Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2021 18:52

Πρώτος και ..καλύτερος ο ΑΠΑΣ Νάξου ''Τα Φανάρια''

Το σερί των επιτυχιών συνέχισε ο ΑΠΑΣ καθώς κατάφερε να επιβληθεί της Αχαγιάς στο Κλειστό Γυμναστήριο Νάξου με σκορ 73-63 , αποτέλεσμα που τον διατηρεί στην κορυφή του Βαθμολογικού πίνακα του 1ου Ομίλου της Β' Εθνικής και παράλληλα σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα και της τελευταίας αγωνιστικής μπορεί να του δώσει ακόμα και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου εύκολο για τους παίχτες του Λευτέρη Τσαουσίδη καθώς η Αχαγιά ήρθε στη Νάξο να "πουλήσει ακριβά το τομάρι της" και για τα 3/4 του αγώνα ήταν άκρως ανταγωνιστική και διεκδικούσε επί ίσοις όροις τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν αμυντικά και ...τους βγήκε, καθώς η άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησαν (με παίχτη μόνιμα πάνω στο Μιλεντίγιεβιτς) έβαλε δύσκολα στους περιφερειακούς του ΑΠΑΣ. Ο Ναξιώτικος Σύλλογος αν και πήρε πολλά ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια δεν μπόρεσε να τα μετουσιώσει σε πόντους με αποτέλεσμα η Αχαγιά να επιβάλλει το ρυθμό της και όχι μόνο να βρίσκεται κοντά στο σκορ αλλά και να προσπερνά τον ΑΠΑΣ ανά διαστήματα.

DSC 0097

Το Α' Δεκάλεπτο έκλεισε με 18-12 υπέρ του ΑΠΑΣ (χάρη σε ένα μίνι ξέσπασμα 1'30'' πριν τη λήψη του με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Προδρόμου) ενώ στο Β' Δεκάλεπτο ο ΑΠΑΣ μουδιασμένος δεν μπόρεσε να απειλήσει επιθετικά σημειώνοντας μόλις 9 πόντους (σκορ Β' Δεκαλέπτου 27-26).

Το Γ' Δεκάλεπτο είχε δυο πρόσωπα , με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται την "επιθετική σύγχυση " των γηπεδούχων και να προηγούνται με 7 πόντους διαφορά (39-46 4' πριν τη λήξη του). Από εκείνο το σημείο και μετά η εικόνα του παιχνιδιού αλλάζει άρδην με τους γηπεδούχους  να εκμεταλλεύονται τις καλές τους άμυνες και να "τρέχουν" στον αιφνιδιασμό καταφέρνοντας να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να προηγηθούν 6 πόντους με τη λήξη του,  52-46.

Η Αχαγιά στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν κατάφερε να αντιδράσει , έμεινε   "άσφαιρη" για περισσότερα από 7 λεπτά (συνολικά σε Γ και Δ' Δεκάλεπτο) , μοιραία το υπέρ της 39-49 μετατράπηκε σε 66-46 υπέρ του Ναξιώτικου Συλλόγου και το υπόλοιπο του παιχνιδιού απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, δίνοντας την ευκαιρία στους προπονητές των δυο ομάδων να χρησιμοποιήσουν όλους τους αθλητές που είχαν στο ρόστερ τους. Να τονίσουμε εδώ την συμμετοχή των Σεϊντίνι, Δόγκλη και Λανόπουλου από πλευράς ΑΠΑΣ, 3 παιδιών από τα σπλάχνα του Συλλόγου .

DSC 0105

Το τελικό 73-63 κρίνεται απολύτως δίκαιο αφού για μια ακόμα φορά ο ΑΠΑΣ ακόμα κι αν τα βρήκε "σκούρα" για μεγάλο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού , έδειξε ότι έχει την ποιότητα να ανταπεξέρχεται σε οποιαδήποτε συνθήκη και να παίρνει τη νίκη.

Στον αντίποδα , οι φιλοξενούμενοι άφησαν καλές εντυπώσεις από την παρουσία τους στη Νάξο αλλά η ποιότητα των παιχτών του Λευτέρη Τσαουσίδη σε συνδυασμό με το "κοντο" ρόστερ που διαθέτουν , δεν τους επέτρεψαν κάτι περισσότερο από μια τιμητική ήττα.

Με αυτό το παιχνίδι ο ΑΠΑΣ έκλεισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2021 καθώς στην εμβόλιμη αγωνιστική της Τετάρτης 22-12-2021 θα κάνει το ρεπό του και στη συνέχεια το Πρωτάθλημα διακόπτεται μέχρι την 9η Γενάρη που θα ταξιδέψει στην Κόρινθο.

DSC 0133

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-12,27-26.52-46,73-63

ΑΠΑΣ (Τσαουσίδης): Μιλεντίγιεβιτς 8, Πολίτης 11(2), Δόγκλης, Ψαρόπουλος 12, Προδρόμου 24(4), Χάρος 3(1), Βουτυρόπουλος 3(1), Σαρρής 2, Αναγνωστόπουλος 7, Σεϊντίνι, Λιανόπουλος, Κατσουλάκος 3

ΑΧΑΓΙΑ 82 (Λιόνας): Καφέζας 23(1), Κοτσαδάμ, Μπαρδάκης 3(1), Καλογιάννης 1, Σέρμπος, Φραντζής 13 (2), Οικονομόπουλος 4, Τάρναρης 6, Δαβάνης 6, Λυμπέρης 7, Κατσογιάννης

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares