Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 16:52

Πανάξια πρόκριση στο φάιναλ φορ των παίδων ο ΑΟ Πάρου!

Μεγάλη και πανάξια πρόκριση στο φάιναλ φορ του παιδικού πρωταθλήματος ΕΣΚ Κυκλαδων πήρε ο ΑΟ Πάρου.

Η ομάδα του Θοδωρή Καζακίδη πέρασε θριαμβευτικά το μεσημέρι της Κυριακής 17 Μαρτίου από το κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου “Δημήτριος Περιστεράκης”, όπου κέρδισε τον τοπικό Πανναξιακό με σκορ 45-64 και πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση, μία ημέρα μετά την πρόκριση και του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”.

Οι Παριανοί με έναν εντυπωσιακό δεύτερο γύρο, έκαναν την ανατροπή και κατάφεραν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση την στιγμή που οι περισσότεροι τους είχαν ως αουτσάιντερ. Έτσι, ο ΑΟΠ γίνεται η τρίτη ομάδα που περνάει στο φάιναλ φορ μετά τον Περιστεριώνα από τον Α’ όμιλο και τον ΑΠΑΣ από τον Β΄, ενώ το τέταρτο εισιτήριο διεκδικεί με πολύ μεγάλες πιθανότητες ο ΑΟ Ερμούπολης.

Η νίκη πάντως αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως πύρρειος για τους “κυανόλευκους”, καθώς ο νεαρός αθλητής του σωματείου, ο Χρήστος Δρόσος κατά τη διάρκεια του αγώνα δέχθηκε αγκωνιά από αντίπαλό του στη μύτη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Νάξου, όπου η διάγνωση έδειξε κάταγμα ελαφριάς μορφής.

Στα του αγώνα, το άγχος των παικτών του ΑΟ Πάρου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον μόνο για ένα ημίχρονο ο Πανναξιακός, ο οποίος έκλεισε το πρώτο μέρος με +6 (34-28). Η επανάληψη, ήταν ένας μονόλογος για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με εκπληκτική άμυνα δέχθηκαν μόλις 11 πόντους και πανηγύρισαν την θριαμβευτική πρόκριση αφήνοντας εκτός την ΑΕ Σαντορίνης, που περίμενε πιθανό στραβοπάτημά τους για να βρεθεί εκείνη στους “4”.

Με …όπλο την ευστοχία έξω από την γραμμή των 6μ.75εκ. οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν εντυπωσιακό ξεκίνημα και να προηγηθούν στα μέσα της πρώτης περιόδου με +10 (14-4), αφού το πρώτο καλάθι των Παριανών σημειώθηκε στο 6ο λεπτό (9-2). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν την διαφορά στα μέσα του δεκαλέπτου, όμως, αυτό έληξε με σκορ 23-13 για τον Πανναξιακό.

Το τρίποντο του Θωμόπουλου με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, σήμανε την αντεπίθεση του ΑΟΠ, ο οποίος κατάφερε να μειώσει την διαφορά αρχικά στους -4 (25-21) και λίγο αργότερα στους -2 (28-26) 4:22 πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Παρόλα αυτά, οι Ναξιώτες δεν τους “επέτρεψαν” να πλησιάσουν κι άλλο κι έτσι πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με +6 (34-28).

Ότι δεν κατάφεραν στο δεύτερο δεκάλεπτο, το έκαναν πράξη στο τρίτο οι παίκτες του Θοδωρή Καζακίδη! Με άμυνα που …τσάκιζε κόκαλα, με προσωπικές ενέργειες των Αλιπράντη και Λάβδα κι ένα εντυπωσιακό σερί 0-16 όχι μόνο έφεραν το ματς στα ίσα (34-34), αλλά προηγήθηκαν με +12 (34-46) καλάθι του Λάβδα 1:15 πριν το τέλος... Η περίοδος έληξε με σκορ 36-46 με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν το μοναδικό τους καλάθι στα 47 δευτερόλεπτα με δύο εύστοχες βολές του Δημήτρη Βόμβα.

Με την πλάστιγγα να έχει γύρει ήδη υπέρ του ΑΟΠ και το ροζ φύλλο να πλησιάζει ολοένα προς τις αποσκευές των “κυανόλευκων” το μόνο ενδιαφέρον του τετάρτου δεκαλέπτου ήταν ποια θα είναι η τελική διαφορά. Αυτή έφτασε στην μέγιστη τιμή της, στους +19 (39-58) από καλάθι του Καπετανέα μέσα σε αποθέωση για τους Παριανούς. Στο διάστημα που απέμενε μέχρι να ακουστεί για τελευταία φορά η κόρνα της γραμματείας, οι δύο προπονητές έριξαν στη μάχη όλους τους παίκτες που είχαν στη διάθεσή τους, προκειμένου να πάρουν κι εκείνοι χρόνο συμμετοχής.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κων. Παπαδημητρόπουλος, Αγγ. Σαμοθράκης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-13, 34-28 (ημίχρονο), 36-46, 45-64.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Κων. Παπαβασιλείου): Δέτσης, Τόμπας Α., Λιανόπουλος 8 (2), Μαυρομμάτης 10 (2), Τόμπας Δ. 4, Σαράντος, Μανδηλαράς 10, Βόμβας 8 (1), Φλεριανός 5.

ΑΟ ΠΑΡΟΥ (Θοδ. Καζακίδης): Λάβδας 15, Αλιπράντης 10, Μπομποτάς 4, Γυφτόπουλος 2, Πάσσαρης, Δαφερέρας 6, Θωμόπουλος 12 (3), Δρόσος 2, Καπετανέας 2, Ανδρεάδης, Σκιαδάς 4, Πετρόπουλος 7 (1).

vathmo_paidiko_B_499e6.png

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares