Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 13:27

Στη …μάχη των εθνικών κατηγοριών ρίχνονται ΑΕ Σαντορίνης και ΑΟ Μυκόνου

Μία εβδομάδα μετά την παρθενική εμφάνιση του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” στην Β’ εθνική και την ιστορική νίκη επί της ΑΕ Νέας Κηφισιάς, σειρά παίρνουν αυτή την Κυριακή 18 Οκτωβρίου άλλα δύο σωματεία των Κυκλάδων που θα εκπροσωπήσουν το νομό για πρώτη φορά στην ιστορία τους στις εθνικές κατηγορίες.

Ο λόγος για την γυναικεία ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης που θα λάβει μέρος στην Α2 εθνική κατηγορία και την ανδρική ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Μυκόνου που θα αγωνιστεί στην Γ’ εθνική κατηγορία. Μπορεί η θηραϊκή ομάδα να είναι έχει πάρει το βάπτισμα του πυρός με την αναμέτρηση του κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον Φοίνικα Πειραιά, αλλά για την ομάδα του νησιού των ανέμων θα είναι το επίσημο ντεμπούτο της και μάλιστα στο -επιτέλους- δικό της “σπίτι”.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΑΙΜ

Τα δύο σωματεία ενισχύθηκαν την καλοκαιρινή περίοδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει και δηλώνουν έτοιμοι όσο ποτέ ώστε να εκπροσωπήσουν επάξια το κυκλαδίτικο μπάσκετ. Ένα κυκλαδίτικο μπάσκετ που για πρώτη φορά στην ιστορία του έχει τρεις ομάδες στις εθνικές κατηγορία κι όπως είχε δηλώσει ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΚ Κυκλάδων, ο Λώρης Σαλάχας μετά το τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου: «Δύσκολη, αλλά ευτυχής χρονιά με τρεις ομάδες σε εθνικές κατηγορίες»…

ΠΩΣ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ;

Ιδιαίτερα “θερμή” ήταν η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος για τα δύο σωματεία των Κυκλάδων. Μπορεί το ηφαίστειο της Σαντορίνης να μην εξερράγη και οι Λούκα Ντόνσιτς και Μάλκολμ Ντιλέινι να μην έβαλαν την… τζίφρα τους στο ηγεμονικό συμβόλαιο των ανθρώπων της Μυκόνου, ωστόσο οι “βόμβες” έσκασαν  στα δύο κοσμοπολίτικα νησιά της χώρας μας.

delanymykonoss 770x480

Η διοίκηση της ΑΕ Σαντορίνης ύστερα από εισηγήσεις και αρκετές… βιντεοθεραπείες του Θοδωρή Μάμμου έντυσε με τα χρώματα της ομάδας την σπουδαία αθλήτρια στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ, τη Ζωή Κεχαγιά (Εσπερίδες) και στη συνέχεια έφερε στο “ΔΑΠΠΟΣ” τις έμπειρες Σοφία Σιγάλα (Πανιώνιος), Μαριάννα Αξιοπούλου (Πανιώνιος) και Μαρία Ρεντζεπέρη (Πανιώνιος) που μαζί με τον περυσινό κορμό που κατέκτησαν το πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων στόχο έχουν μία αξιοπρεπή παρουσία στον 2ο όμιλο του Νότου της Α2.

Από την άλλη πλευρά, στο νησί των ανέμων η πρώτη άφιξη άκουσε στο όνομα Άγγελος Τσάμης (Απόλλων Πατρών). «Ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία», όπως αναφέρουν οι στίχοι λαϊκού τραγουδιού, στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ για να ακολουθήσουν κατά σειρά, οι Κώστας Εζόμο (Απόλλων Πατρών), Δημήτρης Στάνκοβιτς (Φάρσαλα), Θωμάς Αμπάρας (Καβάλα), Νίκος Δημάκος (Κόροιβος), Πάρις Μάρτζος (Γέφυρα) με το… κερασάκι στην τούρτα τον Βασίλη Αγγελακόπουλο (ελεύθερος). Όλοι αυτοί μαζί με την παλιοσειρά, τους Τσιάρα Γιώργο, Μπέλλη Γιώργο, Σαχά Ιωάννη, Σαχά Γιώργο, Παύλο Βασίλιεφ, Μπέλλη Δημήτρη, Μπάλλα Γιώργος και Κουτσούκο Γιώργο στόχο έχουν να διατηρήσουν την ομάδα στην κατηγορία και γιατί όχι να την φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΤΣ

ΤΟ WHO IS WHO ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΤΗΣ ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

Πρώτος αντίπαλος για την ΑΕ Σαντορίνης ο ΑΟ Τερψιθέας. Οι αθλήτριες του Θοδωρή Μάμμου ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Νότου, όπου την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στη 1:00 μ.μ. στο κλειστό Γλυφάδας “Μάκης Λιούγκας” αντιμετωπίζουν το συγκρότημα του Βαγγέλη Βασιλάκου, το οποίο για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια επιστρέφει στην Α2 έπειτα από μία πολύ καλή παρουσία στο περυσινό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ όπου μέχρι το άδοξο τέλος αυτού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είχε απολογισμό 18 νίκες και μία ήττα.

Από το περυσινό ρόστερ της Τερψιθέας ανανέωσαν την συνεργασία τους οι Κορδαλή Βάλια, Λαμπράκη Δήμητρα, Λαμπράκη Μαριάννα, Στυλιανουδάκη Λούσυ, Συγγρού Δήμητρα, Φλώκα Χριστίνα και οι νεαρές Αγκάι Έλενα και Παπαδογούλα Κατερίνα. Παράλληλα, η ομάδα της Γλυφάδας ενισχύθηκε με τις Νίκη Γιγουρτάκη, Μαρίσα Κούτρα, Λουΐζα Προέδρου, Δήμητρα Μανουσέλη και Ελένη Στεργιοπούλου. Οι προσθήκες αυτές μαζί με τον περυσινό κορμό προσδίδουν στο νεανικό σύνολο του προπονητή Βαγγέλη Βασιλάκου την απαραίτητη ποιότητα και εμπειρία, εν όψει του δύσκολου πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας.

ΜΑΜΜΟΣ

ΜΑΜΜΟΣ: ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ…

Πόσο έτοιμη είναι για την πρεμιέρα η ΑΕΣ; Ο Θεσσαλός τεχνικός της θηραϊκής ομάδας, ο Θοδωρής Μάμμος δηλώνει στο “SportCyclades”:

«Είναι το πρώτο παιχνίδι ομάδας των Κυκλάδων σε αυτή την κατηγορία και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Είναι ιστορική στιγμή για την ομάδα μας και όπως λέω στις παίκτριές μας πρέπει να το ζήσουν. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα φέτος λόγω και της κατάστασης που επικρατεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και πρώτο ζητούμενο είναι η υγεία όλων όσων ασχολούνται με το άθλημα του μπάσκετ καθώς και όλων των αθλημάτων».

Και κατέληξε: «Εμείς είμαστε μια καινούργια ομάδα και με την πάροδο του χρόνου θα γινόμαστε καλύτεροι με τα παιχνίδια γιατί όπως είναι γνωστό μια νησιωτική ομάδα δεν έχει την δυνατότητα πολλών φιλικών παιχνιδιών για τους ευνόητους λόγους. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το πρώτο μας παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να είμαστε εμείς οι νικητές».

ΤΟ WHO IS WHO ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΤΟΥ ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

Πρεμιέρα και μάλιστα στην φυσική του έδρα για τον ΑΟ Μυκόνου την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 2:30 μ.μ., σε ζωντανή μετάδοση από το “SportCyclades” απέναντι σε έναν αντίπαλο με ιστορία στον χώρο του αθηναϊκού μπάσκετ. Ο λόγος για τον ΑΟ Πεύκης. Πρωταθλητής πέρυσι στο πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ, καθώς την στιγμή της διακοπής λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τερμάτισε στην 1η θέση! Γεμάτο ρόστερ με παίκτες που έχουν γράψει πολλά… χιλιόμετρα στις εθνικές κατηγορίες. Η Πεύκη κράτησε τον βασικό κορμό της από πέρυσι (Κορκοσούρας, Κυριακόπουλος, Αποστολίδης, Δρικόγιας, Ανδρουλάκης, Φιλιππόπουλος και Χριστόδουλος), ενώ έκανε δύο πολύ ποιοτικές μεταγραφές, αποκτώντας τον έμπειρο και πολύ ποιοτικό γκαρντ Νίκο Καρούζο από την Πεντέλη (όπου κατά την περσινή σεζόν αναδείχθηκε 1ος στα τρίποντα στον νότιο όμιλο της Β’ εθνικής, καθώς και τον πολύ ποιοτικό φόργουορντ Κώστα Σωτηράκη, ο οποίος αναδείχθηκε 1ος σκόρερ (21.8 μ.ο.π.), στον 3ο όμιλο της Γ’ εθνικής πέρυσι στην άνοδο της ομάδας του IBC Ιωαννίνων στην Β’ εθνική.

ced3f85cbbf72b8a588014147b14ff48 XL

Δεσπόζουν οι κυρίαρχες μορφές μέσα στην ρακέτα του Σταύρου Φιλιππόπουλου και του Δημήτρη Χριστόδουλου που σε συνδυασμό με την παρουσία του Ανδρουλάκη και του Σωτηράκη, καθιστούν την Πεύκη ως ομάδα με μία από τις πιο δυνατές φροντ λάιν στην κατηγορία. Προπονητής είναι ο πολύ έμπειρος Γιάννης Κτιστάκης που διαδέχθηκε πριν από ένα μήνα τον Μάριο Δεσποτάκη, ο οποίος έκανε καλή δουλειά στην προηγούμενη τριετία στην Ένωση Ιλίου, ενώ έχει δουλέψει και στην ΑΕΚ ως βοηθός του Βαγγέλη Ζιάγκου...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΗΣ: Η ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΤΑΣΕ!!!

Κλίμα ευφορίας επικρατεί στις τάξεις του ΑΟ Μυκόνου εν όψει της παρθενικής εμφάνισης της κυκλαδίτικης ομάδας στις εθνικές κατηγορίες και δη στο δικό της “σπίτι”. Αυτό πηγάζει από το ρεπορτάζ του συνεργάτη μας, του Νίκου Παπουτσά, ενώ η συγκεκριμένη διάθεση… απεικονίζεται κι από την τοποθέτηση του Γιάννη Κέφη στα social media: «Φτάσαμε λοιπόν εδώ που ίσως ποτέ δεν περιμέναμε...στην πιο απίθανη χρονιά ever».

806cf02471683a9ad4274377d772861f XL

Όλοι εμείς, η δημοσιογραφική ομάδα του “SportCyclades”, καθώς και οι υγιείς και σκεπτόμενοι φίλαθλοι ευχόμαστε σε όλους τα αθλητές των τριών σωματείων των Κυκλάδων που εκπροσωπούν το νομό στις εθνικές κατηγορίες, τους γονείς, τους φιλάθλους, τους παράγοντες, τους προπονητές, μία καλή μπασκετική χρονιά με πολλές επιτυχίες και με υγεία πάνω από όλα!!!

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares