Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 16:54

Διακοπή ψηφοφορίας και ένταση στο ΔΣ της ΕΟΚ, ντέρμπι Βασιλακόπουλου με Χριστοδούλου

Για γέλια και για κλάματα ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που όρισε το πρωτοδικείο για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, για την ανάδειξη της προσωρινής διοίκησης, έστω κι αν αυτό έγινε διαδικτυακά το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Απριλίου.

Μετά την έναρξη της συνεδρίασης μέσω Zoom η παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα πρότεινε για προσωρινό πρόεδρο της ΕΟΚ τον Φάνη Χριστοδούλου, πρόταση η οποία βρήκε σύμφωνο τον Βαγγέλη Λιόλιο, ενώ η πλευρά της πρώην διοίκησης της ΕΟΚ τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε κανονικά, όμως διεκόπη, μετά από αίτημα του Βασιλακόπουλου να μην συμμετέχει ο Ιωάννης Καλαϊτζάκης. Ο δεύτερος αναπληρωματικός της διοίκησης που είχε ορίσει το Πρωτοδικείο, βρέθηκε στο προσκήνιο το πρωί όταν και παραιτήθηκε πριν την συνεδρίαση ο Νίκος Φιλίππου, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών ήταν εκ των στενών συνεργατών του Γιώργου Βασιλακόπουλου και είχε προταθεί από την παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου για να αναλάβει την προεδρία της διοίκησης Πρωτοδικείου.

Μέχρι εκείνη την στιγμή, η υποψηφιότητα Βασιλακόπουλου είχε εννέα ψήφους και η αντίστοιχη Χριστοδούλου οκτώ. Συγκεκριμένα, η ψήφος του Σταύρου Δουβή υπέρ Βασιλακόπουλου έδειχνε να γέρνει την πλάστιγγα. Όμως ο Χρήστος Μήλας που ψήφισε μετά, “έριξε” Χριστοδούλου. Οι ψήφοι υπέρ Βασιλακόπουλου ήταν εννέα και υπέρ Φάνη οκτώ με… εκκρεμότητα όμως του Καλαϊτζάκη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο Καλαϊτζάκης είχε συμφωνήσει με την παράταξη "Πρώτα το Μπάσκετ" να ψηφίσει τον Φάνη Χριστοδούλου με αποτέλεσμα να πηγαίναμε στο 9-9 κάτι που μόλις έγινε αντιληπτό, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αρχικά διαφώνησε με το δικαίωμα ψήφου του αναπληρωματικού μέλους, επειδή μπήκε καθυστερημένα στην τηλεδιάσκεψη και εν συνεχεία ζήτησε μία ολιγόλεπτη διακοπή. Λέγεται μάλιστα ότι… πρόλαβε να ψηφίσει Φάνη και μετά τέθηκε το θέμα για το αν είχε σήμερα δικαίωμα ψήφου.

Το αίτημα του δεν έγινε δεκτό από τις άλλες πλευρές, με συνέπεια την αποχώρηση του Βασιλακόπουλου από την τηλεδιάσκεψη, η οποία συνεχίστηκε από την πλευρά Φασούλα – Λιόλιου και θα επαναληφθεί την Τρίτη 6 Απριλίου.

Από τα 21 μέλη, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ, ο Γιάννης Αλεξόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ψήφισαν “λευκό”, ενώ δεν παρέστη λόγω εμβολιασμού για τον κορωνοϊό ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ, ο Σάββας Λόρτος.

Οι ψήφοι έως τότε:

Βασιλακόπουλος, Γολέμης, Τσαγκρώνης, Αγγελόπουλος, Παρίσης, Παπανικολάου, Μπάκουλας, Βακαλόπουλος, Δουβής.

Φασούλας, Μαρκάκης, Ιωάννου, Ρεντζιάς, Νικολόπουλος, Ασημακόπουλος, Χριστοδούλου, Μήλας.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares