Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 19:08

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΚ: Προσγειωμένοι και με φόντο το …όνειρο αναχωρούν για τα μπαράζ ανόδου της Αθήνας οι πρωταθλητές Κυκλάδων

Έπειτα από δύο εβδομάδες και τέσσερις ημέρες μετά την στέψη του ως πρωταθλητής της ΕΣΚ Κυκλάδων στην κατηγορία των ανδρών, ο Πανναξιακός ΑΟΚ ολοκλήρωσε την Τετάρτη 22 Ιουνίου την προετοιμασία του για την έναρξη των αγώνων μπαράζ που θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 24 μέχρι και την Κυριακή 26 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς (Μαρκ. Μουσούρου 70, Αθήνα).

baraz Pannaxiakos 5

Υπό τις οδηγίες του Μάριου Ονάσογλου, οι Ναξιώτες προετοιμάστηκαν εντατικά για τα παιχνίδια, κρατώντας χαμηλούς τόνους και με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το ευχάριστο για τον νεαρό τεχνικό είναι πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και η αποστολή θα αναχωρήσει για την πρωτεύουσα το πρωί (9:30 π.μ.) της Πέμπτης 23 Ιουνίου ακτοπλοϊκώς με το “Blue Star Chios”, ενώ θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί κάποιο κενό από ώρες γήπεδο στην Αθήνα ώστε να πραγματοποιηθεί προπόνηση το απόγευμα της ίδιας ημέρας πριν από τους αγώνες του ειδικού πρωταθλήματος.

Οι πρωταθλητές Κυκλάδων καλούνται να διεκδικήσουν το εισιτήριο που οδηγεί στις εθνικές κατηγορίες και να βρεθούν στην Γ’ εθνική ξανά έπειτα από πέντε χρόνια με τους “κυανοκίτρινους” να υπολογίζουν και στις τρεις αναμετρήσεις στην στήριξη των φιλάθλων τους τόσο από τη Νάξο, όσο κι από την Αθήνα, αφού στην πρωτεύουσα ζουν αρκετοί με καταγωγή από το νησί της Αριάδνης.

baraz Pannaxiakos 1

ΠΡΕΜΙΕΡΑ με την πρωταθλήτρια της ΤΕ Δωδεκανήσου, την ΕΑ Καλύμνου θα κάνει ο Πανναξιακός την Παρασκευή το απόγευμα (5:00 μ.μ.). Οι “σφουγγαράδες” του Γιώργου Μαύρου κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το πρωτάθλημα σε ανδρικό επίπεδο επικρατώντας στον τελικό της Καλλιθέας Ρόδου με σκορ 65-58 και για πολλούς είναι ένα εκ των φαβορί για το εισιτήριο της ανόδου.

baraz Pannaxiakos 22

Την δεύτερη ημέρα, το Σάββατο ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στις 4:00 μ.μ. τον πρωταθλητή της ΤΕ Χίου, το ΝΟ Θυμιανών. Οι Χιώτες του Πέτρου Συμιακάκη

κατέκτησαν κι αυτοί το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, καθώς νίκησαν τους Ίωνες με σκορ 59-56 κερδίζοντας τη σειρά με συνολικό σκορ 5-4, υπολογιζόμενοι και οι αγώνες της κανονικής περιόδου.

baraz Pannaxiakos 3
Τελευταία ημέρα, την Κυριακή 26 Ιουνίου οι καλαθοσφαιριστές του Ονάσογλου αντιμετωπίζουν τον Αιολικό Μυτιλήνης. Η ομάδα του Γιώργου Γκούμα σημείωσε δύο νίκες (63-44, 79-71) σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα στον Παλλεσβιακό και στέφθηκε πρωταθλήτρια Λέσβου, ένας τίτλος ο οποίος είναι ο δεύτερος τίτλος σε επίπεδο αντρών για τον Αιολικό καθώς τη σεζόν 1995-1996 κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Β’  κατηγορία και πήρε το εισιτήριο της ανόδου για την Α κατηγορία. Απέναντί στον Πανναξιακό θα τεθούν αντιμέτωποι και δύο γνώριμοι μπασκετμπολίστες με πλούσιο βιογραφικό στα ελληνικά γήπεδα, τον Γιάννη Γιαννούλη και τον Γιώργο Γιαννουζάκο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Παρασκευή 24 Ιουνίου: 17.00 ΕΑ Καλύμνου-Πανναξιακός Παπαφωτίου-Δελαγραμμάτικας (Σταματόπουλος), 19.00 ΝΟ Θυμιανών-Αιολικός Μυτ. Κούλης Χ.-Σκουλαρίκης (Ζώης). Σάββατο 25 Ιουνίου: 16.00 Πανναξιακός-ΝΟ Θυμιανών Αναστασίου-Κιουλάφας (Τεφτίκης), 18.00 Αιολικός Μυτ.-ΕΑ Καλύμνου Σιδέρης-Καλογριάς (Μπουρνάς). Κυριακή 26 Ιουνίου: 11.00 ΝΟ Θυμιανών-ΕΑ Καλύμνου Κονταράτος-Αυγερινός (Διμπινούδης). 13.00 Πανναξιακός-Αιολικός Μυτ. Αντωνιάδης-Τεφτίκης (Βαμβακάς).

baraz Pannaxiakos 6

Το “telesport.gr” (Κανάλι Live 1) θα μεταδώσει και φέτος ζωντανά τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ εθνική. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι αγώνες θα μεταδοθούν από το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Αθηναίων και θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τις προσπάθειες των αθλητών του Πανναξιακού για την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες.

baraz Pannaxiakos 4
ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ κρατάει ο Μάριος Ονάσογλου εν όψει των αγώνων μπαράζ. Ο νεαρός τεχνικός του Πανναξιακού πατάει στα πόδια του, δεν αναγνωρίζει την ομάδα του ως φαβορί για την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες καθώς όπως τονίζει στο “SportCyclades”: «Πάμε να παίξουμε με όλους τους πρωταθλητές των νησιών. Δεν πάμε με αυτοσκοπό για να ανέβουμε στις εθνικές κατηγορίες. Σε αυτούς τους αγώνες όλες οι ομάδες είναι ισάξιες κι όλες έχουν τις ίδιες πιθανότητες… Ένα μικρό προβάδισμα, ωστόσο, δίνω στον Αιολικό διότι διαθέτει έναν έμπειρο καλαθοσφαιριστή, τον Γιάννη Γιαννούλη. Ο “Γιαν-Γιαν” στην κοινή μας θητεία στον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” απέδειξε με την εμπειρία που διαθέτει πως ήταν ο στυλοβάτης για την άνοδο της ομάδας στη Γ’ εθνική».
baraz Pannaxiakos 7

ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αφιέρωμα παρουσίασε πρόσφατα το έγκριτο δωδεκανησιακό σάιτ “12sports.gr” που φανερώνει ότι οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου είναι απόλυτα κυρίαρχοι στα μπαράζ ανόδου, αφού από τις 28 διοργανώσεις έχουν κερδίσει τις 17. Συγκεκριμένα, από το 1992 μέχρι και πέρσι και συγκεκριμένα στις 28 διοργανώσεις, το εισιτήριο της ανόδου στη Γ’ εθνική κέρδισαν 17 φορές οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου. Τα Δωδεκάνησα προηγούνται με μεγάλη διαφορά, αφού 17 φορές έχουν πανηγυρίσει την άνοδο, με τη Χίο να έρχεται στη 2η θέση με 5 φορές. Ακόμη, τέσσερις φορές έχουν πάρει τον τίτλο οι Κυκλάδες και από μια φορά έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση στα μπαράζ, ομάδες από την Σάμο και τη Λέσβο. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά ανά σεζόν, όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες που έχουν πανηγυρίσει την άνοδο στη Γ' εθνική:

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 17 (Γ.Σ. Διαγόρας 4, Ιπποκράτης Κω 4, Γ.Α.Σ. Ιάλυσος 2, Α.Σ.Κ. Ιβίσκος 2, Καλλιθέα 1, Κολοσσός Ρόδου 1, Άγιοι Θεόδωροι 1, Ένωση Ρόδου/ Διαγόρα 1, Αναγέννηση Ρόδου 1). Τ.Ε. ΧΙΟΥ 5 (Β.Α.Ο.Λ. Χίου 3, Ν.Ο. Χίου 1, Όμηρος Καλλιμασιάς 1). Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ 4 (Φανάρια Νάξου 1, Άρης Σύρου 1, Πανναξιακός 1, Α.Ε. Σαντορίνης 1). Τ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ 1 (Παπάδος Γέρας). Τ.Ε. ΣΑΜΟΥ 1 (Πολυκράτης Σάμου).

baraz Pannaxiakos 2

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares