Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 22:43

Προδρόμου: Μας έχει αγκαλιάσει η Νάξος

«Πολλοί μου είπαν: Τι πας να κάνεις εκεί, θα χάσεις τον χρόνο σου»... Με αφοπλιστική ευθύτητα, ο Γιάννης Προδρόμου απαντά για τους λόγους που τον οδήγησαν στο να μετακομίσει στη Νάξο και τον ΑΠΑΣ Τα Φανάρια.

Ο 32χρονος φόργουορντ πριν από περίπου 2 μήνες έβαλε στις αποσκευές του την πλούσια εμπειρία του και την αγάπη του για το μπάσκετ και επέλεξε να βιώσει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

«Όλα ξεκίνησαν από την προσέγγιση των ανθρώπων του ΑΠΑΣ, οι οποίοι επέμεναν πάρα πολύ να έρθω στην ομάδα. Ήταν μια δελεαστική πρόταση για μένα, δείξανε ότι το ήθελαν πολύ και πραγματικά ότι ζήτησα μου το έδωσαν. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Πρόκειται για μια νέα ομάδα νεοσύστατη στις εθνικές κατηγορίες. Έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους με όρεξη και μεράκι. Είναι νέοι άνθρωποι με δίψα για το μπάσκετ και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το είδα σαν μια εμπειρία ζωής. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Πολλοί μου είπαν: Τι πας να κάνεις εκεί, θα χάσεις τον χρόνο σου... Εγώ στο διάστημα που βρίσκομαι στη Νάξο διαπιστώνω κάτι εντελώς το αντίθετο και δικαιώνομαι για την επιλογή μου».

Για το πως βλέπει ο κόσμος την προσπάθεια της ομάδας στη Γ΄ Εθνική... «Το νησί έχει μικρή μπασκετική ιστορία. Πρώτη αγωνιστική όμως και το γήπεδο ήταν γεμάτο. Μια φανταστική ατμόσφαιρα και μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι στο γήπεδο βρέθηκαν οικογένειες με μικρά παιδιά, κάτι που αποδεικνύει ότι είμαστε μια χώρα μπασκετόφιλη, που ξέρει από μπάσκετ, που αγκαλιάζει το άθλημα. Έχοντας αυτή την αγάπη του κόσμου, κατακτήσαμε τη νίκη με την Αυλίδα».

Για τους στόχους και τις προοπτικές της ομάδας... «Να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Είμαστε μια επαρχιακή ομάδα και θα έχουμε πολλά παιχνίδια αρκετά μακριά από την έδρα μας, με μεγάλες μετακινήσεις και αυτό ίσως είναι μια επιπρόσθετη δυσκολία. Θα κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, θα προσπαθούμε για τη νίκη και στο τέλος της χρονιάς πιστεύω ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα συνολικά. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος και σε συνδυασμό με τη προσπάθεια που γίνεται θεωρώ ότι θα πετύχουμε σημαντικά πράγματα».

Σε ότι αφορά τις δυσκολίες του 2ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής... «Υπάρχουν ομάδες με μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς. Ομάδες που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα στις εθνικές κατηγορίες, όπως ο Μίλωνας που αντιμετωπίζουμε την Κυριακή, όπως ο Ζωγράφου, η ΦΕΑ, τα Χανιά. Εμείς απέναντι σε αυτή την εμπειρία έχουμε να αντιπαρατάξουμε τη δίψα αυτής της ομάδας για μπάσκετ και διάκριση».

Για το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Νάξου... «Είναι το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και που ξεκινάει από τη διοίκηση και το όραμα που έχουν. Τα παιδιά εδώ της Νάξου αλλά και όλοι όσοι έχουν έρθει από άλλες περιοχές της χώρας, είναι όλοι καταπληκτικοί και εξαίρετοι χαρακτήρες. Το πολύ καλό κλίμα προσθέτει πόντους στην ομάδα. Όλοι θέλουν να αναδειχθούν μέσα από την ομάδα και να αναδείξουν και την ομάδα. Προσωπικά δεν έχω σταματήσει να αγαπώ το μπάσκετ, να προπονούμαι και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Πηγή: basket.gr

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares