Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 11:06

Δύο στα δύο επί του ΑΟ Άνδρου οι γυναίκες του Πανναξιακού ΑΟΚ και κορυφή

Δεύτερη νίκη επί του ΑΟ Άνδρου σε λιγότερο από 12 ώρες για το γυναικείο τμήμα του Πανναξιακού ΑΟΚ.

Η ομάδα του νησιού της Αριάδνης μία ημέρα μετά την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο κλειστό γυμναστήριο “Τήνια 1895”, επικράτησε του αντιπάλου της και την Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου το πρωί με σκορ 33-54 και βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με το απόλυτο (10β.) στα πέντε παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα.

Ίδιους βαθμούς έχει και η Άνδρος, ωστόσο το σωματείο της Νάξου που υπερτερεί με τις δύο υπέρ του νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια που διεξήχθησαν αυτό το διήμερο (17, 18/4) στο φιλόξενο νησί της Μεγαλόχαρης.

Οι αθλήτριες του Δημήτρη Πετρακάκη έφτασαν σχετικά άνετα και δίκαια στη νίκη παίρνοντας σχεδόν, μετά το αρχικό 4-0, από την αρχή του αγώνα τα ηνία υποχρεώνοντας τις Ανδριώτισσες στη δεύτερη φετινή τους ήττα. Οι Ανδριώτισσες του Κυριάκου Μουστάκα, οι οποίες παρουσίασαν ένα ιδιαίτερα αξιόμαχο σύνολο κόντρα στις σαφώς πιο έμπειρες παίκτριες της ομάδας της Νάξου.

Ισορροπημένο το πρώτο μισό του πρώτου δεκαλέπτου με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ (6-9). Παρά την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της Πολυξένης Φουντά, η Άνδρος δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά. Οι Ναξιώτισσες από την άλλη κατάφεραν τόσο από την γραμμή των ελευθέρων βολών, όσο κι από κοντινή απόσταση να βάλουν την μπάλα στο δικτάκι και να ξεφύγουν σκορ, φτάνοντας τη διαφορά στο +14 (8-22) που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Δεκάλεπτο των ελευθέρων βολών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δεύτερη περίοδος. Κι αυτό διότι, οι περισσότεροι πόντοι των δύο ομάδων σημειώθηκαν από την γραμμή της… φιλανθρωπίας με εξαίρεση ένα τρίποντο της Πολυξένης Φουντά κι ένα δίποντο της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου από πλευράς Άνδρου κι ένα σουτ από κοντινή απόσταση από πλευράς Πανναξιακού από την Ελένη Φάρκωνα. Έτσι, το ημίχρονο έληξε με σκορ 15-30 υπέρ των “κυανοκίτρινων”.

Ένα σερί 0-7 υπέρ των τυπικά φιλοξενούμενων στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου ήταν αρκετό για να ξεφύγουν οι Ναξιώτισσες στο σκορ, να φτάσουν την διαφορά για πρώτη φορά στους +22 (17-39) στο 4:25 και να βάλουν τις βάσεις για την άνετη νίκη.

Στην τέταρτη περίοδο, με το ματς να έχει κριθεί υπέρ των τυπικά φιλοξενούμενων, οι αθλήτριες των δύο ομάδων έπαιξαν ελεύθερο επιθετικό μπάσκετ, η διαφορά δεν έπεσε καθόλου κάτω από τους 18 πόντους (23-41, 29-47) κι έτσι ο Πανναξιακός έφτασε στην πέμπτη φετινή του νίκη και χρίζεται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού γυναικείου πρωταθλήματος της ΕΣΚΚ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σαμοθράκης - Τσικούρας

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-22, 15-30 (ημίχρονο), 21-41, 33-54.

ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ (Κυρ. Μουστάκας): Ζαχαρώδη, Γκουμένη 6, Φουντά Αν. 1, Κουλούρη 2, Γιαχουντή 3, Νασοπούλου 3, Χέλμη, Φουντά Πολ. 11 (1), Σπυροπούλου 2, Λανέ 5.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΚ (Δημ. Πετρακάκης): Φάρκωνα 11 (1), Κατσούλη 10, Κουκή 15, Καραμιχάλη 7, Καναβάρου 3, Σαραγιώτη 8, Μελανίτη, Καλέρη, Γιαμούρη.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares