Κυριακή, 08 Μαΐου 2022 14:22

“Διπλό” στην Πάρο και άτυπη “ρεβάνς” για τις γυναίκες του ΑΟ Άνδρου επί του αξιόμαχου Μαρπησσαϊκού

Τη νίκη κόντρα στον Μαρπησσαϊκό με σκορ 28-45 πανηγύρισε ο ΑΟ Άνδρου για το γυναικείο πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων, παίρνοντας έτσι μία άτυπη ρεβάνς, μετά τη ήττα του από την ομάδα της Πάρου μία ημέρα πριν στο κλειστό γυμναστήριο “Τήνια 1895” .

Οι αθλήτριες της ομάδας του βορειότερου νησιού του νομού έβγαλαν αντίδραση στο κυριακάτικο (8/5) ματς του κλειστού της Μάρπησσας. Οι φωνές του προπονητή τους, του Κυριάκου Μουστάκα από το ματς του Σαββάτου φαίνεται πως έπιασαν τόπο κι έτσι επέστρεψαν στις νίκες ολοκληρώνοντας τη φετινή σεζόν για εκείνες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τερματίζοντας στην 2η θέση με 13 βαθμούς και απολογισμό πέντε νίκες και τρεις ήττες στα 8 παιχνίδια που έδωσαν στην πρώτη τους συμμετοχή στο γυναικείο πρωτάθλημα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Άνδρος δεν διαθέτει ηλικιακά καμία γυναίκα στο τμήμα, αφού το ρόστερ απαρτίζεται από κορασίδες, παγκορασίδες και νεάνιδες!

Από την πλευρά τους, οι Παριανές του Βαγγέλη Μουρογιάννη δεν άντεξαν από την πίεση του σαββατιάτικου ματς που έδωσαν και την… ψυχή τους για να φτάσουν στη νίκη κι έτσι η ήττα ήρθε αναπόφευκτα. Μία ήττα που είναι η τέταρτη τη φετινή περίοδο για το σωματείο της Πάρου, ενώ έχει ακόμη δύο ματς, αυτό με τον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” στη Νάξο και το τοπικό ντέρμπι με τον ΑΟΠ πριν το δικό της φινάλε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του κυριακάτικου παιχνιδιού, οι οικοδέσποινες ξεκίνησαν εντυπωσιακά προηγούμενες με σκορ 10-0. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς η πίεση που άσκησαν όμως οι φιλοξενούμενες απέφερε καρπούς. Η Άνδρος πήρε τα ηνία κι από το δεύτερο δεκάλεπτο ξέφυγε στο σκορ φτάνοντας στη νίκη.

280141243 489525949534417 1386583335187458110 n

Μία νίκη που αποδείχθηκε “πύρρειος”, καθώς η Ειρήνη Πέτσα σε μία φάση του παιχνιδιού τραυματίστηκε στο αριστερό της χέρι με συνέπεια να μεταφερθεί μετά το τέλος του αγώνα στο Κέντρο Υγείας της Παροικιάς. Οι εξετάσεις που υποβλήθηκε δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, αλλά παρόλα αυτά της τοποθετήθηκε νάρθηκας στο χέρι για να μπορέσει να ταξιδέψει.

Τραυματίας, όμως, έπαιξε και η Μαρουσώ Λαουράκη του Μαρπησσαϊκού. Η αθλήτρια της ομάδας της Πάρου υπέστη διάστρεμμα στο 3ο λεπτό του σαββατιάτικου ματς, ωστόσο έσφιξε τα δόντια κι έπαιξε με δεμένο πόδι. Αυτό είχε απόρροια του σεβασμού του προπονητή της, του Βαγγέλη Μουρογιάννη, ο οποίος δήλωσε μετά το ματς πως: «Αισθάνομαι απόλυτα ευχαριστημένος για την προσπάθεια των αθλητριών μου και τρέφω προς εκείνες σεβασμό που έρχονται μέχρι τώρα στους αγώνες της ομάδας μας».

Από την πλευρά του, ο γενικός αρχηγός του τμήματος μπάσκετ, ο Μανώλης Ρούσσος τοποθετήθηκε στο άριστο κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στα δύο κυκλαδίτικα σωματεία, τον Μαρπησσαϊκό και τον ΑΟ Άνδρου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι απίστευτο. Τα κορίτσια είναι αγαπημένα μεταξύ τους. Μπορεί να παλεύουν μέσα στο παιχνίδι, αλλά όλοι είμαστε πολύ καλά».

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαδημητρόπουλος, Οικονόμου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-10, 15-24 (ημίχρονο), 18-35, 28-45.

ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ (Βαγ. Μουρογιάννης): Τσιγώνια 7, Λαουράκη Σπ. 5, Καλογεροπούλου, Κεφαλά, Αρκουλή, Κοτσάλη, Γαβαλά 3, Καπαρού 5, Λαουράκη Μαρ. 8.

ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ (Κυρ. Μουστάκας): Ζαχαρώδη 1, Πέτσα, Γκουμένη, Κουλούρη 12 (1), Φουντά Αν., Γιαχουντή 8, Νασοπούλου 4 (1), Χέλμη 2, Φουντά Πολ. 5 (1), Φυρίου, Σπυροπούλου 1, Λανέ 12 (1).

 

 

 

 

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares