Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 20:46

Ανδρέας Μαύρος: Εμείς μία μπάλα και ένα γήπεδο θέλουμε και αρκούμαστε σ’ αυτά

Σε… κωματώδη κατάσταση εξακολουθούν να βρίσκονται οι εθνικές κατηγορίες μπάσκετ, με τα σωματεία και τους παίκτες να μην βλέπουν πλέον “φως στο τούνελ”, αλλά αντιθέτως εκείνο που διαισθάνονται είναι ότι η χρονιά έχει πια χαθεί για τα καλά.

Από την 1η Νοεμβρίου όπου η ομάδα του έδωσε το τελευταίο της επίσημο παιχνίδι για τον 3ο όμιλο της Β’ εθνικής κόντρα στη Δόξα Λευκάδας δεν έχει πατήσει τα παρκέ, δεν έχει προπονήσει τους παίκτες του και βλέπει το πρόβλημα της πανδημίας του κορωνοϊού να αφήνει σημαντικές “πληγές” στο ελληνικό μπάσκετ.

Κι εκείνο που θα ζητούσε ο προπονητής της Νίκης Βόλου, ο Ανδρέας Μαύρος είναι να: «Εμείς μία μπάλα και ένα γήπεδο θέλουμε και αρκούμαστε σ’ αυτά», όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο “Magnesiasports.gr”.

Ο έμπειρος τεχνικός, που το περασμένο καλοκαίρι άφησε μετά από 15 χρόνια τις Κυκλάδες και τον ΑΟ Ερμούπολης για να επιστρέψει στη γενέτειρά του, τον Βόλο και να αναλάβει το τιμόνι της τοπικής Νίκης δήλωσε για το αύριο του αθλήματος: «Εμείς πάντως περιμένουμε ν’ ανοίξουν πώς και πώς τα γήπεδα και οι προπονήσεις. Για την επόμενη ημέρα θα είμαστε πάλι στο ίδιο μοτίβο. Δεν ξέρουμε τίποτα για το φετινό πρωτάθλημα. Έχουμε μία μαγιά για την επόμενη χρονιά ως βασικό κορμό».

Όμως όλοι είναι μακριά από το γήπεδο εδώ και πολλούς μήνες. «Είναι κάτι το πρωτόγνωρο, με προετοιμασία να έχει προηγηθεί δύο μήνες. Και τώρα σίγουρα χρειάζεται για επαναφορά και εγκλιματισμό των παιδιών στο γήπεδο πάνω από 2-3 μήνες. Αν ξαφνικά μας πούνε να παίξουμε αυτό δεν γίνεται. Οι αθλητές έχουν χάσει απόλυτα την επαφή με το άθλημα. Μετά από έναν τραυματισμό, ένας αθλητής θέλει τον χρόνο του για να επιστρέψει. Πόσο μάλλον τώρα», σχολιάζει σχετικά ο βοηθός του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Μίσσα που κατέκτησε με την εθνική Νέων Ανδρών την 1η θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ρόδο το 2009…

Το ίδιο και σε μεγαλύτερο ίσως βαθμό ισχύει και για τις ακαδημίες. «Όταν κάνεις κάτι, θες τριβή για να διατηρήσεις τα κεκτημένα. Το μόνο φάρμακο είναι η προπόνηση, με συμπαίκτες με ανάλογες διαδικασίες και ταχύτητες. Ελπίζουμε να μην ξανακλείσουμε ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τον ρυθμό μας», σημειώνει επίσης ο έμπειρος προπονητής μπάσκετ, εκτιμώντας ότι αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει όλα τα παιδιά και δεν ξέρει κανείς με τι όρεξη και τι ζήλο θα μπουν ξανά στο γήπεδο.

Και κατέληξε ο 49χρονος τεχνικός που το όνομά του είναι συνώνυμο με τον ΑΟ Ερμούπολης και τις επιτυχίες του συλλόγου στα εκάστοτε πρωταθλήματα της ΕΣΚ Κυκλάδων: «Το κίνητρο είναι το παιχνίδι και πρέπει να δούμε όταν θ’ ανοίξουν τα γήπεδα τι διάθεση θα έχουν για να συνεχίσουν».

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares