Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 00:27

Νικήτριες στο ντέρμπι κορυφής οι γυναίκες της ΑΕ Σαντορίνης [pics-vid]

“Κυανέρυθρο” βάφτηκε το ντέρμπι κορυφής του γυναικείου πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων.

Η ΑΕ Σαντορίνης σε ένα ματς για γερά νεύρα επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου του ΑΟ Πάρου με σκορ 55-50 στο κλειστό γυμναστήριο “ΔΑΠΠΟΣ” που κάλυψε ζωντανά το “SportCyclades”.

Με τη νίκη αυτή, η θηραϊκή ομάδα βρέθηκε στο “ρετιρέ” του βαθμολογικού πίνακα μένοντας χωρίς …συγκάτοικο, ωστόσο στον ΑΟΠ κρατάνε την υπέρ τους διαφορά του πρώτου αγώνα (60-36) που τους δίνει το πλεονέκτημα στην περίπτωση της ισοβαθμίας.

Στις εναπομείναντες αγωνιστικές που θα κρίνει και την πρωταθλήτρια ομάδα για τη φετινή χρονιά, η ΑΕΣ έχει να αντιμετωπίσει τον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” (εντός κι εκτός) και τον Πανναξιακό στη Νάξο. Από την άλλη, οι Παριανές έχουν να αναμετρηθούν με τον ΑΠΑΣ στο κλειστό της Μάρπησσας και τον Πανναξιακό εντός κι εκτός.

ΑΠΟΒΟΛΗ ΒΛΑΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Πλούσιο θέαμα περιλάμβανε η αναμέτρηση της Σαντορίνης, όπου σε ένα συναρπαστικό αγώνα όλα κρίθηκαν στο φινάλε. Ή μάλλον κι από την αρχή… Ο λόγος; Η αποβολή του Σταύρου Βλάχου από τον πάγκο του ΑΟ Πάρου με δύο τεχνικές ποινές από την αρχή κιόλας της αναμέτρησης. Η πρώτη γιατί διαμαρτυρήθηκε πως σε μία φάση οι αντίπαλες παίκτριες έκαναν βήματα και η δεύτερη γιατί αναφώνησε πάνω στον εκνευρισμό του «έλεος κάθε φορά με τους Σαντορινιούς σε αυτό το γήπεδο».

Ήδη, οι διοικούντες τον ΑΟ Πάρου σκέφτονται να ζητήσουν την εξαίρεση του διαιτητή Εμμανουήλ Γαβαλά από τα παιχνίδια τους και να έρχονται διαιτητές από την Αθήνα να σφυρίζουν τις αναμετρήσεις τους. Μάλιστα, όπως δήλωσε στο “SportCyclades” ο Σταύρος Βλάχος: «Δυστυχώς, οι ομάδες του μπάσκετ των Κυκλάδων έχουν ανέβει επίπεδο, οι διαιτητές όμως όχι»…

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, εκπληκτικό ήταν το παιχνίδι που έγινε με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα μέχρι τέλους για το ροζ φύλλο αγώνα και να αξίζουν συγχαρητήρια στις προσπάθειες όλων των αθλητριών για το πάθος που επέδειξαν.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν συναρπαστική, με την ΑΕΣ να ξεκινάει πιο δυνατά το παιχνίδι και να παίρνει προβάδισμα στο σκορ με 17-5 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στο ίδιο μοτίβο και στη συνέχεια του παιχνιδιού με τις οικοδέσποινες να είναι μπροστά σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και να έχουν ένα …μαξιλάρι ασφαλείας. Οι καλαθοσφαιρίστριες του ΑΟ Πάρου, όμως, να καταφέρνουν να ροκανίσουν την διαφορά και 1:50 πριν το φινάλε να φτάσουν σε απόσταση ενός καλαθιού (52-50). Οι αθλήτριες του Παναγιώτη Χατζηαυγουστίδη, όμως, αντέδρασαν σωστά και κατάφεραν να φύγουν με την πολύτιμη για αυτές νίκη…

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γαβαλάς, Κασάπη.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-5, 27-16 (ημίχρονο), 40-33, 55-50.

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Παν. Χατζηαυγουστίδης): Τρούνι 2, Τσολακίδου, Μ., Σελάμι, Φουστέρη Δ. 2, Τσούπα Π. 25, Παπαϊωάννου 2, Φουστέρη Μ. 2, Γούσια, Δελιαλή 8 (2), Τσούπα Μ. 14 (2), Ξαγοράρη, Χατζηαυγουστίδου.

ΑΟ ΠΑΡΟΥ (Στ. Βλάχος): Καλακώνα 22 (5), Βιώνη, Φλέσσα-Δρακάκη 6, Βεντούρη 8, Κουρμούκη, Αλιπράντη Δ. 4, Πάσσαρη, Καλογεροπούλου, Τσιγώνια,

Αλιπράντη Φ., Ιωαννίδου 6, Λαουράκη 4.

Η βαθμολογία

vathmo_g_ff9f7.png

Το  βίντεο και φωτογραφίες από την αναμέτρηση

 

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares