Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 11:14

Έτσι τους “έφτιαξε” ο Αντώνης Βιδάλης…

«Όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος», λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός. Κι όταν ο προπονητής του Περιστεριώνα Τήνου βγαίνει και λέει δημόσια, μέσω του προσωπικού του προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, τι είπε στους παίκτες του την Πέμπτη 4 Απριλίου, την παραμονή του φάιναλ φορ του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων κάτι παραπάνω θα γνωρίζει.

Όχι ότι δεν το βλέπαμε όλοι, όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις, άλλο να το… βλέπεις κι άλλο να το ζεις. Αν ρωτήσεις τον Αντώνη Βιδάλη, ποιο είναι το μυστικό για την φετινή επιτυχία του Περιστεριώνα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα σου πει «η σκληρή δουλειά».

Ο Περιστεριώνας όμως αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο σημαντικός παράγοντας στον αθλητισμό και, γενικά σε ένα γκρουπ ανθρώπων, είναι η ψυχολογία. Πολλές φορές το λέμε, όμως ελάχιστες γίνεται αντιληπτό από τον κόσμο. Αυτό φρόντισε να περάσει στους παίκτες του στον ημιτελικό κόντρα στον Πανναξιακό: «Θέλω να βάλετε το σώμα σας, το μυαλό σας, την ψυχή σας!!! Είμαστε ομάδα και σας πιστεύω έναν-έναν, όλους σας!!!»…

Οι ομάδες τρέφονται από τις νίκες. Η νίκη ήρθε κόντρα στο σωματείο της Νάξου κι απέμενε ένα σκαλοπάτι για την κατάκτηση της κορυφής. Η νίκη στον μεγάλο τελικό κόντρα στην ΑΕ Σαντορίνης… Αυτή τη φορά, αφού τους ανέλυσε το σύστημα που θέλει να παίξουν όσον και τους εξήγησε κάποιες παραλλαγές των plays, τους είπε:

«Ένα ματς έμεινε δώστε την ψυχή σας μην αφήστε καμιά φάση χωρίς διεκδίκηση! Είστε μεγάλη ομάδα ο ένας συμπληρώνει τον άλλον! Σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Πάμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε, να παίξουμε μπάσκετ!!!»…

Οι παίκτες του τον υπάκουσαν κι αν και παραλίγο να χύσουν την καρδάρα με το γάλα προς το τέλος της αναμέτρησης με την θηραϊκή ομάδα, εν τέλει τα κατάφεραν κι οδήγησαν τον Περιστεριώνα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και στην κατάκτηση της πολυπόθητης κούπας. Το κλίμα στην ομάδα παραμένει δυνατό, διότι πάρα πολύ απλά προπονητής και παίκτες το… έκαναν.

Είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι. Κι ετοιμάζεται με την ψυχολογία στα ύψη για το πανελλήνιο πρωτάθλημα του εφηβικού πρωταθλήματος. Όσο για τον ίδιο τον Βιδάλη; Σεμνός και ταπεινός όπως τον διακρίνει η μέχρι τώρα πορεία του στο μπάσκετ προετοιμάζει την παιδική ομάδα εν όψει του φάιναλ φορ της Πάρου ευελπιστώντας να τα καταφέρει και φέτος.

tinosnow_peristerionas_vs_santorini00040_9abcf.jpg

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares