Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 18:16

«Μένουμε σπίτι», η προτροπή των στελεχών του Κυκλαδικού μπάσκετ…

Υπάρχουν κάποιες λέξεις που μέχρι πρότινος αρκετοί αγνοούσαμε, αλλά πλέον τις λέμε, ή ακούμε πιο συχνά κι από το… καλημέρα!. Ο κορονοϊός, δυστυχώς, τις έφερε στην καθημερινότητα. Ο Covid-19 αποτελεί πλέον πανδημία, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Τα κρούσματα είναι αρκετά και στην Ελλάδα, ενώ σε όλο τον κόσμο οι νεκροί είναι χιλιάδες.

Ωστόσο ο κορονοϊός, ή κορωνοϊός, ή κοροναϊός ήταν μια λέξη άγνωστη στους περισσότερους από εμάς μέχρι πρότινος. Πλέον είναι η πρώτη λέξη που ακούει κάποιος όταν ξυπνάει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Τόσο στα ΜΜΕ όσο και στον δρόμο, στον φούρνο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπουδήποτε, είναι η λέξη που ακούγεται συνεχώς.

Μία από τις πρώτες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης ήταν το λουκέτο στα γήπεδα και κατά συνέπεια… χειρόφρενο στις προπονήσεις όλων των αθλητικών συλλόγων της χώρας μας. Η κίνηση αυτή αναμφίβολα επηρέασε και τις Κυκλάδες, τη στιγμή μάλιστα που ήταν όλα προγραμματισμένα εν όψει των φάιναλ φορ του βόλεϊ και των πρωταθλημάτων των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής της τοπικής Ένωσης Καλαθοσφαρικών Σωματείων.

Το "SportCyclades" ήρθε σε επικοινωνία και με τους 11 προπονητές-εκπροσώπους των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής των εκάστοτε συλλόγων της ΕΣΚΚ προκειμένου να απαντήσουν στα δύο ερωτήματα που τους έθεσε ο αρχισυντάκτης του σάιτ μας, στο τμήμα του μπάσκετ, ο Ιωάννης Νοταράς. Όλοι τους ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα κάτι που μας κάνει ιδιαίτερη τιμή και τους ευχαριστούμε δεόντως.

Τα δύο ερωτήματα που τέθηκαν και απαντήθηκαν με τον ίδιο τρόπο σειράς είναι τα εξής:

- Πως αντιμετωπίζετε την κατάσταση της πανδημίας και πως περνάτε πλέον την ημέρα σας μακριά από το γήπεδο και τις προπονήσεις;

- Πως ελπίζετε να είναι η επόμενη ημέρα μετά το πέρας της πανδημίας και πως εκτιμάτε θα επηρεάσει το μπάσκετ και τον αθλητισμό στις Κυκλάδες;

Ας τους απολαύσουμε λοιπόν (σ.σ. και για την αποφυγή παρεξηγήσεων, η σειρά των εκπροσώπων τον ομάδων είναι αλφαβητική βάση του επιθέτου τους)...

 ΒαρθαλίτηςFGHFDHHDF_5aa28.jpg

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ (ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ):

«Την κατάσταση της πανδημίας την αντιμετωπίζω με ψυχραιμία και καλή διάθεση. Δεν αφήνω τον εαυτό μου να επηρεαστεί ψυχολογικά κι ακούω τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τους αρμόδιους φορείς με θρησκευτική ευλάβεια και πιστά. Συμμορφώνομαι στους περιορισμούς. Τους σέβομαι για να προφυλάξω όχι μόνο εμένα, αλλά και τους γύρω μου κυρίως τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Σέβομαι τους γύρω μου και μένω σπίτι μακριά από το γήπεδο και τις προπονήσεις. Στο σπίτι βγαίνω μόνο όταν υπάρχει κάποια ανάγκη και παρακολουθώ αγώνες μπάσκετ στο youtube από τους παλιούς μέχρι τους πιο πρόσφατους. Διαβάζω βιβλία και κάνω δουλειές στο σπίτι που δεν έκανα...».

«Τώρα όσο για την επόμενη μέρα πάντα πρέπει να υπάρξει αισιοδοξία. Σίγουρα θα επηρεαστούν πολλοί τομείς στην ζωή μας οπότε το μπάσκετ και ο αθλητισμός και αυτός θα επηρεαστεί, αλλά στο χέρι μας όλων μας είναι και των αρμοδίων φορέων και στο δικό μας ο αθλητισμός στις Κυκλάδες και γενικά ο αθλητισμός να μην σβήσει να μην επηρεαστεί από αυτή την πανδημία. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να το επαναφέρουμε στην αρχική του θέση με διάθεση και αγάπη προς τον αθλητισμό και στο μπάσκετ... Εξάλλου το ρητό «επιτρέπεται να πέσεις επιβάλλεται να σηκωθείς» είναι αυτό που πρέπει να βρει υποστηρικτές σε εμάς... Υγεία σε όλους, δύναμη, επιμονή, υπομονή και σεβασμός στους κανόνες από τον πιο μικρό στον πιο μεγάλο και όλα θα πάνε καλά... Μένουμε σπίτι!!!».

 ΒιδάληςZSDGFGFD_79645.jpg

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΙΔΑΛΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ ΤΗΝΟΥ):

«Όπως όλος ο κόσμος μαθαίνουμε στην υπομονή και πειθαρχούμε σε ό,τι μας προστάζει η πολιτεία... Με προσευχή και πίστη θα περάσει και αυτή η δοκιμασία. Σίγουρα είναι δύσκολο μακριά από τα γήπεδα και νομίζω κυρίως για τα παιδιά, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου και όχι το αντίθετο!!! Οπότε στην κορυφή της ιεράρχησης των αναγκών μας είναι η υγεία του πληθυσμού της κάθε κοινωνίας και ο αθλητισμός που ανήκει στον πολιτισμό είναι σίγουρα χαμηλότερα!!!».

«Τώρα όσον αφορά την συνέχεια μετά το πέρας της πανδημίας, που ευχόμαστε να έρθει σύντομα θα την δούμε στην πορεία χωρίς άγχος και πάντα με ελπίδα να ξαναμπούμε στους κανονικούς μας ρυθμούς!!!».

ΚαζακίδηςCCBNCCVN_4f371.jpg

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΖΑΚΙΔΗΣ (ΑΟ ΠΑΡΟΥ):

«Πρώτα από όλα εύχομαι σε όλο τον κόσμο η κατάσταση αυτή να περάσει όσο πιο σύντομα γίνεται. Υπάρχει ένας φόβος γενικότερα, αλλά λόγω του επαγγέλματός μου, δεν μπορώ να μην πηγαίνω στην εργασία μου, τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα. Μου λείπει πολύ το μπάσκετ και οι προπονήσεις με τους αθλητές μου. Υπάρχει, ωστόσο επικοινωνία μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το μόνο όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή».

«Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια εκτιμώ πως δεν θα επηρεάσει μόνο το μπάσκετ, αλλά ολόκληρο τον αθλητισμό. Ειδικά στις Κυκλάδες που έχουμε πολύ λίγους αγώνες, τα παιδιά μένουν αρκετά πίσω. Είχαμε μπροστά μας και τα επικείμενα φάιναλ φορ που κάποια τμήματά μας είχαν προκριθεί. Αυτό ήταν σαν μία επιβράβευση για τους νεαρούς παίκτες, αλλά δυστυχώς δεν θα το ζήσουν αυτό... Εύχομαι όλα να τελειώσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται και τα παιδιά να μπουν ξανά στο γήπεδο».

 ΜάμμοςHGFHDFHHDDGF_ecec5.jpg

ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΜΜΟΣ (ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ):

«Προσπαθώ να την αντιμετωπίσω όσο μπορώ πιο ψύχραιμα και μένω σπίτι οπλισμένος με υπομονή και επιμονή... Μακριά από το γήπεδο σωματικά μόνο καθώς σχεδόν όλη την ημέρα επιμορφώνομαι διαβάζοντας για την εξέλιξη του αθλήματος που εκπροσωπώ. Πολλές φορές βλέποντας και κάνοντας feedback σε πρόσφατους και παλιότερους αγώνες της ομάδα μου».

«Σίγουρα η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη και θα πρέπει να παρθούν σωστές αποφάσεις από τους αρμόδιους... Επηρεάζεται το μπάσκετ των Κυκλάδων σε μεγάλο βαθμό όπως και παγκοσμίως σε όλα τα αθλήματα. Ας ελπίζουμε να βγούμε δυνατότεροι και σοφότεροι μετά από αυτή την δοκιμασία. Μένουμε στο σπίτι και προσέχουμε τους εαυτούς μας ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους ομαδικούς και προσωπικούς στόχους».

ΜαύροςGJG_8715d.jpg

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣ (ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ):

«Δυστυχώς το συγκεκριμένο φαινόμενο της πανδημίας είναι γενικό για όλο τον κόσμο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, να ακούμε τις οδηγίες που μας δίνουν, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα είναι πολύ κρίσιμο».

«Πρέπει πρώτα να «καθαρίσει» από το μυαλό μας και ύστερα να ασχοληθούμε ξανά με τον αθλητισμό που έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Όλοι εμείς είμαστε ερασιτεχνικά σωματεία, τι να πουν και οι επαγγελματικές ομάδες που έχουν δαπανήσει τόσα χρήματα; Όταν όλα τελειώσουν με το καλό θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την δουλειά που προσφέρουμε τόσα χρόνια στον αθλητισμό για να βγούμε πάλι νικητές».

ΜουρογιάννηςGHGHFVV_7794a.jpg

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ):

«Όπως όλος ο κόσμος παρακολουθούμε το συγκεκριμένο φαινόμενο με την δέουσα προσοχή. Παρακολουθούμε τις ειδήσεις, αλλά προς Θεού δεν χρειάζεται πανικός. Προσωπικά εγώ έχω έρθει στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Τρίκαλα όπου βγαίνω από το σπίτι μόνο για έναν περίπατο».

«Αν βγούμε γρήγορα από την όλη κατάσταση, εκτιμώ πως δεν θα μας επηρεάσει πάρα πολύ. Αν πάλι πάει το θέμα παραπίσω τότε θα έχουμε πρόβλημα με τις σχέσεις μας. Θα βλέπουμε διαφορετικά πλέον τον κάθε άνθρωπο».

ΜουστάκαςGJHFDGSDFG_40a7f.jpg

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ (ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ):

«Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας, ακολουθώ κι εγώ πιστά, όπως και όλοι οι υπόλοιποι τις οδηγίες της κεντρικής διοίκησης. Οι ημέρες και τα απογεύματα κυρίως, είναι μεγάλα, προσπαθώντας να περάσω κάποιο χρόνο δημιουργικό κάνοντας δουλείες στο σπίτι που είχα αμελήσει τόσο καιρό».

«Ελπίζω σύντομα να το ξεπεράσουμε και να μπούμε στην ρουτίνα της καθημερινότητας μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε από εκεί που το αφήσαμε αν και θεωρώ ότι δύσκολα θα μας μείνει χρόνος για την ολοκλήρωση τις φετινής χρονιάς».

ΟνάσογλουCFGFFVXCXCV_58bac.jpg

ΜΑΡΙΟΣ ΟΝΑΣΟΓΛΟΥ (ΑΠΑΣ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ”):

«Προσπαθώ να μείνω ήρεμος χωρίς πανικό και ακολουθώ κατά γράμμα τις οδηγίες της πολιτείας. Την μέρα μου την περνάω οικογενειακά προσπαθώντας όλοι μαζί να κάνουμε τη μέρα όσο πιο δημιουργική γίνεται».

«Θα χρειαστεί κάποιος καιρός προσαρμογής απ' όλους μας όπως και στο χώρο του μπάσκετ... Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθούν φέτος τα πρωταθλήματα, αλλά μόλις επιστρέψει η κανονικότητα το μπάσκετ θα βρει τη δυναμική που είχε και πριν την πανδημία».

 ΣκόρδοςGHCXXCBXC_5998a.jpg

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΡΔΟΣ (ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ):

«Μετά από 30 χρόνια προπονητικής είναι ο πρώτος Μάρτης που το καθημερινό σημείο αναφορά μου δεν είναι δυστυχώς το γήπεδο. Η ζωή, όμως και η υγεία των ανθρώπων είναι προφανώς αδιαπραγμάτευτα και πάνω από όλες τις αγαπημένες μας δραστηριότητες. Προσαρμόστηκα και εγώ λοιπόν στη νέα πραγματικότητα παίζοντας λίγο σκάκι με τον υπολογιστή, διαβάζοντας βιβλιαράκια, μαγειρεύοντας και μένοντας στο σπίτι με τα αγαπημένα πρόσωπα».

«Ελπίζω η επόμενη μέρα να έρθει σύντομα και με όσο το δυνατόν λιγότερες χαμένες ζωές. Η κανονικότητα όπως λένε θα επανέλθει η θλίψη όμως θα παραμείνει στη ζωή μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τέλος, θεωρώ πως επειδή η πλειονότητα των αθλητικών συλλόγων στις Κυκλάδες δραστηριοποιούνται σε ερασιτεχνικά πλαίσια η ανάκαμψη θα είναι σχετικά γρήγορη και ομαλή. Εκεί που θα υπάρξουν οπωσδήποτε δυσκολίες θα είναι για τους συλλόγους που βρίσκονται στη μέση πρωταθλημάτων εθνικών κατηγοριών και βεβαίως για αυτούς που επένδυσαν την φετινή χρονιά ελπίζοντας για κάτι καλύτερο. Εύχομαι στους αθλητές, προπονητές, παράγοντες, σε σένα και όλους τους συνανθρώπους μου στις Κυκλάδες να προσέχουν την υγεία τους, να φροντίζουν και για τον διπλανό τους και έτσι ο σπουδαιότερος αγώνας αυτός της ζωής θα πάει καλά».

ΦαρούποςGSDFSDZFSD_a34c6.jpg

ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΑΡΟΥΠΟΣ (ΠΛΟΗΓΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ):

«Το θέμα της πανδημίας προσπαθώ να το αντιμετωπίσω, με όσον δυνατόν μεγαλύτερη σύνεση και λογική. Είναι μια δοκιμασία για όλο το κόσμο και πρώτο μέλημα όλων μας, θα πρέπει να είναι η ασφάλεια όχι μόνο των οικείων μας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας που μας περιβάλει. Πιστός στην εντολή «Μένουμε Σπίτι», έχω αδράξει την ευκαιρία και προσπαθώ να περνώ την ημέρα μου σπίτι με την οικογένεια μου, όσο φυσικά μου το επιτρέπει η φύση του επαγγέλματος μου, το οποίο λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, μου έχουν ανατεθεί αυξημένες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις ελέγχου».

«Σε μια τέτοια κατάσταση ο αθλητισμός σίγουρα έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Η ασφάλεια των αθλητών είναι το πρωταρχικό ζητούμενο. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος όπου ο «Πλοηγός Αντιπάρου» ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργιάς των προπονήσεων του, πριν τεθεί σε εφαρμογή η σχετική οδηγία. Όσον αφορά σε τοπικό επίπεδο και τον αθλητισμό στις Κυκλάδες, είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, όπως άλλωστε θα συμβεί και σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα ήθελα να προτρέψω ή καλύτερα να παρακαλέσω όλους του συμπολίτες μας να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και σεβασμό απέναντι στην κοινωνία μας, τηρώντας την οδηγία «Μένουμε Σπίτι». Κύριο μέλημα- με την βοήθεια όλων μας-, η ανθρωπότητα να εξέλθει από αυτή την δύσκολη κατάσταση και η κανονικότητα θα επιστρέψει».

ΧατζηαυγουστίδηςJHVBCVXCJ_9e0a8.jpg

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΥΓΟΥΣΤΙΔΗΣ (ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ - ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΚ):

«Η πανδημία είναι κάτι που με έχει προβληματίσει πολύ. Έχω κλειστεί στο σπίτι και προσπαθώ να περάσω το χρόνο μου ποιοτικά, χωρίς να είμαι αδρανής. Μπορεί να είμαστε μακριά από το γήπεδο αλλά σαν Πανναξιακός ΑΟΚ είμαστε πολύ κοντά στα παιδιά με πολλές δράσεις. Το τιμ περιλαμβάνει εμένα τον Νάσο, τον Τάσο και τον Αλέξη υπό την έγκριση της διοίκησης κάθε φορά για κάθε μας βήμα. Έχουμε έρθει σε συνεργασία με βιβλιοπωλείο της Νάξου ώστε να διαβάσουν διαδικτυακά κάποια βιβλία, από την περασμένη Κυριακή ξεκινήσαμε με γυναικείο-αντρικό- παιδικό-εφηβικό διαδικτυακές προπονήσεις με ασκήσεις που μπορεί να κάνει κανείς στο σπίτι χωρίς υλικά. Ναι μεν δεν μπορούμε να έχουμε πολύ επαφή με την μπάλα, αλλά προτιμούμε το κάτι από το τίποτα. Επίσης δίνουμε και διατροφικές συμβουλές στους αθλητές μας. Το μότο μας είναι #stayFITathome και σύντομα θα δείτε υλικό της δουλειάς μας».

«Στο δεύτερο σκέλος ειλικρινά λόγω του ότι στις Κυκλάδες ξεκινάει (ελπίζω) η σεζόν σε λίγο καιρό και όλοι θα εστιάσουν εκεί, με αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο δύσκολη η συνέχεια των πρωταθλημάτων. Στα μέρη μου π.χ. θα σου απαντούσα με ευκολία ότι και Ιούνιο να γίνουν τα φάιναλ φορ κτλ κτλ δε θα επηρέαζε καθόλου λόγω του ότι δεν υπάρχει τουριστική σεζόν. Η ΕΣΚΚ έχει δείξει ότι βρίσκει λύσεις στα δύσκολα και την εμπιστευόμαστε. Άσχετα αν συμφωνήσουμε η διαφωνήσουμε με τις αποφάσεις της οφείλουμε να τις σεβαστούμε και να τις στηρίξουμε όσο μπορούμε».

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares