Σάββατο, 02 Απριλίου 2022 21:24

“Καθάρισαν” στο δεύτερο δεκάλεπτο και πήραν ιστορική πρόκριση στον τελικό οι κορασίδες του ΑΠΑΣ Νάξου

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για τον ΑΠΑΣ Νάξου “Τα Φανάρια” να κάμψει την αντίσταση του ΑΟ Μυκόνου, αφού με ένα ξέσπασμα στην δεύτερη περίοδο πήρε μεγάλη διαφορά και έφτασε στην άνετη νίκη με σκορ 58-40 που του δίνει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του φάιναλ φορ των κορασίδων της ΕΣΚ Κυκλάδων για πρώτη φορά στην ιστορία του.


Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι νεαρές αθλήτριες του Μιχάλη Βερβαινιώτη επέβαλαν την ανωτερότητά του κόντρα στις τυπικά φιλοξενούμενες. Επέβαλαν την ανωτερότητά τους, εκμεταλλεύθηκαν την υπεροπλία και το βάθος τους, ανέτρεψαν την κατάσταση κι έδειξαν πως είναι ικανές να διεκδικήσουν τον τίτλο απέναντι στον περυσινό κάτοχο του θεσμού, τον ΑΟ Άνδρου. Η Χουζούρη ήταν το “πρώτο βιολί» για την ομάδα του νησιού της Αριάδνης, σημειώνοντας 23 πόντους, ενώ από κοντά ήταν η Μαθιάσου (13π.) και η Πουλάι (12π.).


Από τη μεριά της, η ομάδα του “νησιού των ανέμων” στάθηκε πολύ καλά στο παιχνίδι, πραγματοποίησε αξιόλογη εμφάνιση και αξίζουν συγχαρητήρια στις νεαρές αθλήτριες του Άγγελου Τσάμη για την φετινή τους προσπάθειά, ενώ πρώτη σκόρερ ήταν η Κουμριά με 10 πόντους.


Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο με τον ΑΟ Μυκόνου να παίρνει κεφάλι στο σκορ με +4 (9-13) με την Μπουτσάι για να έρθει άμεσα η απάντηση της ναξιώτικης ομάδας και να προηγηθεί με +1 (14-13) με το τέλος του δεκαλέπτου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ωστόσο, ο ΑΠΑΣ έτρεξε, πίεσε πολύ στην άμυνα, ανέβασε τα ποσοστά ευστοχίας του και “έπνιξε” τις Μυκονιάτισσες που δεν είχαν τρόπο να αντιδράσουν, μένοντας από δυνάμεις, Ένα σερί 17-0 έκανε το σκορ 26-13 για να λήξει το ημίχρονο στο +13 (30-17). 


Με επιμέρους σκορ 14-8, ο ΑΠΑΣ έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 44-25 και ουσιαστικά άρχισε να σκέφτεται τον κυριακάτικο τελικό. Ο Μιχάλης Βερβαινιώτης είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει πολλές βασικές παίκτριές του, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Άγγελος Τσάμης που έδωσε χρόνο σε όλες τις αθλήτριές του.


Το τρίποντο της εντυπωσιακής Μυρτώς Μαθιάσου 2:50 πριν το τέλος έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της με +27 (56-29) για να απαντήσουν οι “φιλοξενούμενες” με συνεχόμενους πόντους στο φινάλε κι έτσι να γραφτεί το τελικό 58-40 μέσα σε χειροκροτήματα από τον φίλαθλο κόσμο που γέμισε το κλειστό γυμναστήριο της Μυκόνου “Παναγιώτα Χανιώτη”. 


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σώμος, Οικονόμου.


ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-13, 30-17 (ημίχρονο), 44-25, 58-40.


ΑΠΑΣ ΝΑΞΟΥ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” (Μιχ. Βερβαινιώτης): Πιτταρά, Κωστούλα 2, Γιαννακοπούλου 8, Γκιόργκα Ε., Χουζούρη 23, Πουλάι 12 (2), Γκιόργκα Μπ., Μπογκντάνι, Μαθιάσου 13 (1), Μαργαρίτη, Ρότσι, Λέσι.


ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Άγγ. Τσάμης): Γαροπούλου Κ. 4, Μπαλανίκα 4, Μπουτσάι Ε. 10, Θειακούδη, Κουμριά 10, Μπουτσάι Ε. 2, Γεωργίου, Πετράι 4, Γεροντή 2, Γαροπούλου Γ. 1, Θανάση 3 (1), Ξυδάκη.

Δείτε το βίντεο του αγώνα.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό του αγώνα.

 

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares