Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 18:14

Ήταν το φαβορί και το απέδειξαν οι έφηβοι του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”, πρωταθλητές Κυκλάδων στο «αντίο» του Αθανασιάδη

Ο ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” ήταν εξαρχής το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει το εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων, στον τελικό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιουλίου στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου “Δημήτριος Περιστεράκης”.

 DSC4750

Η ομάδα της ορεινής Νάξου δεν διέψευσε τα προγνωστικά… Επικράτησε με σκορ 81-42 του αξιόμαχου ΑΟ Πάρου και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κυκλάδων για την σεζόν 2020-21 για πρώτη φορά στην ιστορία της, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά τον περυσινό τίτλο από το παιδικό τμήμα, την 2η θέση του εφηβικού και την 3η θέση φέτος από το τμήμα των κορασίδων του συλλόγου.

 DSC4738

Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας αυτής, πέραν των βασικών πρωταγωνιστών, των ίδιων των αθλητών που κάτω από αντίξοες συνθήκες φέτος με την κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού και την πολύμηνη διακοπή των πρωταθλημάτων δεν τα παράτησαν, έχει ονοματεπώνυμο. Κι αυτό είναι: Παναγιώτης Αθανασιάδης.

Ο Κατερινιώτης τεχνικός στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο των αναπτυξιακών τμημάτων υποδομής του ΑΠΑΣ αποχαιρέτησε τη Νάξο και τον ΑΠΑΣ ως πρωταθλητής και του αξίζουν συγχαρητήρια για το τεράστιο έργο που αφήνει πίσω του στην τριετή παρουσία του στο κυκλαδίτικο μπάσκετ. Όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος, πριν μπουγελωθεί από τους παίκτες του, μετά το τέλος του παιχνιδιού στο “SportCyclades” και στους Σπύρο Μάκαρη και Νάσσο Βλάχο: «Φεύγω αγαπώντας όλους τους Ναξιώτες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη Νάξο. Θέλω να πω ένα μεγάλο αντίο σε αυτή την ομαδάρα, τον ΑΠΑΣ και νιώθω ευλογημένος που ήμουν μέλος αυτής της πορείας τα τρία τελευταία χρόνια».

 DSC4620

Τα συγχαρητήρια, όμως, δεν ανήκουν μόνο στους νικητές. Ένα μεγάλο μπράβο για τη φετινή προσπάθεια ανήκουν και στο σωματείο του ΑΟ Πάρου. Στους διοικούντες τον σύλλογο, στον προπονητή, τον Θοδωρή Καζακίδη και στους παίκτες του. Παρά το γεγονός πως ταξίδεψαν στην Νάξο δίχως προπονήσεις το τελευταίο διάστημα με αφορμή θετικού κρούσματος κορονοϊού στην ομάδα, εκείνοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων για ακόμη μία φορά!

 DSC4699

Ένα πολύ μεγάλο μπράβο όμως και συγχαρητήρια και σε όλους όσους ασχολούνται με το κυκλαδικό μπάσκετ. Στο ΔΣ της Ένωσης, στις διοικήσεις, στα τεχνικά τιμ, στους διαιτητές που και φέτος μέτρησαν αρκετά ναυτικά μίλια για το δύσκολο έργο τους μετά και την πολύμηνη διακοπή, στους νεαρούς αθλητές και νεαρές αθλήτριες για την προσπάθεια και την αγωνιστικότητά τους και πάνω από όλα στους γονείς αυτών των παιδιών που μαζί με τις αρχές, τις αξίες και το ήθος που τους δίνουν, θα συνεχίσουν τον καλό τους αγώνα.

Με …όπλο την ασφυκτική τους άμυνα και την πίεση σε όλο το γήπεδο οι γηπεδούχοι κτυπώντας κυρίως στον αιφνιδιασμό που πέτυχαν όμορφα καλάθια κατάφεραν να πάρουν διψήφια διαφορά πόντων (13-2) στο πρώτο μισό (5:35) του πρώτου δεκαλέπτου. Ανάλογη και η συνέχεια με τους “ορεινούς” να φτάνουν στο +15 (23-8) με το τέλος της περιόδου.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ένα σερί 11-0 των παικτών του Παναγιώτη Αθανασιάδη μετέτρεψαν το 28-10 σε 39-10 με τρίποντο του Λιανόπουλου και τη διαφορά να… εκτοξεύεται στους +29, ενώ δυόμιση λεπτά αργότερα δύο φορές αυτή έφτασε στη μέγιστη τιμή της, στους +35 (47-12 και 48-13), για να …συμμαζέψει κάπως την κατάσταση από πλευράς ΑΟΠ ο Γιάννης Αλιπράντης που διαμόρφωσε το 48-16 με το τέλος του ημιχρόνου.

 DSC4669

Με τον τελικό νικητή να έχει αναδειχθεί από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, η τρίτη και η τέταρτη περίοδος ήταν μία απλή τυπική διαδικασία. Το παιχνίδι απέκτησε φρενήρη ρυθμό με τους νεαρούς αθλητές των δύο ομάδων να παίζουν ελεύθερο μπάσκετ. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν λίγο πιο ισορροπημένο, σκορ περιόδου 16-14, με αξιοσημείωτα το πρώτο τρίποντο του ΑΟ Πάρου στο ματς από τον Ανδρεάδη και το +38 υπέρ του ΑΠΑΣ με καλάθι και φάουλ του Δόκλη 2:19 πριν το τέλος. Ο ίδιος παίκτης με δικό του καλάθι έφτασε τη διαφορά στο +44 (74-30) στην τελευταία περίοδο για να βάλει το …κερασάκι στην τούρτα ο Προμηθέας Παπανικολάου με τρίποντο στο φινάλε διαμορφώνοντας το τελικό 81-42 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους έφηβους του ΑΠΑΣ που σήκωσαν την κούπα από τα χέρια του τεράστιου Ναξιώτη καλαθοσφαιριστή, του Μιχάλη Πολυτάρχου.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κων. Παπαδημητρόπουλος, Άγγ. Σαμοθράκης, Μαν. Καλαβρός.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-8, 48-16 (ημίχρονο), 64-30, 81-42.

ΑΠΑΣ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” (Παν. Αθανασιάδης): Γκιόργκα, Τριαντάφυλλος 11, Παπανικολάου 7 (1), Λιανόπουλος 8 (1), Κούρτης 2, Σεϊντίνι 23 (2), Δόκλης 17, Δεγαΐτας, Μανδηλαράς 2, Βόμβας 8, Χιλάι, Χίλα 3 (1).

 DSC4433

ΑΟ ΠΑΡΟΥ (Θοδ. Καζακίδης): Ευαγγέλου, Αλιπράντης 11 (1), Μπομποτάς 2, Λάβδας 3, Σαρρής Ι. του Ν. της Ι. 13, Σκιαδάς Α. 2, Ανδρεάδης 4 (1), Σκιαδάς Ν.5, Σαρρής Ι. του Ν. της Η. 2.

 DSC4443

Ο αγώνας όπως μεταδόθηκε

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares