Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 16:16

Τρεις νίκες και τρεις ήττες κόντρα σε κρητικές ομάδες ο Πανναξιακός

Τον Εργοτέλη φιλοξενεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου ο Πανναξιακός ΑΟΚ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ εθνικής κατηγορίας μπάσκετ ανδρών.

Οι “κυανοκίτρινοι” των Τάσου Βάβουλα, Μάριου Ονάσογλου προέρχονται από την τεράστιας σημασίας, τόσο από βαθμολογικής, όσο κι από ψυχολογικής άποψης, εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕ Πεντέλης την περασμένη Κυριακή και θέλουν να γευτούν τη χαρά της νίκης και στην έδρα τους παίρνοντας το δεύτερο ροζ φύλλο τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Για 4η φορά, στις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ, η ομάδα του νησιού της Αριάδνης θα υποδεχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου “Δημήτριος Περιστεράκης” σωματείο από την Κρήτη. Στις έξι αναμετρήσεις που έχουν δώσει μέχρι τώρα οι Ναξιώτες με αντίπαλο από την Μεγαλόνησο το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο με τρεις νίκες και τρεις ήττες.

ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ…

Hrodotos PAON 71 73

Στις 11 Οκτωβρίου του 2015, στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου της Γ’ εθνικής οι “κυανόλευκοι” με τον Δημήτρη Δαμιανίδη στον πάγκο τους έκαναν ονειρικό ξεκίνημα που ταξίδεψαν στο Ηράκλειο και πέρασαν αέρα από την Αλικαρνασσό κόντρα στον Ηρόδοτο (73-71). Οι Ναξιώτες ήταν εντυπωσιακοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχαν κυρίαρχο ρόλο στο πρώτο ημίχρονο (43-26) όταν πήραν προβάδισμα ακόμη και 19 πόντους με όπλο τα τρίποντα. Η σύνθεση του, τότε, ΠΑΟΝ ήταν η εξής: Πολίτης 19 (5), Καρβούνης 6 (1), Καλαβρός, Μαγιαντόμπε, Καζακίδης 5 (1), Καραγιάννης, Κυριακόπουλος 7, Μάκαρης 1, Μαγγιώρος, Χριστόδουλος 8, Μυλωνάς 13, Παγώνης 15.

“ΚΑΘΑΡΙΣΕ” ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ…

paon aokydwn 68 55

Τέσσερις εβδομάδες αργότερα και μία μετά την πρώτη ήττα του Πανναξιακού στο πρωτάθλημα από τον Σπόρτιγκ στα Πατήσια (56-52), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής οι Ναξιώτες υποδέχθηκαν τον ΑΟ Κυδών. Η ομάδα των Χανίων έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, προηγούμενη μάλιστα στο τέλος αυτού, με σκορ 28-26. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι πήραν διψήφια διαφορά και ουσιαστικά “καθάρισαν” το παιχνίδι απέναντι σε έναν Κύδωνα που ήταν πάντως εξαιρετικά ανταγωνιστικός, με το τελικό 68-55 να δίνει στους Κυκλαδίτες την τέταρτη νίκη τους στα πέντε παιχνίδια. Η σύνθεση των “κυανόλευκων” ήταν η εξής: Πολίτης 6 (2), Καρβούνης 11 (3), Μαγιτόμπε, Μαγγιώρος, Καραγιάννης, Κυριακόπουλος 2, Μάκαρης 13, Ακτύπης 6, Χριστόδουλος 14, Μυλωνάς, Παγώνης 13 (3).

ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

paon hrodotos 69 51

Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για τον Πανναξιακό, που επικράτησε με σκορ 69-51 του Ηροδότου στο ματς με το οποίο άνοιξε η “αυλαία” της 14ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο του Νότου. Οι Ναξιώτες δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους κρητικούς, που είδαν τους γηπεδούχους να επιβάλλουν από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης το ρυθμό τους, να φέρνουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και να παίρνουν τη νίκη, που τους διατήρησε σε απόσταση βολής από τους πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα στον όμιλό τους… Οι παίκτες του Δημήτρη Δαμιανίδη μπήκαν προσηλωμένοι στο στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από την επιστροφή στις επιτυχίες μετά την ήττα στο… σπίτι τους από τον Κάδμο (66-69) και δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη, κόντρα σ΄ έναν αντίπαλο που είχε αποδεχθεί τον υποβιβασμό του στο τοπικό πρωτάθλημα. Η σύνθεση του Πανναξιακού ήταν η εξής: Πολίτης 5 (1), Καρβούνης 16 (3), Καλαβρός, Μαγιντόμπε 8 (2), Καραγιάννης, Κυριακόπουλος, Μάκαρης 13 (2), Ακτύπης 7, Χριστόδουλος 11, Μυλωνάς 3, Παγώνης 6.

ΗΤΤΑ ΣΤΟ… ΤΕΛΟΣ

aokydwn paon 67 65

Την πρώτη του ήττα από κρητικές ομάδες γνώρισε ο Πανναξιακός στις 21 Φεβρουαρίου του 2016. Για την 18η αγωνιστική του 2ου ομίλου, το σύνολο του Δαμιανίδη έφυγε από το κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού με το κίτρινο φύλλο αγώνα στις αποσκευές του, με το τελικό 67-65 υπέρ του Κύδωνα να διαμορφώνεται στα τελευταία δευτερόλεπτα. Παρότι οι Χανιώτες πήραν διαφορά με +11 (55-44) στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Πανναξιακός με πρωτοστάτη τον Δημήτρη Χριστόδουλο μείωσε τη διαφορά και δημιούργησε εκ νέου συνθήκες ντέρμπι. Το 64-54 έγινε 66-64 και στα τελευταία δευτερόλεπτα το ματς κρεμόταν σε μια κλωστή. Μια εύστοχη βολή του Τσαρουχά έφερε το σκορ στο 67-65 και στην τελευταία επίθεση, ο Κωνσταντίνος Ακτύπης αστόχησε σε τρίποντο που θα έδινε την νίκη στους φιλοξενούμενους. Η σύνθεση του ΠΑΟΝ ήταν η εξής: Καρβούνης 6 (2), Μαγιντόμπε 12 (1), Καζακίδης, Καραγιάννης, Κυριακόπουλος, Μάκαρης 9, Ακτύπης 13 (2), Χριστόδουλος 14, Μυλωνάς 6, Παγώνης 5.

ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΟ “ΔΙΠΛΟ” ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΞΟ ΟΦΗ

paon ofh 64 69

Μία αγωνιστική περίοδο αργότερα και συγκεκριμένα την σεζόν 2016-17 στον 2ο όμιλο του Νότου της Γ’ εθνικής μοναδικός εκπρόσωπος από την Κρήτη ήταν ο ΟΦΗ. Ο Πανναξιακός και στα δύο παιχνίδια που έδωσε γνώρισε την ήττα… Στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων που διεξήχθη στο νησί της Αριάδνης και στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, στις 19 Ιανουαρίου του 2016, το ματς είχε συγκλονιστική εξέλιξη, όμως στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα οι παίκτες του ΟΦΗ είχαν την ψυχραιμία και τελικά πήραν μία υπερπολύτιμη νίκη (69-64). Η κρητική ομάδα βρέθηκε να προηγείται ακόμα και με 10 πόντους (14-24) στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου, όμως οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και έκτοτε το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Ο ΟΦΗ είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια ένα μικρό προβάδισμα, όμως το έχανε εύκολα. Μάλιστα ο Πανναξιακός μείωσε σε 62-64 στο 38' και είχε την ευκαιρία να φέρει και το ματς στα ίσα όταν μετά τη λάθος επίθεση του ΟΦΗ οι γηπεδούχοι οδηγήθηκαν στις βολές. Είχαν όμως 0/2 και παρότι ακολούθησε νέο λάθος από πλευράς “ασπρόμαυρων” ήρθε μία καλή άμυνα και το καλάθι του Κυρίτση στον αιφνιδιασμό να κάνει το σκορ 62-68 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η Νάξος προσπάθησε να απαντήσει από τα 6.75μ. όμως το σουτ ήταν άστοχο και με μία βολή του Μαϊστρέλη διαμορφώθηκε το τελικό 64-69. Η σύνθεση του Πανναξιακού με τον νυν προπονητή του, τον Τάσο Βάβουλα στην άκρη του πάγκου ήταν η εξής: Πολίτης 10 (2), Μαγγιώρος, Γεωργιάδης, Καραγιάννης 1, Τζίμης 16 (1), Μάκαρης 5 (1), Σβορώνος13 (1), Δαχρετζής 13, Καδηγιαννόπουλος, Μυλωνάς 6.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΗΤΤΑ…

ofh paon 80 71

Στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου και για την 22η αγωνιστική, στις 9 Απριλίου του 2017, ο Πανναξιακός έπαιζε ένα από τα... τελευταία της χαρτιά στην Κρήτη και συγκριμένα ήθελε μόνο νίκη απέναντι στον ΟΦΗ, για να εξακολουθεί να έχει ελπίδες για την παραμονή στην Γ’ εθνική κατηγορία. Οι παίκτες του Βάβουλα αν και ήθελαν τη νίκη, δεν κατάφεραν να φτάσουν σε απόδοση τέτοια που να τους επιτρέψει να τη διεκδικήσουν, αφού οι γηπεδούχοι αν και βαθμολογικά αδιάφοροι έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να πάρουν το τρίτο τους συνεχόμενο ροζ φύλλο αγώνα. Οι κρητικοί παρότι προηγήθηκαν με +20 (71-51) στο 34, ο Πανναξιακός αντέδρασε και με επιμέρους σερί 2-16 μείωσε σε 73-67 1:47 για το φινάλε αναγκάζοντας τον Γιάννη Κόκκινο να ξαναβάλει στο παρκέ Αγαπιάδη και Ξενάκη. Ο Μπουμπάρης έλυσε ο γόρδιο δεσμό στην επίθεση 1:25 για το φινάλε και ο Ξενάκης “καθάρισε” με πέντε συνεχόμενους πόντους για να λήξει τελικά το ματς με σκορ 80-71 στέλνοντας ουσιαστικά τους Ναξιώτες στο τοπικό πρωτάθλημα. Η σύνθεση της κυκλαδίτικης ομάδας ήταν η εξής: Πολίτης 8 (1), Σβορώνος 3 (1), Μάκος 3 (1), Γεωργιάδης 2, Τζίμης 17 (1), Μάκαρης 6, Δαχρετζής 13, Καδηγιαννόπουλος 9 (1), Μυλωνάς 10.

Έτσι, ο Πανναξιακός μετά από πέντε έτη, επτά μήνες, μία εβδομάδα και τρεις ημέρες τίθεται αντιμέτωπος ξανά με κρητική ομάδα με στόχο όχι μόνο τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και την… προσπέραση του στις μεταξύ τους μέχρι τώρα αναμετρήσεις. Μία ομάδα που στον τελευταίο της αγώνα στο πρωτάθλημα γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου με σκορ 73-70 που έφερε το σύνολο του Γιάννη Βισκαδουράκη στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares