Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 11:46

Βασιλάκος: Χρειαζόμαστε οργανωμένες προσπάθειες στο γυναικείο μπάσκετ, όπως αυτές της ΑΕΣ

Είκοσι οκτώ ημέρες (20/9) μετά την παρθενική της εμφάνιση στις εθνικές κατηγορίες για τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος και την αναμέτρηση κόντρα στον Φοίνικα Πειραιά στο “Σαλπέας”, έφτασε η ώρα η γυναικεία ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης να πάρει το… βάπτισμα του πυρρός και στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών.

Πρώτος αντίπαλος για την θηραϊκή ομάδα ο ΑΟ Τερψιθέας. Οι αθλήτριες του Θοδωρή Μάμμου ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Νότου, όπου την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στη 1:00 μ.μ. στο κλειστό Γλυφάδας “Μάκης Λιούγκας” αντιμετωπίζουν το συγκρότημα του Βαγγέλη Βασιλάκου, το οποίο για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια επιστρέφει στην Α2 έπειτα από μία πολύ καλή παρουσία στο περυσινό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ όπου μέχρι το άδοξο τέλος αυτού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είχε απολογισμό 18 νίκες και μία ήττα.

vasilakos 2

Από το περυσινό ρόστερ της ομάδας της νότιας Αττικής ανανέωσαν την συνεργασία τους οι Κορδαλή Βάλια, Λαμπράκη Δήμητρα, Λαμπράκη Μαριάννα, Στυλιανουδάκη Λούσυ, Συγγρού Δήμητρα, Φλώκα Χριστίνα και οι νεαρές Αγκάι Έλενα και Παπαδογούλα Κατερίνα. Παράλληλα, η ομάδα της Γλυφάδας ενισχύθηκε με τις Νίκη Γιγουρτάκη, Μαρίσα Κούτρα, Λουΐζα Προέδρου, Δήμητρα Μανουσέλη και Ελένη Στεργιοπούλου. Οι προσθήκες αυτές μαζί με τον περυσινό κορμό προσδίδουν στο νεανικό σύνολο του προπονητή Βαγγέλη Βασιλάκου την απαραίτητη ποιότητα και εμπειρία, εν όψει του δύσκολου πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας.

vasilakos 3

Τρεις ημέρες πριν αναμέτρηση αυτή ο προπονητής της Τερψιθέας, ο Βαγγέλης Βασιλάκος μίλησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας, τον Ιωάννη Νοταρά για το επικείμενο παιχνίδι με τις πρωταθλήτριες Κυκλάδων καθώς και για τον στόχο που έχει θέσει η ομάδα του τη νέα αγωνιστική περίοδο.

«Εμείς είμαστε μια νεανική ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 20 χρονών, μία μίξη ενός κορμού παικτριών που δουλεύουμε μαζί τέσσερα χρόνια και κάποια κορίτσια που ήρθαν φέτος για να μας ενισχύσουν και να γίνουν και εκείνα μέρος του κορμού μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός τεχνικός και πρόσθεσε: «Κάθε χρόνο θέλουμε να πηγαίνουμε ένα βηματάκι παραπάνω ώστε να πατάμε στερεά στα πόδια μας. Θέλουμε να δουλεύουμε με φόντο το μέλλον, για αυτό και είμαστε πολύ χαρούμενοι αφού κορίτσια που δουλεύουμε μαζί από νεάνιδες πλέον είναι πρωταγωνίστριες στο γυναικείο! Φετος θέλουμε να χαιρόμαστε την κάθε στιγμή μας μες στο γήπεδο, να αποτυπώσουμε τη δουλειά μας σε αυτό και να τερματίσουμε εκεί που αξίζουμε. Σε αυτό θα μας βοηθήσει το γεγονός ότι δεν υπάρχει άγχος, όχι μόνο στην πρεμιέρα, αλλά σε όλο το πρωτάθλημα καθώς δεν υπάρχει ο φόβος του υποβιβασμού, αφού πέφτει μόνο μία ομάδα από τον όμιλο μας. Έτσι είμαστε απελευθερωμένοι για να βγάλουμε τον πραγματικό μας εαυτό!».

Τι γνωρίζει για την αντίπαλο της πρεμιέρας, την ΑΕ Σαντορίνης ο Βασιλάκος; «Η Σαντορίνη γνωρίζουμε ότι έχει πάρει τέσσερις παίκτριες από την Αθήνα όπου οι περισσότερες έχουν σημαντική πορεία στο γυναικείο μπάσκετ. Σίγουρα αυτή η τετράδα είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία και είναι σπουδαίες μεταγραφές! Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνει η Σαντορίνη καθώς ο χώρος χρειάζεται τέτοιες οργανωμένες προσπάθειες των ομάδων της επαρχίας».

Και κατέληξε: «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και υγεία σε όλες τις ομάδες στη σεζόν που έρχεται με τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε»...

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares