Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019 12:20

Η μπασκετική ανασκόπηση του 2019 από τον Αντώνη Βιδάλη…

Λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2019 και υποδεχθούμε το 2020 το “SportCyclades” κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που έφυγε για το κυκλαδίτικο μπάσκετ.

Μία χρονιά που ο νομός εκπροσωπείται εκ νέου στις εθνικές κατηγορίες με τη συμμετοχή του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” στον 2ο όμιλο του Νότου της Γ’ εθνικής, μία χρονιά που ο Περιστεριώνας Τήνου επανέλαβε τις επιτυχίες του 2018 στα αγωνιστικά τμήματα υποδομής, μία χρονιά που η ΑΕ Σαντορίνης κατέκτησε το γυναικείο πρωτάθλημα και μία χρονιά που οι παγκορασίδες του ΑΟ Άνδρου πήραν το παρθενικό του τίτλο του συλλόγου στα πρωταθλήματα της ΕΣΚ Κυκλάδων.

Όλα αυτά βέβαια, μέσα από τα μάτια ενός προπονητή που χρίζει μεγάλου σεβασμού τόσο από τους παίκτες του, όσο κι από τους αντιπάλους του. Ο λόγος για τον προπονητή του Περιστεριώνα Τήνου, τον Αντώνη Βιδάλη, που σε συνεργασία με τον αρχισυντάκτη του τμήματος μπάσκετ του σάιτ μας, τον Ιωάννη Νοταρά γυρίζουν τον χρόνο πίσω και θυμούνται τι έγινε στα εκάστοτε πρωταθλήματα της ΕΣΚ Κυκλάδων την χρονιά που μας αφήνει…

Ο Βιδάλης παράλληλα δεν ξέχασε να στείλει και την δική του προσωπική ευχή για το νέο έτος, τονίζοντας: «Το 2020 εύχομαι για το κυκλαδίτικο μπάσκετ να έχει επιτυχίες, πρόοδο και να είναι άκρως ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον. Κυρίως όμως να θυμόμαστε ότι το μπάσκετ μας ενώνει, ενωμένοι και δυνατοί μπορούμε να κάνουμε και να πετύχουμε πολλά. Πάνω από το μπάσκετ κι από όλα τα αγαθά του σύγχρονου πολιτισμού είναι ο άνθρωπος και τα παιδιά μας, τα παιδιά των Κυκλάδων που θα πρέπει μέσα από το άθλημα μας να τους δώσουμε εφόδια, παρακίνηση για ζωή και δύναμη να παλεύουν στο γήπεδο της προσωπικής ζωής τους. Εύχομαι το 2020 να μας βρει με υγεία ψυχική και σωματική, ειρήνη και ευημερία και ακόμα περισσότερο μπάσκετ!!!».

Και κατέληξε: «Ευχαριστούμε πολύ το “SportCyclades” και κυρίως τον Γιάννη Νοταρά, που αποτελεί μέρος του αθλήματος μας και με την δημοσιογραφική του πένα προβάλλει ακούραστα και ανιδιοτελώς το μπάσκετ του νομού μας!!!!! Καλή χρονιά σε όλους!!!!».

 andriko_apas_097d4.jpg

 ΑΝΔΡΙΚΟ:

Στο πρωτάθλημα του ανδρικού, ο ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” όντας το απόλυτο φαβορί επιβεβαίωσε τις αρχικές προβλέψεις όχι μόνο στις Κυκλάδες, αλλά και στα μπαράζ του Αιγαίου όπου ολοκλήρωσε αήττητος κι ανέβηκε πανηγυρικά στην Γ’ εθνική. Αναλυτικά, στον A’ όμιλο την πρώτη θέση κατέλαβε ο ΑΟ Ερμούπολης, ενώ εμείς με τρεις νίκες πήραμε την δεύτερη θέση όπου υποχρεωθήκαμε στα ημιτελικά των play offs να αντιμετωπίσουμε τον ΑΠΑΣ, όπου με 2-0 νίκες (98-41 και 43-84) οι τελευταίοι προκρίθηκαν εύκολα στον τελικό. Από την άλλη, ο Πανναξιακός με μεγάλες νίκες κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στον Β’ όμιλο όπου στον ημιτελικό συνάντησε τον ισχυρό ΑΟ Ερμούπολης και με 2-1 νίκες (70-59, 55-52 και 83-55) προκρίθηκε και η Ερμούπολη στον τελικό. Στους τελικούς, η Ερμούπολη πάλεψε πολύ δυνατά τα Φανάρια, αλλά η διαφορά δυναμικότητας των Ναξιωτών, των Γιάννη Γιαννούλη και Παύλου Καρβούνη, ήταν αρκετή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους δεύτερους με 2-0 νίκες (44-56 και 66-53). Συγχαρητήρια στον σύλλογο της ορεινή Νάξου για την άνοδο στην Γ’ εθνική κι ευχόμαστε τα καλύτερα για την φετινή χρονιά του στο αντίστοιχο πρωτάθλημα! 

 efiviko_peristerionas_b989c.jpg

ΕΦΗΒΙΚΟ:

Εμείς, ο Περιστεριώνας αήττητοι στην πρώτη θέση και ο ΑΟ Άνδρου στην δεύτερη από τον Α’ όμιλο (σ.σ. μετά την αποχώρηση του ΑΟ Μυκόνου από το πρωτάθλημα του εφηβικού) έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τον Πανναξιακό και την ΑΕ Σαντορίνης αντίστοιχα στο final4 της Τήνου.  Στους ημιτελικούς, η Σαντορίνη κέρδισε τον ΑΟ Άνδρου με σκορ 65-55, ενώ εμείς αρκετά δύσκολα τον Πανναξιακό με σκορ 66-58. Στον τελικό, σε ένα κατάμεστο κλειστό από κόσμο ενώ προηγηθήκαμε με μεγάλη διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο, η Σαντορίνη επέστρεψε και το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με νικητή και πρωταθλητή Κυκλάδων στο εφηβικό την ομάδα μας με τελικό αποτέλεσμα 55-62! 

 paidiko_peristerionas_5b76a.jpg

ΠΑΙΔΙΚΟ:

Από τον Α’ όμιλο ο Περιστεριώνας ως πρώτος και ο ΑΟ Ερμούπολης ως δεύτερος έπρεπε να αντιμετωπίσουνε τον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” και τον ΑΟ Πάρου αντίστοιχα, οι οποίες πήραν τα εισιτήρια για το final4 της Πάρου στην τελευταία αγωνιστική όπου πολλά σενάρια κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρον του Β’ ομίλου σε μια πρωτόγνωρη τετραπλή ισοβαθμία της βαθμολογίας του νότιου ομίλου για τα κυκλαδίτικα δεδομένα και τον Πλοηγό Αντιπάρου να αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Στους ημιτελικούς, εμείς με τον ΑΠΑΣ είχαμε δύσκολο έργο (47-38), αλλά και ο ΑΟ Πάρου επίσης απέναντι στον ΑΟ Ερμούπολης με τελικό αποτέλεσμα 56-45. Την άλλη μέρα, στον τελικό εμείς με τον ΑΟ Πάρου παίζαμε για το κύπελλο του παιδικού πρωταθλήματος. Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν πολύ αμφίρροπο, αλλά στο δεύτερο νομίζω επιβάλλαμε το ρυθμό μας με πολύ καλή δουλειά στην άμυνα κερδίσαμε με σκορ 65-48 κατακτώντας την πρώτη θέση στο πανέμορφο από πολλές απόψεις κλειστό της Μάρπησσας!

 pampaides_peristerionas_a04db.jpg

ΠΑΜΠΑΙΔΙΚΟ:

Στο πρωτάθλημα αυτό, που ολοκληρώνεται στις Κυκλάδες (σ.σ. δεν συνεχίζει σε πανελλήνιο επίπεδο), όντας τοπικό και όχι πανελλήνιο όπως τα άλλα πρωταθλήματα, εμείς ο Περιστεριώνας με τον ΑΟ Άνδρου και ο ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” με τον ΑΟ Ερμούπολης από τους δύο ομίλους παίξαμε στο final4 της Τήνου για την πρώτη θέση. Στους ημιτελικούς εμείς κερδίσαμε την Ερμούπολη με σκορ 52-22 και τα Φανάρια τον ΑΟ Άνδρου με 60-42. Στον τελικό, ο Περιστεριώνας επικράτησε του ΑΠΑΣ με σκορ 36-54 κατακτώντας την πρώτη θέση! 

 gynaikes_aesantorinis_c9b52.jpg

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ:

Σε έναν όμιλο διεξήχθη (σ.σ. μετά από την αγωνιστική περίοδο 2011-12) το πρωτάθλημα γυναικών στο νομό μας αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις! Την πρώτη θέση κατέκτησε η ΑΕ Σαντορίνης, με τις αθλήτριες του Παναγιώτη Χατζηαυγουστίδη να ολοκληρώνουν με απολογισμό 7-1 νίκες και πηγαίνοντας στα μπαράζ της Α2 γυναικών. Την δεύτερη θέση καταλάβαμε εμείς, ο Περιστεριώνας με 5-3 και την 3η θέση ο ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” με 3-5 νίκες-ήττες. 

 korasides_peristerionas_b35ed.jpg

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

Από τον Α’ όμιλο, εμείς με 6-0 και η Ερμούπολη με 3-3 και από τον Β’ όμιλο η ΑΕ Σαντορίνης με 7-1 και ο ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκος με 5-3 νίκες-ήττες συναντηθήκαμε στο final4 της Σαντορίνης. Στους ημιτελικούς, η οικοδέσποινα Σαντορίνη κέρδισε 43-36 την Ερμούπολη και ο Περιστεριώνας είχε δύσκολο έργο απέναντι στον Μαρπησσαϊκό όπου κέρδισε με σκορ 42-37. Στον τελικό παίζοντας καλύτερο μπάσκετ ο Περιστεριώνας επιβλήθηκε της δυνατής ΑΕ Σαντορίνης με σκορ 37-25 και κατέκτησε την πρώτη θέση για το πρωτάθλημα κορασίδων! 

 pagkorasides_aoandrou_1080a.jpg

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

Ο ΑΟ Άνδρου κατέκτησε την πρώτη θέση αποδεικνύοντας ότι είναι ομάδα που θα πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια στο κυκλαδίτικο μπάσκετ και ότι κι αυτή περιμένει με ανυπομονησία την δημιουργία ενός κλειστού αφού οι δυσκολίες του νησιού με τις μεγάλες αποστάσεις και τα διασκορπισμένα μέρη κάνει το έργο του συλλόγου πολύ δύσκολο!!! 

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares