Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2020 20:29

Συνεπής ο Μαρπησσαϊκός στο ραντεβού του με τον μεγάλο τελικό των κορασίδων [vid]

Στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων προκρίθηκαν οι κορασίδες του Μαρπησσαϊκού. Η ομάδα της Πάρου, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουλίου στο κλειστό γυμναστήριο “Τήνια 1895”, επιβεβαίωσε όλες τις προβλέψεις που την ήθελαν να παίρνει την πρόκριση κόντρα στον ΑΟ Άνδρου. Επικράτησε στον ημιτελικό της διοργάνωσης με σκορ 70-55 και αύριο Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 5:00 μ.μ. καλείται να πάρει τα σκήπτρα από τον περυσινό κάτοχο του τίτλου, τον Περιστεριώνα Τήνου και να στεφθεί πρωταθλήτρια Κυκλάδων.

Οι νεαρές αθλήτριες του Βαγγέλη Μουρογιάννη με πολύ καλή παρουσία τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση και στα τέσσερα δεκάλεπτα, είχαν το προβάδισμα σε όλη την διάρκεια του ματς και παρότι οι αντίπαλές τους μείωσαν την διαφορά προς τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου εκείνες δεν άφησαν περαιτέρω σημάδια αμφισβήτησης.

Απέναντί τους, η σκληροτράχηλη ομάδα του Κυριάκου Μουστάκα, η οποία μπορεί στην αρχή της αναμέτρησης να μην είχε βρει τα πατήματά της, όμως, στη συνέχεια κατάφερε να μπει στο ματς. Λίγο, όμως, η απειρία από τέτοιες διοργανώσεις, λίγο η αστοχία, κυρίως στις ελεύθερες βολές, δεν επέτρεψαν στις Ανδριώτισσες για το κάτι παραπάνω.

Πιο δυνατά μπήκε στον ημιτελικό ο Μαρπησσαϊκός. Τα κορίτσια του Βαγγέλη Μουρογιάννη με καλύτερα πατήματα στο παρκέ κι εκμεταλλευόμενες στο έπακρον την αστοχία των αθλητριών του ΑΟ Άνδρου κατάφεραν στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου (5:30) να πάρουν μία διαφορά ασφαλείας, της τάξεως των 8 πόντων (10-2) χάρη σε μία εύστοχη βολή της Αλεξάνδρας Ιωαννίδου. Παρά τις φωνές του Κυριάκου Μουστάκα στο τάιμ άουτ που κάλεσε, οι παίκτριές του δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Οι Παριανές με ένα σερί 7-0 μετέτρεψαν το 10-4 σε 17-4 2:30 πριν το τέλος της περιόδου, για να λήξει το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 19-5.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Μαρπησσαϊκός κατάφερε να φτάσει την διαφορά στη μέγιστη τιμή της, στους +16 (23-7), αλλά μέχρι εκεί... Στο σημείο αυτό οι Ανδριώτισσες αντέδρασαν. Μείωσαν στους -10 (23-13) 5:33 πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Μουρογιάννη να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Στη συνέχεια, παρά τη σωρεία λαθών κι από τις παίκτριες και των δύο ομάδων, οι τυπικά γηπεδούχες διατηρούσαν μία διαφορά ασφαλείας κι έτσι το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 29-19.

Ένα πολύ όμορφο μπάσκετ κι από τις δύο ομάδες διεξήχθη στο τρίτο δεκάλεπτο με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω στο παρκέ και συνεχείς επιθέσεις εκατέρωθεν. Ο ΑΟ Άνδρου, ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία, με προσωπικές ενέργειες της Παπαχρήστου και της Νασοπούλου έριξε την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα (34-27) έξι λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Τζανακοπούλου και Λαουράκη πήραν από το χέρι τον Μαρπησσαϊκό και κατάφεραν να αυξήσουν την διαφορά στους +16 (52-36) για να λήξει το δεκάλεπτο με σκορ 55-38.

Με το …πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Μαρπησσαϊκός. Οι Παριανές δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο τις αντίπαλές τους να μειώσουν κι άλλο την διαφορά, ενώ τρεις φορές έφτασαν την διαφορά στους +20 πόντους (59-39, 63-43 και 67-47). Το τελικό 70-55 ήρθε μέσα σε αποθέωση για τις νεαρές αθλήτριες του Βαγγέλη Μουρογιάννη, οι οποίες επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, την Πέμπτη 9 Ιουλίου απέναντι στον οικοδεσπότη Περιστεριώνα Τήνου.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Οικονόμου, Τσικούρας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-5, 29-19 (ημίχρονο), 55-38, 70-55.

ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ (Ευαγ. Μουρογιάννης): Πετροπούλου, Αλιπράντη 16, Τσιγώνια 5, Λαουράκη 6, Χαλδαίου 4, Πραμμάτια, Παπαχρήστου 4, Ιωαννίδου 15 (1), Τζανακοπούλου 20.

ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ (Κυρ. Μουστάκας): Φουντά Α., Πέτσα 11, Νασοπούλου, Κουλούρη 6, Χέλμη, Γιαχούντη, Ζαγοραίου, Ζαχαρώδη, Φουντά Π. 4, Παπαχρήστου 23, Γκουμένη, Λανέ 11.

Το βίντεο του αγώνα 

 

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares