Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 15:14

Ο ΑΟ Μυκόνου πέμπτος εκπρόσωπος των Κυκλάδων στην ιστορία της Γ’ εθνικής

Σε …πελάγη ευτυχίας πλέουν από αργά το βράδυ της 31ης Μαΐου άπαντες στο τμήμα καλαθοσφαίρισης του ΑΟ Μυκόνου.

Για πρώτη φορά στην 39χρονη ιστορία του (σ.σ. Αθλητικός Όμιλος Μυκόνου ιδρύθηκε επίσημα το 1981 ως αθλητικό σωματείο, με έδρα τη Μύκονο, ενώ το 1989 έγινε μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης) το σωματείο του νησιού των ανέμων ανακηρύχθηκε, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΚ Κυκλάδων (είχε καλύτερο συντελεστή σε νίκες- ήττες από την ΑΕ Σαντορίνης, με τις δύο ομάδες να τερματίζουν πρώτες στους ομίλους τους) πρωταθλητής του νομού παίρνοντας παράλληλα και την απευθείας άνοδο στην Γ’ εθνική κατηγορία μπάσκετ ανδρών.

Ο ΑΟ Μυκόνου, δεν είναι η πρώτη ομάδα που έρχεται από τις Κυκλάδες, στην Γ’ Εθνική κατηγορία… Είναι η 5η ομάδα και για 5η φορά. Την αρχή έκανε τη περίοδο 1999 - 2000 ο Άρης Σύρου με την αρωγή του αείμνηστου Μάκη Δενδρινού, ακολούθησε τη σεζόν 2014 - 2015 ο Πανναξιακός ΑΟΝ με δύο συνεχόμενες χρονιές στη Γ’ εθνική, την επομένη (2015 - 2016) είχαμε τη συνύπαρξη με την ΑΕ Σαντορίνης (έπεσε έναν χρόνο αργότερα) και πέρυσι (2018 - 2019) ήταν η σειρά του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”.

ΔΥΟ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ…

Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την ΕΟΚ είναι ο καταρτισμός των ομίλων της Γ’ εθνικής… Σύμφωνα με πληροφορίες του έγκριτου δωδεκανησιακού σάιτ “12sports.gr” τα πιο πιθανά σενάρια είναι δύο για την ομάδα που θα παίξει στις εθνικές κατηγορίες. Είτε ο ΑΟ Μυκόνου θα τοποθετηθεί στον όμιλο μαζί με τις ομάδες των Δωδεκανήσων, της Κρήτης (ΑΟΚ Χανιά, Εργοτέλης, Ηράκλειο), καθώς επίσης της Αθήνας και της Στερεάς Ελλάδας είτε σ’ έναν όμιλο με όλα τα νησιά, κάτι που είναι ασύμφορο οικονομικά.

Πιο εφικτό μοιάζει το σενάριο, ο εκπρόσωπος των Κυκλάδων να τοποθετηθεί με τις ομάδες των Δωδεκανήσων, της Κρήτης, της Αθήνας και της Στερεάς Ελλάδας, όπως δηλαδή γινόταν πάντα στον 2ο όμιλο Νότου της Γ’ εθνικής. Είναι επίσης πιθανό στην Πελοπόννησο να γίνει ένας όμιλος Γ’ εθνικής, αλλά όλα αυτά θα αποφασιστούν ανάλογα με τις οριστικές συμμετοχές στην κατηγορία.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares