Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020 22:28

Ευανθία Μάλτση παρούσα στο final 4 Κορασίδων!

Μια μοναδική έκπληξη περιμένει όλους όσους παραβρεθούν - οι οποίοι δυστυχώς θα είναι ελάχιστοι λόγω των υγειονομικών μέτρων - στο final 4 των Κορασίδων που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας το διήμερο 8 & 9 Ιουλίου.


Παρούσα θα είναι η Ευανθία Μάλτση, η σπουδαία αυτή αθλήτρια που δίκαια χαρακτηρίστηκε ως ο θηλυκός Γκάλης του Ελληνικού γυναικείου μπάσκετ.

Η Μάλτση θα παρακολουθήσει τόσο τον ημιτελικό, όσο και τον μεγάλο τελικό, που ήδη έχει προκριθεί ο Περιστεριώνας.

Οι αθλήτριες όλων των ομάδων θα έχουν την ξεχωριστή τιμή να συνομιλήσουν μαζί της και γιατί όχι να ακούσουν μερικές συμβουλές από την αθλήτρια – σύμβολο, όχι μόνο του Ελληνικού αλλά και του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.


Η Ευανθία Μάλτση, δεν θα είναι μόνη της, αλλά θα έχει μαζί της την διεθνή μπασκεμπολίστρια, με την Εθνική Ομάδα της Ολλανδίας Janis Boonstra, η οποία έχει ύψος 1,83 και αγωνίζεται στη θέση του Σμολ φόργουορντ

Λίγα λόγια για την καριέρα της Ευανθία Μάλτση:

Ξεκίνησε το μπάσκετ στον ΑΟΚ Γουμένισσας το 1990, όταν ήταν 12 ετών και αγωνίστηκε εκεί μέχρι και το 1997 και την Α2. Ακολούθησε ο μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης, η ΜΕΝΤ και το 2000 ο Παναθηναϊκός, με τον οποίο κατέκτησε τα πάντα στην Ελλάδα και αγωνίστηκε μέχρι και την Ευρωλίγκα. Από το 2004, έως και το 2007 αγωνίστηκε σε Ισπανία και Γαλλία, ενώ το 2007 έκανε το θυπερατλαντικό ταξίδι στις ΗΠΑ και αγωνίστηκε στο WNBA και τις Κονέκτικατ Σανς.
Παρότι η ομάδα του Κονέκτικατ ήθελε να την κρατήσει, εκείνη αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη, αγωνιζόμενη σε Ισπανία, Τσεχία, Πολωνία και Τουρκία, ενώ το 2016 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, με τον οποίο σάρωσε τα πάντα εντός των συνόρων και αγωνίστηκε στο EuroCup Γυναικών.
Τον Νoέμβριο του 2018 μετακόμισε στην Ουγγαρία για λογαριασμό της ΖΤΕ ΝΚΚ, η οποία αποτέλεσε τον 16o και τελευταίο σύλλογο στην μεγάλη της καριέρα.

Όμως η Μάλτση, εκτός από τα μεγάλα επιτεύγματα με τους συλλόγους, είχε ακόμα περισσότερα με το εθνόσημο στο στήθος. 214 αγώνες με την Εθνική Γυναικών, συμμετοχές σε Ολυμπιακούς, Μουντομπάσκετ, Πανευρωπαϊκά και συνολικά 3215 πόντοι με την επίσημη αγαπημένη. Η ίδια τίμησε το εθνόσημο από τις μικρές Εθνικές και ήταν παρών σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής μας, με μοναδικό πράγμα που της έλειψε να είναι ένα μετάλλιο. Κορυφαία της στιγμή ήταν η 4η θέση του Πανευρωπαϊκού του 2017, με την ίδια να συμπεριλαμβάνεται στην καλύτερη πεντάδα, ενώ το 2009 (5η θέση) ήταν η πρώτη σκόρερ του Πανευρωπαϊκού και η πολυτιμότερη παίκτριά του.
Στις 7/8/2019 ανακοίνωσε το αντίο της Στην Εθνική και στις 17 του ίδιου μήνα, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του τουρνουά Ακρόπολις βραβεύτηκε για τα όσα έκανε για την Γαλανόλευκη, με την Εβίνα Μάλτση να γνωρίζει την αποθέωση από 18.000 φιλάθλους που έδωσαν το παρών στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Πηγή: Tinos24.gr

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares