Ιστορική μέρα για τον Πανναξιακό, με «αυτονόμηση» του τμήματος Μπάσκετ

• Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ
Ιστορική μέρα για τον Πανναξιακό, με «αυτονόμηση» του τμήματος Μπάσκετ

Ιστορική μέρα είναι η σημερινή για το Μπάσκετ της Νάξου, τον Πανναξιακό και κατ΄επέκταση για το μέλλον του αθλήματος στις Κυκλάδες , καθώς πριν λίγες ημέρες έπεσαν οι υπογραφές στο χαρτί της συμφωνίας που σηματοδοτεί τη δημιουργία του αυτόνομου μπασκετικού Πανναξιακού και την απορρόφηση του ήδη υπάρχοντος μπασκετικού τμήματος του ΠΑΟΝ.

Οι αρχικές αντιδράσεις, μετατράπηκαν σε διαβουλεύσεις και στη συνέχεια επήλθε η συμφωνία, που στην ουσία της ωφελεί την οικογένεια που λέγεται Πανναξιακός. Έτσι 13 χρόνια μετά το 2006, όπου υπήρξε ο πρώτος διαχωρισμός του Μπάσκετ και Βόλεϊ από τον Πανναξιακό ΑΟΝ, έχουμε εκ νέου διαχωρισμό με τα δύο τμήματα της σάλας να βαδίζουν πλέον χωριστούς δρόμους, πράγμα που τα τελευταία χρόνια αποτελούσε πάγιο αίτημα όλων των μπασκετόφιλων, οι οποίοι έβλεπαν να παραμερίζεται το άθλημα τους λόγω του βόλεϊ και συγκεκριμένα της ομάδας που αγωνίζεται στην Α1 Γυναικών. όπου είχε πέσει αποκλειστικά το βάρος από τη διοίκηση του Πανναξιακού ΑΟΝ.

Ποιο είναι το πλάνο

Χθες είχαμε και την πρώτη επίσημη ανακοίνωση του Πανναξιακού Αθλητικού Ομίλου Καλαθοσφαίρισης, ο οποίος ουσιαστικοί συστήθηκε στο κοινό της Νάξου.

Ποιος είναι όμως ο ''ΝΕΟΣ'' Πανναξιακός ΑΟΚ; Πανναξιακός Αθλητικός Όμιλος Καλαθοσφαίρισης αναφέρεται ως τίτλος του σωματείου στο καταστατικό που ήδη έχει κατατεθεί στο πρωτοδικείο. Σε αυτός, ως ιδρυτικά μέλη υπογράφουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες της Νάξου και πολλοί φίλοι του Πανναξιακού που είναι ευυπόληπτα μέλη της κοινωνίας του νησιού.

Με λίγα λόγια το σχέδιο τους για την πρώτη χρονιά, είναι να υπάρξει συνεργασία των δύο σωματείων, αφού έχουν έναν κοινό όραμα να βλέπουν τον Πανναξιακό ψηλά και θέλουν και οι δύο να πετύχει αυτό το εγχείρημα.

Από σήμερα, το νεοσύστατο σωματείο του Πανναξιακού ΑΟΚ, θα αναλάβει άτυπα όλη τη διαχείριση των τμημάτων μπάσκετ και θα τρέξει κανονικά τα θέματα που αφορούν το τμήμα δρομολογώντας τον οριστικό διαχωρισμό των τμημάτων (Μπάσκετ - Βόλεϊ) που θα ολοκληρωθεί την επόμενη σεζόν.

Έτσι λοιπόν και με δεδομένο ότι το νέο σωματείο θα πρέπει να συμμετάσχει την πρώτη χρονιά με τουλάχιστον 2 τμήματα υποδομών στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, ο Πανναξιακός ΑΟΝ θα δηλώσει το ανδρικό τμήμα και κάποια άλλα στα αναπτυξιακά της ΕΣΚ Κυκλάδων και ο Πανναξιακός ΑΟΚ από την πλευρά του 2 τμήματα προκειμένου να ετοιμαστεί για την επόμενη σεζόν που πλέον θα αναλάβει όλους τους αθλητές που θα μετακομίσουν στον ΠΑΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουν τονίσει από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι του Πανναξιακού ΑΟΚ, το σωματείο θα βαδίσει πάνω στη λογική της ανάπτυξη του αθλήματος και της εξάπλωσης του στο νησί της Νάξου, με στόχο να χτίσει καλούς αθλητές και να στρέψει τα παιδιά στον αθλητισμό.

Πρωτοποριακή κίνηση

Η μπασκετική εξάπλωση που σκοπεύει να κάνει ο Πανναξιακός ΑΟΚ, δεν θα έχει όρια, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι, ήδη στο καταστατικό του συλλόγου έχει συμπεριληφθεί και η δημιουργία τμήματος Μπάσκετ με Αμαξίδιο, πράγμα φυσικά πρωτοποριακό, όχι μόνο για τις Κυκλάδες, αλλά και για ολόκληρο το Αιγαίο.

Στα πλάνα των ανθρώπων που απαρτίζουν τον νέο σύλλογο, βρίσκονται πολλές και καινοτόμες δράσεις, που θα πάρουν σάρκα και οστά τους επόμενους μήνες.

Πάντως, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε αυτούς (σ.σ. δείτε τα ονόματα της προσωρινής  διοίκησης) που έλαβαν αυτή τη πρωτοβουλία που έρχεται μετά από χρόνια αγωνίας και απαξίωσης του μπασκετικού Πανναξιακού, όπως και στον πρόεδρο του Πανναξιακού ΑΟΝ, κ. Γιώργου Ποτικιάν, ο οποίος ήταν από την αρχή θετικός στο να συζητήσει, είδε την διαδικασία με ανοιχτό μυαλό και στο τέλος έγινε αρωγός της προσπάθειας και με την υπογραφή του έγραψε μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του Πανναξιακού.

Η ανακοίνωση του Πανναξιακού ΑΟΝ:

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΝΑΞΟΥ καλωσορίζουν την δημιουργία του νέου σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ» που σαν σκοπό έχει την ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης στο νησί μας.

Με την παρούσα ανακοίνωση ενημερώνουμε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες μας στα τμήματα μπάσκετ του σωματείου μας ότι ο σύλλογος θα συμμετέχει κανονικά σε ΟΛΑ τα πρωταθλήματα της ΕΣΚ Κυκλάδων όπου αυτό είναι δυνατό.

Ενημερώνουμε επίσης τους φίλους της συλλόγου μας ότι το νεοϊδρυθέν σωματείο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο.Κ. έχει έρθει σε έγγραφη συμφωνία με το σωματείο μας ότι αναλαμβάνει την λειτουργική και αγωνιστική υποστήριξη των τμημάτων μπάσκετ του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΑΟΝ για την σεζόν 2019-20 καθώς και το όποιο οικονομικό κόστος λειτουργίας τους με σκοπό να συνεχίσει να λειτουργούν απρόσκοπτα χωρίς προβλήματα.

Ευχαριστούμε τα μέλη του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο.Κ. για την πολύτιμη στήριξή τους και είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία των δύο σωματείων θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης στο νησί μας και παράλληλα ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ να πάει στη θέση που αξίζει στο όνομα και στην ιστορία του.

Επίσης ενημερώνουμε για την πρόθεση των δύο σωματείων μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε τα τμήματα μπάσκετ του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ ΑΟΝ να απορροφηθούν δια της συγχώνευσης από το σωματείο του ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΥ Α.Ο.Κ. κάτι που θα προκύψει μέσα από νόμιμες διαδικασίες όπως η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης και την τροποποίηση καταστατικού.

Για το Δ.Σ. του Πανναξιακού ΑΟΝ
Ο πρόεδρος
Ποτικιάν Γεώργιος

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

«Πλημμύρισε» τη Σαντορίνη ο ΠΑΣ Νάξου

Κοντά στα 100 άτομα αριθμούσε η αποστολή του ΠΑΣ Νάξου...

Η Χρύσα Ζερβού νέα υπεύθυνη επικοινωνίας της Θύελλας Καμαρίου

Μια δυναμική παρουσία αναλαμβάνει θέση στην ομάδα της Θύελλας Καμαρίου...

Κ14: Νέος Α.Ο. Σύρου - ΑΠΣ Κύθνου 2-3 [Highlights]

Δείτε τις καλύτερες στιγμές και τα γκολ από τον αγώνα...

Μονοήμερη εκδρομή στη Μύκονο διοργανώνει ο ΑΟ Πύργου

Έπειτα από την αναβολή της προηγούμενης εβδομάδας του αγώνα πρωταθλήματος...

Επισημοποιήθηκε η επιστροφή Παπαματθαιάκη στον Πανθηραϊκό

Ο Μανώλης Παπαμτθαιάκης αποτελεί και με τη βούλα προπονητή του...

«Νοσοκομείο» η Θύελλα μετά το ντέρμπι, τραυματίες και οι Σιμιτσής - Ερρίκος

Μετά την απώλεια του Μάριου Αργυρίου, ο Βαγγέλης Χαντές διαπίστωσε...

Σάββατο το κυρίως πιάτο του 5ου ομίλου-Κυριακή το ματς Άνω Μερά-Μοσχάτο

Η εθνική επέτειος του Πολυτεχνείου φέρνει αλλαγές στο πρόγραμμα του...

Νίκησε και οδηγεί την κούρσα στον 3ο όμιλο ο ΠΑΣ Νάξου [vid]

Μόνη πρώτη στην κορυφή του 3ου ομίλου της Κ14 παρέμεινε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Κόντρα στην.. φορμαρισμένη Κηφισιά η Θύελλα Καμαρίου

Αύριο, Τετάρτη θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Κηφισιάς για τον αγώνα που ακολουθεί το Σάββατο με την Θύελλα Καμαρίου στο...

«Πλημμύρισε» τη Σαντορίνη ο ΠΑΣ Νάξου

Κοντά στα 100 άτομα αριθμούσε η αποστολή του ΠΑΣ Νάξου στο ταξίδι που πραγματοποίησαν τρία τμήματα της ομάδας το σαββατοκύριακο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΣΕΔΚΑΚ: Νέα σχολή διαιτησίας σε Σύρο, Τήνο και Μύκονο στις 7/12

Νέα σχολή διαιτησίας διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων για την ανάδειξη νέων διαιτητών στον νομό.

Σαντορίνη: Τα ρόστερ των ομάδων του «Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2019 – 2020»

Με δώδεκα ομάδες θα πραγματοποιηθεί αυτή τη χρονιά το τοπικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης «Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ Basketball League 2019 – 2020» που διοργανώνει...

ΕΣΚ Κυκλάδων: Το προσχέδιο του προγράμματος (16-20/11)

Δείτε το προσχέδιο για το πρόγραμμα των αγώνων μπάσκετ για...