Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 21:42

Ματσάρα στη Νάξο με νικητή... το μπάσκετ! [pics]

Μάρτυρες μια συγκλονιστικής αναμέτρησης γίναμε σήμερα αφού για την 6η Αγωνιστική του 1ου Ομίλου του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής ο γηπεδούχος ΑΠΑΣ αντιμετώπιζε τον πρωτοπόρο και αήττητο Μίλωνα. 

Το παιχνίδι κρίθηκε στη 2η Παράταση με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τελικά τη νίκη με 87-80 επιβεβαιώνοντας το μεγάλο βάθος στο ρόστερ τους αλλά και έχοντας σε απίστευτη μέρα το Γιάννη Δημάκο (33 πόντους, 5 τριπ.) που κράτησε ζωντανή την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Στον αντίποδα , ο ΑΠΑΣ πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στο απόλυτο φαβορί του Ομίλου (όπως έκανε και στην Μύκονο) , έφτασε στην "πηγή" αλλά νερό δεν ήπιε ούτε αυτή τη φορά καθώς ηττήθηκε στις λεπτομέρειες, δείχνοντας όμως ότι έχει ποιότητα στο ρόστερ του , ένα πολύ ικανό προπονητικό επιτελείο και θα αποτελέσει σκληροτράχηλο αντίπαλο για οποιαδήποτε ομάδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι , μέχρι το ημίχρονο το ματς ήταν ντέρμπι με το Μίλωνα να ξεκινά καλύτερα αλλά τους γηπεδούχους να βρίσκουν λύσεις και να δυσκολεύουν τους παίκτες του Νίκου Καραγιάννη. Το ημίχρονο έκλεισε 33-33 με το σκορ να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού.

Στο Γ' Δεκάλεπτο ο Μίλωνας μπήκε πιο αποφασισμένος , πάτησε γκάζι και κατάφερε με καλές άμυνες και μεγάλα σουτ από την περιφέρεια να αποκτήσει διψήφια διαφορά πόντων. (Σκορ Γ' Δεκαλέπτου 45-59).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο  το παιχνίδι είχε απίστευτη εξέλιξη με τους γηπεδούχους να παίρνουν φόρα και να σκορπίζουν πανικό στο συγκρότημα της Νέας Σμύρνης. Ενδεικτικό το γεγονός ότι σε όλο το 4ο Δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν μόλις 7 πόντους.

Οι γηπεδούχοι ροκάνισαν τη διαφορά και 4,8'' πριν τη λήξη με το σκορ 64-66 είχαν την τελευταία κατοχή. Εκεί ο Μιλεντίγιεβιτς με σουτ από τη γωνία σκόραρε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους φιλάθλους των γηπεδούχων που πίστεψαν ότι το καλάθι ήταν 3 πόντων. Προς απογοήτευση των γηπεδούχων το διαιτητικό τρίο της αναμέτρησης έδειξε ότι το καλάθι ήταν για 2 πόντους κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Δύσκολη φάση που , όπως ήταν φυσικό, ξεσήκωσε διαμαρτυρίες μετά την απόφαση των διαιτητών καθώς το καλάθι του Μιλεντίγιεβιτς ήταν ουσιαστικά ένα buzzer beater αλλά και καλάθι νίκης.

Στην παράταση οι γηπεδούχοι αν και ξεκίνησαν νωθρά βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν και κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους (σκορ 75-75 και κατοχή με 14'' υπολειπόμενο χρόνο) όμως η τελευταία επίθεση ήταν άστοχη και έτσι το ματς οδηγήθηκε σε 2η παράταση.

Εκεί οι φιλοξενούμενοι με πιο καθαρό μυαλό , με μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο και με έναν ηγέτη το Γιάννη Δημάκο κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 87-80, διατηρώντας το απόλυτο!

Απίστευτο παιχνίδι , από αυτά που χαίρεσαι να βλέπεις από αυτά που έχουν άπειρες συγκινήσεις και πολλές φάσεις για highlights και κυρίως από αυτά που νικητής είναι το άθλημα πρώτα!!! 

Φύλλο αγώνα

Δεκάλεπτα: 17-20, 33-33, 45-59, 66-66, 75-75, 80-87

ΑΠΑΣ Νάξου (Ρουμελιώτης): Δόγκλης, Γυφτάκης, Προδρόμου 21 (2), Μιλεντίγιεβιτς 22(3),Χάρος, Βουτυρόπουλος, Αναγνωστόπουλος 2, Χαρούνι 14 (1), Μπακέας 6 (2), Λάκοφ 6 (2), Τζόκιτς 9 (2)

Μίλωνας (Καραγιάννης): Τσρνιτς 14 (1), Χατζηκυριάκος, Πετρίδης 10, Ανέστης 2, Μελισαράτος 2, Μοτσενίγος 8 (2), Δομπρογιάννης 3, Χριστόπουλος 2, Μαλούκος 12, Χατζηλεοντής, Ζούμπος, Δημάκος 33 (5)  

 

 

 

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares