Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 19:42

Πιστός στο ραντεβού του ο Περιστεριώνας, στον τελικό του παιδικού F4 [pics&vid]

Την συμμετοχή του στον τελικό του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά “κλείδωσε” ο Περιστεριώνας.

Η ομάδα της Τήνου στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, επικράτησε του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” με σκορ 47-38 το απόγευμα της Παρασκευής 12 Απριλίου στο κλειστό της Μάρπησσας και το απόγευμα του Σαββάτου 13 Απριλίου (7:00 μ.μ.) θα επιδιώξει να επαναλάβει το περυσινό της κατόρθωμα που σήκωσε την κούπα στο φάιναλ φορ της Σαντορίνης.

Οι νεαροί αθλητές του Αντώνη Βιδάλη, αν και τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα της ορεινής Νάξου, εν τέλει κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Απεραθειτών και έδειξαν πως ακόμη και σε κακή ημέρα μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο.

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Παναγιώτη Αθανασιάδη, οι οποίοι ήταν άστοχοι από την γραμμή των ελευθέρων βολών, έδειξαν περίσσιο πάθος, μαχητικότητα και χάρη στην επιθετική δεινότητα του Γιούερς Σεϊντίνι (23π.) στάθηκαν αξιοπρεπέστατα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Κορυφαίος των νικητών ο Γιάννης Σπεντζάρης, ο οποίος είχε μεγάλη προσφορά στη νίκη της ομάδας του και με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας ήταν ο ιθύνων νους του Περιστεριώνα. Μάλιστα, ήταν εκείνος που με την λήξη της επίθεσης πέτυχε και το καθοριστικό τρίποντο στο τέταρτο δεκάλεπτο και αύξησε τη διαφορά για τους Τηνιακούς στους 10 πόντους (39-29).

Πιο δυνατά ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Περιστεριώνας. Οι παίκτες της ομάδας της Τήνου εκμεταλλευόμενοι τη νευρικότητα των αντιπάλων τους και προηγήθηκαν δύο φορές με +6 (8-2, 10-4). Το καθοριστικό τάιμ άουτ του Παναγιώτη Αθανασιάδη σε εκείνο το σημείο ηρέμησε τους παίκτες του ΑΠΑΣ, οι οποίοι έγιναν πιο μαχητικοί, λειτούργησαν τα συστήματα και με μεγάλο ατού στην επίθεση τον Σεϊντίνι μείωσαν με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου στους -3 (16-13).

Καλάθι-καλάθι πήγαινε το δεύτερο δεκάλεπτο με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να επιβάλει τον ρυθμό της. Ο Μπον με καλάθι στο 1:30 έδωσε το προβάδισμα στον Περιστεριώνα με +7 (24-17), για να λήξει το πρώτο ημίχρονο με σκορ 24-19.

Αυτό που έψαχναν από την αρχή της αναμέτρησης, δηλαδή να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό και να πάρουν μια διαφορά ασφαλείας, το έκαναν πράξη στο πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου οι Τηνιακοί. Με ένα σερί 7-0 και με διαδοχικά καλάθια των Τζες (τρίποντο), Σπεντζάρη (λέι απ) προηγήθηκαν με +13 (34-21) 5:46 πριν το τέλος της περιόδου με καλάθι του Μπον. Οι Ναξιώτες, όμως, με μπροστάρη τον Σεϊντίνι μείωσαν με το τέλος του δεκαλέπτου στους -9 (36-27).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι τυπικά γηπεδούχοι του Αντώνη Βιδάλη αύξησαν την διαφορά στους +10 (39-29) με τρίποντο του Γιάννη Σπεντζάρη στη λήξη της επίθεσης, ενώ ο Τσουλχάι 4:12 πριν το τέλος έδωσε …αέρα 12 πόντων (45-33) στον Περιστεριώνα. Κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος και η ομάδα της Τήνου πιστή στο καθήκον της πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σαμοθράκης, Σκούτας

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-13, 24-19 (ημίχρονο), 36-27, 47-38.

ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ (Αντ. Βιδάλης): Βιδάλης 6, Καμολίνος, Πάντζι, Ανδριώτης, Χάλαρης, Χαρικιόπουλος 5, Μπον Σ. 8, Σπεντζάρης 10 (1), Δεσύπρης, Τσουλχάι 7 (1), Μπον Ν. 6, Τζες 5 (1).

ΑΠΑΣ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” (Παν. Αθανασιάδης): Μαργαρίτης, Τσελέντης, Παπανικολάου 2, Γκιόρκα, Βασιλάκης 2, Σεϊντίνι 23, Δόκλης, Τσακωνιάτης, Λεγάκης, Τελόπουλος, Χιλαί 4, Χίλα 7 (1).

Το βίντεο της αναμέτρησης 

Το φωτογραφικό άλμπουμ

 

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares