Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 21:20

Γιάννης Γκρινιάρης: Για να κερδίσεις τον ΑΠΑΣ πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος

Το όνομά του είναι συνώνυμο με το μπασκετικό κοινό της Θήβας. Τα λόγια περιττεύουν, η αξία του μεγάλη όπως και η θητεία του στις εθνικές κατηγορίες, καθώς ο Γιάννης Γκρινιάρης είναι ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας.

dgfhgfdfsa_IMG_8329_484f0.JPG

Ο έμπειρος άσος λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση της ομάδας του με αντίπαλο τον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” (3/11, 12:30 μ.μ.) για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Νότου της Γ’ εθνικής ανδρών μίλησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας από την Αθήνα, τον Ιωάννη Νοταρά για τους φετινούς στόχους του Άρη Θήβας, την στήριξη των φιλάθλων της ομάδας και της τοπικής κοινωνίας του νομού, όπως επίσης και για το δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Ερρίκος Χατζόπουλος» με το σωματείο της ορεινής Νάξου.

IMG_8251dtyrew_1_14818.JPG

Ο “μπομπέρ” του Άρη σχολίασε και την άτυπη κόντρα που ενδεχομένως να υπάρξει με τον άσο του ΑΠΑΣ, τον Γιάννη Προδρόμου, καθώς τους χωρίζει η πρώτη με τη δεύτερη θέση, ένα καλάθι διαφορά (σ.σ. 63π. ο Γκρινιάρης, 61π. ο Προδρόμου) στον πίνακα των σκόρερ του 2ου ομίλου:

«Δεν νομίζω πως έχει μεγάλη σημασία αυτό. Θεωρώ πως είναι δεύτερης σημασίας αυτό, τόσο για εμένα όσο και για τον Προδρόμου, γιατί σημασία έχει να κερδίσει η ομάδα μας. Τώρα αν θα βγει κάποιος πρώτος, ή δεύτερος σκόρερ παίζει πολύ μικρή σημασία. Το ζητούμενο είναι να κερδίζει η ομάδα μας και να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Όλα τα άλλα πάνε σε δεύτερη μοίρα και νομίζω πως δεν τα θυμάται κανένας μετά».

IMG_8251dtyrew_2_9f261.JPG

Ας απολαύσουμε λοιπόν τον Γιάννη Γκρινιάρη, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

  • Γιάννη, βρισκόμαστε στην 4η αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος και ο Άρης είναι στην 9η θέση της βαθμολογίας με δύο ήττες, από Αργοναύτη Τριγλίας και Ένωση Ιλίου και μία νίκη επί του Ερμή Σχηματαρίου. Ποιος είναι πλέον ο στόχος της ομάδας;

«Ο στόχος της ομάδας είναι σίγουρα να φτάσουμε κάπου ψηλά γιατί το ρόστερ και η δόμηση της ομάδας είναι με πολύ ποιοτικά παιδιά, τα οποία ουσιαστικά θέλουμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό σε σχέση με την περυσινή αγωνιστική περίοδο. Βέβαια, το ότι έχουμε κάνει δύο ήττες είναι και οι δύο εκτός έδρας, με δύο πολύ δυνατές ομάδες με τις οποίες ουσιαστικά εκτιμώ πως θα πρωταγωνιστήσουν στον όμιλο. Χάθηκαν αυτά τα δύο παιχνίδια στις λεπτομέρειες, θεωρούμε ότι δεν είναι πολύ κακές σαν ήττες, απλά τα χάσαμε. Τώρα παίζουμε ένα εξίσου δυνατό παιχνίδι με τον ΑΠΑΣ στην έδρα μας. Καλώς, κακώς υπάρχει πίεση γιατί όταν παίζεις στην έδρα σου θέλεις να πάρεις όλα τα παιχνίδια. Οπότε κοιτάμε να φέρουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται».

IMG_8251dtyrew_4_fd118.JPG

  • Η τοπική κοινωνία της Θήβας και ο φίλαθλος κόσμος εκτιμάς σας έχει στηρίξει όσο ποντάρατε στην φετινή προσπάθεια;

«Ο κόσμος της Θήβας είτε παίζουμε εκτός, είτε εντός, αν και είναι πολύ νωρίς για να σας το πω αυτό, δείχνει ότι είναι πολύ κοντά μας και κυρίως στα εκτός έδρας ματς παιχνίδια μας, στα οποία μας στηρίζει, φωνάζει, είναι σαν να παίζουμε εντός έδρας ακόμη κι έξω που πάμε να παίξουμε. Είναι πολύ καλό και μας κάνει να νιώθουμε πολύ ωραία που έχουμε πολύ ωραία ατμόσφαιρα από αυτούς τους ανθρώπους».

  • Τι θεωρείς κατά τη γνώμη σου πως λείπει από αυτή την κατηγορία ώστε να προσελκύσει και να τονωθεί το ενδιαφέρον της Γ’ εθνικής;

«Δεν νομίζω ότι λείπει κάτι γιατί αν κοιτάξουμε τα ρόστερ όλων των ομάδων, όλα τα σωματεία έχουν πολύ αξιόλογους παίκτες και σαν ιστορία και σαν ικανότητες. Θεωρώ πως είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το οποίο οι διαφορές μεταξύ ανόδου και σωτηρίας είναι πολύ μικρές. Οπότε εκτιμώ πως έχει όλο το …πακέτο ώστε να προσελκύει και κόσμο και παίκτες και το ενδιαφέρον του κόσμου ώστε να μαθαίνει και να παρακολουθεί».

IMG_8251dtyrew_6_5dfe3.JPG

  • Το κόστος για τις μετακινήσεις σας είναι υψηλό. Μήπως θα ήταν καλύτερα ο Άρης να συμμετέχει σε όμιλο του Βορρά που είναι πιο κοντά οι αποστάσεις;

«Το κόστος υπάρχει πάντα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο ώστε να μετακινηθείς στη Βόρειο Ελλάδα, σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη. Το κόστος είναι εξίσου μεγάλο. Είναι μεγάλο το ταξίδι, είναι πολλές οι ώρες, θα πρέπει να πηγαίνεις μία ημέρα νωρίτερα. Οπότε θεωρητικά νομίζω ότι ο Νότος στοιχίζει σε οικονομικό επίπεδο λιγότερο σε σχέση με τις μετακινήσεις και κυρίως φέτος που είναι μόλις τρία τα νησιά. Τα υπόλοιπα είναι στον ίδιο νομό».

  • Απέναντί σας την Κυριακή, μία νησιώτικη ομάδα, ο περυσινός πρωταθλητής Κυκλάδων, ο ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”. Που νομίζεις πως χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσοχή αυτό το παιχνίδι και που θα κριθεί;

«Τα Φανάρια έχουν δείξει μέχρι σήμερα πως είναι μία αξιόλογη και ανταγωνιστική ομάδα με καλούς παίκτες που οι περισσότεροι είναι γνώστες της κατηγορίας. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε αυτό το ματς γιατί καλώς, ή κακώς είναι στην έδρα μας και πρέπει να το πάρουμε για να συνεχίσουμε να έχουμε τους στόχους που έχουμε ώστε να προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα. Πραγματικά πρέπει να είμαστε πάρα πολύ δυνατοί γιατί όπως και αν έχει την περασμένη αγωνιστική ηττηθήκαμε στην παράταση και τώρα υπάρχει το πρέπει. Το πρέπει να κερδίσουμε. Άρα για να κερδίσεις μία ομάδα όπως ο ΑΠΑΣ πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένος και πολύ στον στόχο σου ώστε να μπορείς να κάνεις αυτά τα πράγματα που θα φέρουν τη νίκη».

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: stereabasket.gr

IMG_8251dtyrew_5_06d53.JPG

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares