Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 19:44

Με το… αριστερό έκλεισε η χρονιά για τον ΑΠΑΣ

Με την ήττα στις αποσκευές του θα επιστρέψει στη Νάξο ο ΑΠΑΣ Τα Φανάρια αφού δεν τα κατάφερε στο Κλειστό του Ζωγράφου με αντίπαλο τον ΕΦΑΟΖ , χάνοντας με σκορ 72-61.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από ένταση στο τέλος του με αφορμή time out εκατέρωθεν που θεωρήθηκαν unfair και προκάλεσαν διαμαρτυρίες αμφοτέρων των πλευρών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα και βρέθηκαν προηγούμενοι στο μεγαλύτερο μέρος του 1ου δεκαλέπτου κλείνοντας το με το υπέρ του 16-15.

Στο 2ο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές πήραν το προβάδισμα το οποίο και διατήρησαν καθ’ όλη τη διάρκειά του και σε συνδυασμό με την επιθετική δυστοκία του ΑΠΑΣ (είχαν 6 άστοχες βολές και δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν σε κανένα από τα 8 τρίποντα που επιχείρησαν ) έκλεισαν το ημίχρονο στο +5 (33-28 σκορ ημιχρόνου).

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το τελευταίο 3λεπτο του 3ου δεκαλέπτου με τον ΑΠΑΣ να μειώνει στο καλάθι με τρίποντο του Προδρόμου από τη γωνία σε 43-41.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι των γηπεδούχων με αποτέλεσμα η ομάδα του Ζωγράφου μέχρι το πρώτο 3λεπτο του 4ου δεκαλέπτου να τρέξει ένα επιμέρους 10-1 μετατρέποντας το 43-41 σε 53-42 θέτοντας τις βάσεις για τη νίκη.

Καταλυτική στο σημείο αυτό η συμβολή του Κανελλόπουλου που με τα εύστοχα μακρινά του σουτ έδωσε λύσεις στους γηπεδούχους καταστρέφοντας κάθε αμυντικό πλάνο των φιλοξενουμένων. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι διεύρυναν τη διαφορά που έφτασε στην μέγιστη τιμή της στο +17 περίπου 1.30’’ πριν τη λήξη.

Ο ΑΠΑΣ κατάφερε να μειώσει μέσα σε 25’’ στους 12 πόντους και εκεί ο κόουτς των γηπεδούχων κάλεσε time out (1’05’’ πριν τη λήξη). Αυτή η κίνηση του κόουτς των γηπεδούχων προκάλεσε την αντίδραση των ανθρώπων του ΑΠΑΣ που στη συνέχεια έκαναν συνεχόμενη χρήση και των δυο δικών τους time out μένοντας στον πάγκο αδρανείς. Σε εκείνο το σημείο υπήρξε αντίδραση από μερίδα των φιλάθλων των γηπεδούχων , όμως με την επέμβαση των ψυχραιμότερων και τις απαραίτητες εξηγήσεις αποκαταστάθηκε η ηρεμία.

Highlight του αγώνα το κάρφωμα του πιτσιρικά Αμπράζη των γηπεδούχων με φοβερό drive σε σετ άμυνα.

Σημαντική νίκη για τους γηπεδούχους που με αυτό το 2ποντο πιάνουν τον ΑΠΑΣ στη βαθμολογία, ήττα «εντός πλάνου» για τον ΑΠΑΣ αφού ο ΕΦΑΟΖ είναι πολύ δυνατός στην έδρα του και διαθέτει την ποιότητα για να κερδίσει κάθε αντίπαλο στο Κλειστό του Ζωγράφου.

Φύλλο αγώνα

ΕΦΑΟΖ-ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ 72-61

Διαιτητές: Μακρόπουλος-Σοφιανόπουλος

Δεκάλεπτα: 15-16, 33-28, 48-42, 72-61

ΕΦΑΟΖ (Μάνος Γιάννης): Μαυροϊδακος, Μποϊμάτης 2, Δήμου 8 (1),, Ζαρμακούπης 12, Δρίβας 9 (1), Σταυρου-Λιβαδίτης, Αμπράζης 7, Κανελλόπουλος 14 (3), Πιτούλης 9 (1), Κριζέας 5 (1), Μπένος 6.

ΑΠΑΣ (Αλμπάνης Θοδωρής): Βόμβας, Χονδρόπουλος 18 (4), Πολίτης, Μάκαρης 7, Προδρόμου 17 (1), Χάρος 3, Δίπλαρος 4, Βουτυρόπουλος, Μιλωνάς 2, Ζαφειρούδης 6, Κοντσές 4, Ονάσογλου.

 

 

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares