Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 19:48

Δεν τρομάζει με τα... θρίλερ ο ΑΠΑΣ Νάξου

Με χαμόγελα έκλεισε ο 1ος Γύρος των Αγωνιστικών υποχρεώσεων της Ναξιώτικης ομάδας αφού μετά από ένα (ακόμα) ματς θρίλερ , επικράτησε του αξιόμαχου ΝΕΟ Ληξουρίου με σκορ 71-69.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την ομάδα του Λευτέρη Τσαουσίδη αφού μπήκε φουριόζα και απέκτησε γρήγορα διαφορά 10 πόντων (19-9) περίπου 4 λεπτά πριν τη λήξη του Α΄Δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι μετά το ταιμ άουτ αφύπνισης του Μάρκου Τζουγανάτου, ροκάνισαν τη διαφορά και μείωσαν στους 4 πόντους με τη λήξη του δεκαλέπτου (21-17).

Καλύτερα πατήματα είχαν οι φιλοξενούμενοι στο Β' Δεκάλεπτο που όχι μόνο κάλυψαν τη διαφορά αλλά και προηγήθηκαν και με 5 πόντους (23-28) στα μισά του Β' Δεκαλέπτου αλλά ο ΑΠΑΣ αντέδρασε και έφτασε στο ημίχρονο με ένα πόντο πίσω από τους φιλοξενούμενους (32-33)

Το Γ' Δεκάλεπτο είχε δυο πρόσωπα καθώς οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα στο πρώτο 3λεπτο ξεφεύγοντας με 6 πόντους (34-40) αλλά από εκεί και πέρα "Οι Ορεινοί" έδειξαν το καλό τους πρόσωπο και με καλο αμυντικό και επιθετικό tranistion προηγήθηκαν 55-47 με μόλις 2'' να υπολείπονται. Και κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά σε αυτό το σημείο καθώς ο "αειθαλής" Παππάς πήρε την μπάλα από το ..."σπίτι του" και πέτυχε ένα εκπληκτικό buzzer beater μειώνοντας σε 55-50 (σκορ Γ' Δεκαλέπτου) και βάζοντας για τα καλά την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού καμμιά ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ για να φτάσουμε έτσι στο τελευταίο 1' 16'' όπου ο ΑΠΑΣ ξεφεύγει με 6 πόντους χάρη σε τρίποντο του Ψαρόπουλου αλλά ο ΝΕΟΛ έχει άμεση απάντηση και με τρίποντη βόμβα του Κασπίρη διαμορφώνει το 70-67. Στη συνέχεια μια εύστοχη βολή του Κατσουλάκου γράφει το 71-67 αλλά μια γρήγορη πάσα του Παππά πιάνει στον ύπνο την άμυνα του ΑΠΑΣ και ο Κασπίρης όχι μόνο να σκοράρει διαμορφώνοντας το 71-69 αλλά έχει και συμπληρωματική βολή καθώς χρεώθηκε φάουλ στον Κατσουλάκο. Ο Κασπίρης αστοχεί , ακολουθεί ταιμ άουτ αλλά στην επαναφορά σφυρίζεται "μπρος - πίσω" στον Μιλεντίγιεβιτς.

Με 9'' στη διάθεσή του ο ΝΕΟΛ έχει χρόνο να φέρει το ματς στα ίσα ή ακόμα να πάρει και τη νίκη αλλά ούτε η προσπάθεια του Χονδρογιάννη , ούτε και το τελευταίο σουτ του Κασπίρη βρήκαν στόχο.

Έτσι το σφύριγμα της γραμματείας βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια σπουδαίας σημασίας νίκη τόσο από ψυχολογικής όσο και από βαθμολογικής άποψης αφού η ομάδα του Λευτέρη Τσαουσίδη άφησε πίσω την ήττα της περασμένης εβδομάδας στην Κόρινθο και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα διατηρούμενη στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Στον αντίποδα οι έτεροι νησιώτες , ο ΝΕΟΛ, παρά την πειστική εμφάνιση δεν κατάφεραν να σπάσουν το αρνητικό τους σερί (5 αγώνες χωρίς νίκη) και ψάχνουν νίκη βάλσαμο προκειμένου να φύγουν μακριά όποιες αρνητικές σκέψεις και να δείξουν την ποιότητα που διαθέτουν ως ομάδα.

Φύλλο Αγώνα

Δεκάλεπτα: 21-17, 32-33,55-50,71-69

ΑΠΑΣ Νάξου ''Τα Φανάρια'' (Τσαουσίδης): Δόγκλης, Σεϊντίνι, Μιλεντίγιεβιτς 6, Πολίτης 3 (1), Ψαρόπουλος 11 (3), Μάκαρης 4, Προδρόμου 28 (1), Χάρος, Βουτυρόπουλος, Σαρρής 1, Αναγνωστόπουλος 17, Κατσουλάκος 1

ΝΕΟ Ληξουρίου (Τζουγανάτος): Παππάς 22 (3), Αντωνάτος, Χονδρογιάννης 11 (1), Νιφόρας 17 (1), Κασπίρης 9 (3), Μαρούλης 4, Τρυφωνόπουλος 2, Βαβάτσικος 4, Ματσούκης, Λαμπρόπουλος

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares