Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 14:42

Βασίλης Μουράτος εναντίον Μιχάλη Λούντζη, ή Μονή εναντίον Κορώνου

Οι καλαθοσφαιριστές του Λαυρίου και του Προμηθέα Πατρών που θα τεθούν αντιμέτωποι για την ημιτελική φάση της Basket League για να διεκδικήσουν την πρόκριση στους τελικούς, -η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις τρεις νίκες – δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα απολύτως εκτός γηπέδων.

Ίσα-ίσα που κάποιοι εξ αυτών είναι και φίλοι εκτός αγωνιστικών χώρων λόγω κυρίως της κοινής τους παρουσίας στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, ή σε προηγούμενες ομάδες, είτε λόγω της “αντιπαλότητας” τους όλα αυτά τα χρόνια.

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, η οποία είναι λίγο πολύ γνωστή, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλες φιλικές σχέσεις ανάμεσα στους μπασκετμπολίστες των δύο ομάδων είναι αυτή ανάμεσα στον Βασίλη Μουράτο και τον Μιχάλη Λούντζη.

Αμφότεροι έχουν διακριθεί με την φανέλα της εθνικής Ελλάδος, ενώ τον Αύγουστο του 2015 αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης εφήβων με την επίσημη αγαπημένη στο κατάμεστο κλειστό του Βόλου, όπου στον τελικό της διοργάνωσης είχαν επικρατήσει της Τουρκίας με σκορ 64-61.

ethniki

Πέραν όμως από αυτό, ένα ακόμη κοινό στοιχείο που έχουν οι δύο διεθνείς καλαθοσφαιριστές που διαπρέπουν τη φετινή αγωνιστική σεζόν είναι ο κατά το ήμισυ τόπος καταγωγής τους. Και πιο συγκεκριμένα, η Νάξος!

Ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο κατά οκτώ μήνες, μία εβδομάδα και τέσσερις ημέρες, τον 24χρονο (24/11/1997) πόιντ γκαρντ του Λαυρίου, τον Βασίλη Μουράτο, η καταγωγή του από τη μητέρα του είναι από το νησί της Αριάδνης και δη τη Μονή καθότι το γένος Κοντοπίδη (η μητέρα του λέγεται Κυριακή). Ο πατέρας του είναι από την Κίμωλο και έρχεται συχνά στη Νάξο για να δει την οικογένειά του, τους παππούδες και απολαμβάνει την ηρεμία της Μονής, ή τις καθαρές θάλασσες του νησιού.

mouratos

Ο δεύτερος της παρέας είναι λίγο μικρότερος. Μιλάμε για τον 23χρονο (4/8/1998) πλέι μέικερ του Προμηθέα Πατρών, τον Μιχάλη Λούντζη, ο οποίος είναι γιος του Γιάννη Λούντζη και της Κατερίνας Μαγγιώρου (του Μιχάλη του Μαγγεροέργη). Και για όσους καταλαβαίνουν είναι από την Κόρωνο. Έρχεται κι αυτός αρκετά συχνά στο νησί για να δει τους παπούδες του και να περάσει ήρεμες οικογενειακές στιγμές στην ορεινή Νάξο.

lountzis

Έτσι, θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τους δύο Αξώτες καλαθοσφαιριστές στην μάχη των ομάδων τους με έπαθλο την συμμετοχή στους τελικούς της διοργάνωσης.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares