Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 17:32

Στην Άνδρο ζουν με το «όνειρο» της δημιουργίας κλειστού γυμναστηρίου

Στο νησί των Κυκλάδων προπονούνται καθημερινά περισσότερα από 180 παιδιά

Στα εννέα χρόνια από την ίδρυση του σωματείου της Άνδρου και στην συμμετοχή του στα εκάστοτε πρωταθλήματα των μπασκετικών Κυκλάδων, έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα. Ένα στην κατηγορία των παγκορασίδων (2019) και δύο στις κορασίδες.

andros3Νυχτερινός αγώνας στο «Εμπειρίκιο».

Έναν τίτλο την περυσινή αγωνιστική περίοδο (2021) κι έναν φέτος πριν από λίγες ημέρες, στις αρχές Απριλίου,  έπειτα από έναν δραματικό τελικό που κέρδισε τον ΑΠΑΣ Νάξου. Έχει συμμετοχές στα φάιναλ φορ των παίδων και των εφήβων της ΕΣΚΚ, ενώ έχει πάρει μέρος στις προκριματικές φάσεις των πανελλήνιων πρωταθλημάτων της ΕΟΚ. Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε τουρνουά μπάσκετ, όπως το «3ο VOREIA BEER Τουρνουά Κορασίδων», εκείνο του Προμηθέα Πατρών και τελευταίο στο πρόσφατο που διεξήχθη στο Σοφικό Κορινθίας.

Το πανέμορφο νησί, το βορειότερο των Κυκλάδων είναι μαζί με το σωματείο του Πλοηγού Αντιπάρου τα μοναδικά νησιά του νομού που… παίζουν στο τοπικό μπάσκετ και δεν διαθέτουν κλειστό γυμναστήριο!

Η Σύρος, η Τήνος και -πλέον- η Μύκονος (ομάδες που συμμετέχουν στον ίδιο όμιλο) διαθέτουν το δικό τους κλειστό γήπεδο, όχι όμως και η Άνδρος, αφού επί σειρά ετών, δεν γίνεται τίποτα για να αποκτήσει το νησί ένα… όνειρο ετών.

Καλοί οι τίτλοι, καλές οι διακρίσεις και η χαρά με την συμμετοχή σε αγώνες, αλλά η απογοήτευση στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες είναι φανερή, όχι για την έκβαση του παιχνιδιού, αλλά για τις διαφορετικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Μάλιστα, ο ζήλος τους για το μπάσκετ είναι τόσο μεγάλος που όταν κάποιος επώνυμος μπασκετμπολίστας επισκέπτεται τα καλοκαίρια την Άνδρο για διακοπές τον προσκαλούν να παίξει μπάσκετ μαζί τους.

andros5Σε τέσσερα διαφορετικά μέρη του νησιού πραγματοποιούνται καθημερινά οι προπονήσεις των τμημάτων του συλλόγου.

Ο πρωτεργάτης των επιτυχιών του μπάσκετ της Άνδρου και κυρίως του πάθους που συνεχίζει να υπάρχει στο νησί, είναι ο Κυριάκος Μουστάκας.

andros7Το αυτοκίνητό του Κυριάκου Μουστάκα φορτωμένο με μπάλες.

Το  αυτοκίνητο του είναι φορτωμένο με μπάλες και μετακινείται σε τέσσερα διαφορετικά μέρη του νησιού, από τη Χώρα, στο Μπατσί, στο Γαύριο και στο Κόρθι για να πραγματοποιούνται οι προπονήσεις των τμημάτων! Και φυσικά πέρα από αυτόν τον καθημερινό… μαραθώνιο που δίνει, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ν’ αναφέρουμε ότι έχει και τις ακαδημίες που «μετρούν» περισσότερα από 180 παιδιά.

andros2Οι εν πλω μετακινήσεις αποτελούν συνήθεια για τους νεαρούς αθλητές της Άνδρου.

Κι αν τους θερινούς μήνες η κατάσταση είναι υποφερτή, τον χειμώνα οι καιρικές συνθήκες, τις περισσότερες φορές, είναι τέτοιες που οδηγούν στην αναβολή των αγώνων του ΑΟ Άνδρου.

Το  γήπεδο «Εμπειρίκιο» χρήζει επισκευών, ενώ η αναγκαιότητα κατασκευής νέου γηπέδου είναι δεδομένη και ο διαθέσιμος χώρος είναι πλησίον των σχολείων του Γαυρίου.

andros4 1Οι καιρικές συνθήκες την χειμερινή περίοδο τις περισσότερες φορές είναι τέτοιες που οδηγούν στην αναβολή των αγώνων και των δρομολογίων των πλοίων.

Υπάρχει, όμως, η  θέληση και η δύναμη όλων όσων έχουν ανοίξει το κεφάλαιο κατασκευής κλειστού γηπέδου  για να θεμελιώσουν το μέλλον του αθλήματος στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων.

Ιωάννης Νοταράς (το άρθρο δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης)

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares