μικρότερες ηλικίες, υπερήφανοι για την άνοδο στη Γ΄εθνική και δύο χρόνια παρουσίας εκεί, υπερήφανοι γιατί ιδρώναμε για τη φανέλα βάζοντας πάντα την ομάδα πάνω από το προσωπικό μας εγωισμό, υπερήφανοι γιατί προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε και εξωαγωνιστικά με όποιο τρόπο και όποτε μας ζητήθηκε, αλλά κυρίως υπερήφανοι γιατί την υπηρετήσαμε με ανιδιοτέλεια! Ναι, δεν ξέρουμε αν είμαστε καλοί ή κακοί αθλητές αλλά ήμασταν πάντα ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΊΣ!

Θα ήταν όμως ψέματα να πούμε ότι δεν ‘’πληρωθήκαμε’’ από την ομάδα.....Γιατί ‘’πληρωθήκαμε’’ σε παιδεία, σε συναισθήματα, σε αθλητική και σωματική βελτίωση, σε βιώματα και σε φίλους! Αυτά τα βιώματα και τις μνήμες δεν πρόκειται να μας τις στερήσει κανείς γιατί θα υπάρχουν πάντα μέσα στο μυαλό και στη καρδιά μας. Ούτε φυσικά μπορεί να μας στερήσει κανείς και τη φιλία μας ,μιας και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε όπως ο Πανναξιακός μας δίδαξε, ως φίλοι και ως ομάδα!

Γι’ αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που συμπορευτήκαμε αυτά τα 17 χρόνια και γνωρίσαμε εξαιτίας της ομάδας.

Καταρχήν όλους μας τους προπονητές και κυρίως τον Τάσο Βάβουλα και τον Δημήτρη Δαμιανίδη που και οι δύο τους μας επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο ως αθλητές αλλά και ως ανθρώπους!

Όλους αυτούς τους παιχταράδες που ο Πανναξιακός έφερε στην ομάδα και μέσα από αυτούς μαθαίναμε και εμείς, όπως οι Μπενίσης, Σκούταρης, Χριστόδουλος, Ακτύπης, Πασχάλης, Τζανιδάκης, Καρβούνης, Παγώνης, Δαχρετζής και άλλοι πολλοί!

Όλους τους συμπαίχτες μας διαχρονικά, από τα αδέρφια Πολυτάρχου, τον Στέφανο Γκιέργκι, τον Πέτρο Ανεβλαβή και τον Αποστόλη Φυρογένη μέχρι τους σημερινούς Βασιλειάδη, Λάσκαρη, Αδελφουλάκο, Αρτσάνο, Μαγγιώρο ,Μάνο, Κρητικό και άλλους πολλούς. Συγνώμη που δεν γίνεται να τους αναφέρουμε όλους.

Φυσικά όλους τους νυν και παλαιούς διοικητικούς παράγοντες που συνέβαλαν οικονομικά και μη, για να μπορούμε και εμείς εδώ στη Νάξο να αθλούμαστε! Όπως ο κ.Κεφαλιανός, ο κ.Βαθρακοκοίλης, ο κ.Βαφίας, η οικογένεια Τσίλη, ο κ.Σκορδιαλός με το δικό του πάντα ταπεινό τρόπο εκτός διοίκησης και ο κ.Καρούσης. Φυσικά ο κ.Βερώνης που χωρίς αυτόν η ομάδα δε θα μπορούσε να σταθεί στην Γ’ εθνική την πρώτη της χρονιά και μάλιστα με τόσο καλή εμφάνιση και τέλος τον ‘’Πρόεδρο της καρδιάς μας’’ τον Γιάννη Βαλληνδρά που εξαιτίας του ανεβήκαμε στη Γ’ εθνική και μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτό που ονειρευόμασταν χρόνια.

Εκτός από τους διοικητικούς παράγοντες θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς μας όλα αυτά τα χρόνια!

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την ‘’επιτροπή Σωτηρίας’’ (Κατσούλη, Σορώκο, Μαστρογιαννόπουλο, Λήδα, Δενδρινό, Βουτσίνο)που στην πιο δύσκολη στιγμή της ομάδας έβαλαν πλάτη! Ανέλαβαν υποχρεώσεις για τις οποίες δεν είχαν δεσμευτεί, όχι για την προσωπική τούς προβολή ούτε για το συμφέρον τους, απλά και μόνο για να μην ακουστούν παραέξω άσχημα λόγια για το Πανναξιακό και για το νησί! Τότε καταλάβαμε τι θα πει Πανναξιακός και αυτή τους η πράξη και το συναίσθημα θα πρέπει να είναι ο οδηγός!

Ακόμη θα πρέπει να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον αφανή ήρωα αυτής της ομάδας και την ψυχή του τμήματος μπάσκετ τη Βαγγελίτσα Κιουλαφή!! Καθώς και τον καλό μας φίλο Στέλιο Δρυμαλίτη για τη βοήθεια του τα χρόνια που βρισκόμασταν στην Γ’ εθνική!

Τέλος να ευχαριστήσουμε τον κόσμο αυτής της ομάδας για την στήριξή του με όλους τους τρόπους αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα το κόσμο εκτός Νάξου που πάντα μας ακολουθούσε και στα μάτια του έβλεπες τη νοσταλγία του για το νησί μας!!

Δυστυχώς όμως το σωματείο μας, στα δικά μας υποκειμενικά μάτια, διέρχεται μια κρίση. Οι καταστάσεις και οι συνθήκες που επικρατούν στο σωματείο και κυρίως στο τμήμα μπάσκετ του Πανναξιακού, μας έκαναν να πάρουμε αυτή την πολύ δύσκολη απόφαση!

Η δίψα μας για αγωνιστική δραστηριότητα δε μας επιτρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε από μικρά παιδιά!! Επειδή λοιπόν ξαναστηρίξαμε την ομάδα μας σε κάποια λάθη και το μετανιώσαμε, πλέον ξέρουμε πως η ανοχή είναι συνενοχή, γι’ αυτό αποχωρούμε!

Ευχόμαστε από καρδιάς στον Πανναξιακό καλή συνέχεια…. Εις το επανιδείν!

Μυλωνάς Νίκος , Καλαβρός Παναγιώτης , Μάκαρης Σπύρος , Πολίτης Παναγιώτης

38714518_215454105813816_2984146111939215360_n.jpg

38615012_906561989541469_8170665167374254080_n.jpg

επιστροφή στην κορυφή

Ανακοίνωσε τους... δανεικούς η Θύελλα Καμαρίου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Θύελλα Καμαρίου γνωστοποίησε τα πρόσωπα που θα παραχωρηθούν με τη μορφή δανεισμού στο γειτονικό σωματείο του ΑΟ Πύργου. …

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου η σέντρα στο πρωτάθλημα Κ14 ''MOLTEN'' (προκήρυξη)

Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου θα έχουμε σέντρα στο φετινό...

Φιλικό τεστ Θύελλα Καμαρίου - Πανθηραϊκός στις 19 Αυγούστου

Η προετοιμασία για τις Σαντορινιές ομάδες που αγωνίζονται στη Γ΄Εθνική...

Ανακοίνωσε τα αδέλφια Κλουβάτου και τον Καραμολέγκο ο ΑΟ Πύργου

Στο πλαίσιο του «χτισίματος» της ομάδας που θα επαναφέρει τον...

Αρχείο: Πανναξιακός - Αστέρας Τραγαίας 2-0 (Κύπελλο)

Στο πλαίσιο των βιντεοσκοπημένων  αγώνων που αναδημοσιεύουμε, μα δίνεται η...

Και ο Μανώλης Νομικός στο νέο ξεκίνημα του ΑΟ Πύργου

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει ανδρωθεί ποδοσφαιρικά στον ΑΟ...

Ξηρός και με τη... βούλα στον Πανθηραϊκό

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο Ανδρέας Ξήρος θα αποτελούσε το...

Ανανέωσε ο ''Συριανός'' Άγγελος Αργυρός με τον ΑΟ Μυκόνου

Ήταν από τους πιο σταθερούς αμυντικούς μαζί με τον Μπαλλή...

Οι ''Μεγάλοι'' όπως ο Δημήτρης Κεραμιώτης δεν φεύγουν ποτέ... [pics-vid]

 Ήταν όλοι εκεί... στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού στο γήπεδο της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκίνημα στις 27-28/10 στο πρωτάθλημα Κ12 ''Windoor'' (η προκήρυξη)

Το πρωτάθλημα με τον μεγαλύτερο αναπτυξιακό χαρακτήρα είναι αναμφισβήτητα αυτό της Κ12, το οποίο φέτος θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 27...

Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου η σέντρα στο πρωτάθλημα Κ14 ''MOLTEN'' (προκήρυξη)

Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου θα έχουμε σέντρα στο φετινό πρωτάθλημα της Κ14, που φέτος θα φέρει το συνοδευτικό όνομα...

Στα καταστήματα ''Γούλιας'' και ''Μπες - Μπες'' οι εκλογές του ΑΠΑΣ τα Φανάρια

Η μέρα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του ΑΠΑΣ τα Φανάρια πλησιάζει και ο σύλλογος της ορεινής Νάξου με ανακ…

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι ….κιτρινόμαυροι “Solo” οι μεγάλοι νικητές του μπάσκετ στα “Μηλώσια 2018”

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το διήμερο (11-12 Αυγούστου) τουρνουά μπάσκετ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Μηλώσια 2018” που διοργανώνει...

Επιβεβαιώθηκε η ''ΒΟΜΒΑ'' Γιαννούλη στον ΑΠΑΣ τα Φανάρια

Λίγες ώρες πέρασαν από την αποκάλυψη του site μας για την μεγάλη συνεργασία του ΑΠΑΣ τα Φανάρια με τον Γιάννη...

«ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ»: Ο πρωταθλητής Ευρώπης Γιάννης Γιαννούλης στα Φανάρια!

Όπλισε, απασφάλισε και πυροβόλησε ο ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”… Σε μία...

Με στόχο να διατηρήσουν τα σκήπτρα οι “Solo” στα “Mηλώσια”

Με το άθλημα του μπάσκετ συνεχίστηκαν το Σάββατο 11 Αυγούστου...

Το εκπληκτικό ''Mini Movie'' του LG AegeanBall Festival

Για τρίτη συνεχή χρονιά το LG AegeanBall Festival χάρισε ανεπανάληπτες...

Μπαίνουν στα …βάσανα το Παιδικό και οι Παμπαίδες του Πλοηγού Αντιπάρου

Διακοπές τέλος για τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής, του Παιδικού και...

Τιμά τους Νίκο Βλακό και Νίκο Γιακουμή ο ΑΠΑΣ με τουρνουά μπάσκετ!

«Όποιος ξεχνάει χάνεται, ραγίζει όποιος θυμάται», αναφέρει ο θυμόσοφος λαός...

Στις 19/8 οι εκλογές στον ΑΠΑΣ τα Φανάρια

Το διοικητικό συμβούλιο του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” ανακοίνωσε την προκήρυξη...

Ανακηρύχτηκε ανάδοχος για το έργο «Αποπεράτωση Κλειστού Γυμναστηρίου Μυκόνου»

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου, κατά τη...

Παραμονές, ανανέωση, μεταγραφή και φουλάρει για το …μπαμ ο ΑΠΑΣ!

Απανωτές ανακοινώσεις επιφύλασσε η διοίκηση του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” και...

ΑΟ Θήρας: Συνεχίζει ο Νακαστσής, στο τιμ και η Κουγιουμτζή

Ο ΑΟ Θήρας ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με τον φυσικοθεραπευτή, Αλέξανδρο Νακαστσή, ενώ παράλληλα έκανε γνωστή την έναρξη της συνεργασίας με την φυσικοθεραπέυτρια, Μαρία Κουγιουμτζή. …

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΟΛΕΙ

ΑΟ Φοίνικας «κλείνει» κεντρικό και διαγώνιο

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η μεταγραφική ενίσχυση του Φοίνικα Σύρου καθώς μετά την εισήγηση του κ. Ζαλμά η διοίκηση… τρέχει...

Αυλαία στο ''μαγικό'' 20ο Τουρνουά Beach Volley Πάρου

Κάθε χρόνο και καλύτερα... αυτή ήταν η κοινή διαπίστωση για το πολύ οργανωμένο ''20ο Τουρνουά Beach Volley Πάρου'' που έριξε...

Τρεις αθλήτριες του ΑΟ Θήρας αύριο στη «μάχη» κόντρα στο Μαυροβούνιο

Τρεις παίκτριες του ΑΟ Θήρας ρίχνονται αύριο στη μάχη των...

Βίντεο με δηλώσεις και απονομές από τη Μικρή Βίγλα

Η συνεχόμενη ανοδική πορεία του beach volley στη Νάξο κάνει...

Συνεχίζονται οι «Μάχες» στο ''20th Paros Beach Volley Tournament''

Με δυνατές μονομαχίες και αμφίρροπους αγώνες συνεχίζεται το ''20th Paros...

Στην πρώτη ομάδα η Βίλμα Αναγνώστου

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ ανακοίνωσε την ενσωμάτωση της νεαρής αθλήτριας Βίλμας...

Μηλώσια: Πιστοί στο ραντεβού για τη ''Μαριάνθη'' [pics-vid]

Συνέχεια στα «Μηλώσια» με το Τουρνουά Βόλεϊ αφιερωμένο στη μνήμη...

Φοίνικας: Αποκτήθηκε και ο ''Λίμπερο'' Γιάννης Αχιλλεόπουλος

Σε ακόμη μία μεταγραφική κίνηση προέβη η διοίκηση του Φοίνικα...

Ανακοίνωσε Μήλη ο Φοίνικας Σύρου

Την απόκτηση του 22χρονου ακραίου, Νίκου Μήλη ανακοίνωσε ο Φοίνικας...

Ανακοίνωσε τον πασαδόρο Marin Lescov ο Φοίνικας

Σε μία σημαντική προσθήκη προχώρησε ο Φοίνικας Σύρου, καθώς πριν...