Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 20:50

Μιλεντίγιεβιτς: Αφιερώνω το τρίποντο στον φίλο μου, τον Δημήτρη Καρβέλα εκεί ψηλά στον ουρανό

Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς. Αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο της 8ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β’ εθνικής κατηγορίας μπάσκετ ανδρών. Ο νεαρός γκαρντ του ΑΠΑΣ Νάξου “Τα Φανάρια” με δικό του τρίποντο 4 δευτερόλεπτα και 8 δέκατα πριν το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στη ΦΕΑ έδωσε στην ομάδα του την πολύτιμη νίκη, χαρίζοντάς της παράλληλα το πέμπτο ροζ φύλλο αγώνα τη φετινή περίοδο.

Κακά τα ψέματα... Όταν ακούς buzzer beater στο μυαλό σου έρχεται εκείνο το φοβερό τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη στον ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005. Θα μπορούσες να σκεφτείς το δίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στην Πόλη, το τρίποντο του Νίκου Ζήση κόντρα στην Εφές Πίλσεν στο κλειστό του Γαλατσίου και πόσα ακόμη πολλά όμορφα buzzer beater που χάρισαν προκρίσεις, ή τίτλους;

Το τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη στους τελικούς της Α1 που χάρισε στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ; Το τρίποντο που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, με τον ΠΑΟΚ να αφήνει τον Ολυμπιακό έξω από τους τελικούς και τον Πέτζα Στογιάκοβιτς να γράφει ιδανικό επίλογο στην καριέρα του στην Ελλάδα; Το τρελό τρίποντο του Μπάνε Πρέλεβιτς (σ.σ. με σαφή υποψία βημάτων) χάρη στο οποίο ο κέρδισε τον Άρη σε ένα απίθανο ματς, ή το τρίποντο του Παναγιώτη Γιαννάκη που χάρισε το τελευταίο πρωτάθλημα του Άρη;

miledigievits

Ένα τέτοιο τρίποντο λοιπόν “μαχαιριά” για τον αντίπαλο σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (5/12) στη Νάξο δια χειρός Μιλεντίγιεβιτς. Παρά την πολύ καλή άμυνα του Γιάννη Ζήρου, ο “Μίλε” σηκώθηκε έξω από την γραμμή των 6μ.75εκ. κι ευστόχησε με τους συμπαίκτες του, τον Σπύρο Μάκαρη και Παναγιώτη Πολίτη να φέρνουν στο μυαλό τους το ίδιο σκηνικό του ματς του Πανναξιακού ΑΟΝ κόντρα στην ΑΕ Σαντορίνης στο ίδιο γήπεδο, στις 7 Μαΐου του 2017 όταν από το ίδιο σημείο ο τότε  συμπαίκτης τους, ο Αντώνης Δαχρετζής με κάτι σαν σουτ απελπισίας ευστόχησε κι έδωσε στον ΠΑΟΝ την πολύτιμη νίκη (86-83).

Βέβαια, ούτε για τον ίδιο τον 24χρονο γκαρντ είναι κάτι το πρωτόγνωρο, αφού την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου του 2020 στο κλειστό του Μετς, στο τελείωμα της τρίτης περιόδου στην αναμέτρηση του Ψυχικού με το Παγκράτι (83-74) για τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος, ο εξαιρετικός σκόρερ, που τελείωσε το ματς με 10 πόντους και δύο τρίποντα, πήρε την μπάλα και σκόραρε αρκετά πίσω από το κέντρο του γηπέδου!!!

MILE FASI

Μία ημέρα μετά τη νίκη του ΑΠΑΣ επί του σωματείου της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Μιλεντίγιεβιτς μίλησε στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας, τον Ιωάννη Νοταρά για το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής, τη συνέχεια του πρωταθλήματος και φυσικά τι άλλο; Το τρίποντό του και σε ποιον το αφιέρωσε…

  • Ιάκωβε, ήσουν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του ΑΠΑΣ επί της ΦΕΑ με το μεγάλο τρίποντο που πέτυχες σχεδόν με τη λήξη της αναμέτρησης. Τι ήταν αυτό που σκέφτηκες πριν το σουτ και πως ένιωσες με την κατάληξη της μπάλας;

    «Πριν το σουτ σκέφτηκα ότι η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα μου και το τρίποντο που σούταρα έπρεπε να μπει. Όταν μπήκε το καλάθι ένιωσα απίστευτη χαρά και ικανοποίηση. Το αφιερώνω στον φίλο μου από εκεί ψηλά που μας… βλέπει, τον Δημήτρη Καρβέλα».
  • Πέραν του δικού σου σουτ στο τέλος, ποιο θεωρείς πως ήταν το κομβικό σημείο για το τελικό αποτέλεσμα;

    «Δεν υπήρξε μόνο ένα σημείο. Υπήρξαν πολλές επιτυχημένες ενέργειες κατά την διάρκεια του παιχνιδιού από όλη την ομάδα που βοήθησαν για να φτάσουμε στην μεγάλη αυτή νίκη».
  • Ακόμη και με τη νίκη που πέτυχε η ομάδα, εκτιμάς πως υπάρχουν κάποιες αδυναμίες που θα πρέπει να βελτιώσετε;

    «Κάθε νέο παιχνίδι το προσεγγίζουμε ξεχωριστά. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και όποια αδυναμία υπάρχει προσπαθούμε να την βελτιώσουμε».
  • Πόσο αλλάζει αυτό το αποτέλεσμα το πλάνο και τους στόχους του ΑΠΑΣ;

    «Το πλάνο και οι στόχοι της ομάδας ήταν πάντα υψηλοί και συνεχίζουμε δυναμικά στα ίδια επίπεδα».
Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares