Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 19:13

Βγάζει τον οικονομικό βραχνά από τα σωματεία (και των Κυκλάδων) ο Βαγγέλης Λιόλιος

Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα ερασιτεχνικό σωματείο μπάσκετ της επαρχίας είναι οι μετακινήσεις της αποστολής της ομάδας για την διεξαγωγή των αγώνων της εκάστοτε αγωνιστικής.

Οι διοικήσεις μπορεί να πασχίζουν να καλύψουν τα έξοδα με την ανεύρεση χορηγών, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να φτάνει όσο καλή διάθεση κι αν υπάρχει... Μάλιστα ορισμένες φορές "αναγκάζονται" να βάλουν κι από την τσέπη τους, ώστε να φανούν συνεπείς και να μην δημιουργηθεί το παραμικρό .

Ένας από τους δυσκολότερους νομούς της χώρας μας που αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό είναι και τα σωματεία των Κυκλάδων. Πολλά εκ των σωματείων της τοπικής Ένωσης δεν είναι ντροπή να αναφερθεί πως αδυνατούν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου να καλύψουν τα έξοδα και παρά τη συμφωνία που έχουν κάνει με την εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρία τα βρίσκουν "σκούρα", αφού έσοδα δυστυχώς δεν υπάρχουν. Πόσο δε από τη στιγμή που η πανδημία του κορονοϊού έκανε την εμφάνιση στην χώρα μας και δη στον αθλητισμό και πολλοί νεαροί και νεαρές αθλήτριες σταμάτησαν να ασχολούνται με το άθλημα και οι ακαδημίες των συλλόγων συρρικνώνονται...

Ένα από τα θέματα που απασχόλησε σήμερα (28/9) τον νέο πρόεδρο της ΕΟΚ, τον Βαγγέλη Λιόλιο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην κεντρική αίθουσα του ΟΑΚΑ ήταν κι αυτό. Κάτι που επανέλαβε στην διαδικτυακή συζήτηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με όλους τους προέδρους των Ενώσεων ξεκαθαρίζοντας ότι θα φροντίσει να περιοριστούν τα έξοδα των ομάδων, στα πρωταθλήματα των Ενώσεων κατά κύριο λόγο, και μέσα σε αυτά είναι και τα ακτοπλοϊκά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου της ΕΣΚ Κυκλάδων, του Γιώργου Ονάσογλου που συγκεκριμενοποίησε το ίσως σημαντικότερο πρόβλημα των νησιωτικών σωματείων.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ανακοίνωσε την Τρίτη το μεσημέρι σημαντικές ελαφρύνσεις σε οικονομικά ζητήματα που αφορούν τα σωματεία. Η ΕΟΚ είναι αποφασισμένη να αναλάβει όλα τα έξοδα των ομάδων και στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, με σκοπό να μην χρειάζεται να πληρώνουν τα παιδιά για να παίζουν.

Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του:

«Τα ερασιτεχνικά σωματεία και κυρίως τα αναπτυξιακά προγράμματα έχουν φτάσει να πληρώνουν τα πάντα. Είναι σαν να τα τιμωρούμε. Πολλά παιδιά φεύγουν από τον αθλητισμό γι αυτόν τον λόγο. Μέλημά μας είναι να διπλασιάσουμε τα παιδιά που αθλούνται στο μπάσκετ, μέσα στην επόμενη τριετία. Το οικονομικό κομμάτι είναι σημαντικό για να δώσουμε ένα κίνητρο. Είναι δικό μου θέμα να κόψω τον λαιμό μου για να βρω λύση σε αυτό. Θα πρέπει να τα βρω, όχι να τα ζητάω από τους γονείς και τις ομάδες. Έτσι λοιπόν, από 1/11/2021, θα υπάρχει κατάργηση όλου του κόστους για δελτία και αυτοκόλλητα. Από 1/11/2022 κατάργηση του κόστους του παραβόλου μεταγραφών. Από 1/3/2022 κατάργηση κόστους των διαιτητών και των κριτών. Το ετήσιο κόστος γι’ αυτό είναι 800.000€. Επίσης στα αναπτυξιακά υπάρχει μεγάλο κόστος στις μετακινήσεις, γίνεται μεγάλη μελέτη και γι’ αυτό. Θα είμαστε έτοιμοι τον Φεβρουάριο του 2022 να υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο σταδιακής κάλυψης.

Από το 1/1/2022, όλα τα κόστη των Ενώσεων (μισθοδοσίες, πάγια κλπ) τα αναλαμβάνει όλα η ΕΟΚ. Το ετήσιο κόστος είναι 900.000€.

Πάμε τώρα σε σωματεία με ομάδες σε ερασιτεχνικά σωματεία. Στις 1/7/2022 θα υπάρχει πλήρης κάλυψη του κόστους διαιτησίας, ποσό που φτάνει τις 500.000€ ετησίως».

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares