Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 18:18

Ονάσογλου: «Άλλη μια γιορτή του μπάσκετ την Κυριακή - Σταδιακά το επίπεδο εδώ ανεβαίνει»

Ο πρόεδρος της ΕΣΚ Κυκλάδων, Γιώργος Ονάσογλου, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Αθηνά Πατρινού και τη Μαριάννα Αξιοπούλου.

Αναλυτικά είπε:

Για το πώς περιμένουν το κυριακάτικο (29/01) παιχνίδι ΑΠΑΣ – Μύκονος: «Το περιμένουμε κι αυτό με την ίδια ανυπομονησία που περιμέναμε αυτό του 1ου γύρου. Τότε έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, αμφίρροπο, όμορφο, όπου κρίθηκε στο τελευταίο σουτ στην παράταση. Οι δύο ομάδες μας, ο ΑΠΑΣ και η Μύκονος, έχουν εκπροσωπήσει μέχρι τώρα επάξια τις Κυκλάδες και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Είναι ένα νησιώτικο ντέρμπι και θα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και ως ένα ντέρμπι «κορυφής». Ανυπομονούμε όλοι. Έχουμε επαφές με όλα τα νησιά και έχουμε πληροφορίες ότι θα έρθουν στο γήπεδο και φίλοι της Μυκόνου, οπότε νομίζω ότι την Κυριακή στη Νάξο θα έχουμε άλλη μια γιορτή του μπάσκετ. Εφόσον θα μεταδοθεί και σε live streaming από κάποιο κανάλι, νομίζω ότι θα ‘ναι μια καλή ευκαιρία για όλους να το παρακολουθήσουν».

Για το μπασκετικό επίπεδο στις Κυκλάδες: «Πριν ασχοληθώ με την Ένωση, ήμουν στο συμβούλιο του ΑΠΑΣ και επανειλημμένως σε γενικές συνελεύσεις όλων των ομάδων τόνιζα, απ’ την τότε εμπειρία μου της Γ’ Εθνικής με την ομάδα, ότι βλέπω τα δικά μας παιδιά, τα ντόπια παιδιά να έχουν τρομερή βελτίωση είτε συμμετέχοντας στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας, είτε ακόμα και τους αγώνες. Αντίστοιχα, νομίζω ότι αυτή η παρουσία αρκετών ομάδων μας τα τελευταία χρόνια στις εθνικές κατηγορίες έχει συμπαρασύρει τα παιδιά, παρ’ όλες τις δυσκολίες που είχαμε με τον covid και τα λοιπά. Νομίζω ότι σταδιακά το επίπεδο εδώ ανεβαίνει, οι παραστάσεις για τα παιδιά μας είναι πιο “πυκνές” και αποδοτικές».

Για τις δυσκολίες των ομάδων στις Κυκλάδες: «Ο χειμώνας δεν είναι όπως το καλοκαίρι, τα δρομολόγια είναι πολύ λιγότερα. Δυστυχώς και κάποιες ελλείψεις γηπέδων σε νησιά μάς υποχρεώνουν να «κόβουμε» τους ομίλους στα δύο, σε Βορρά και Νότο και αυτό δυστυχώς δε μάς αφήνει να κάνουμε τον αριθμό των αγώνων που θα θέλαμε. Σ’ όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και το αυξημένο κόστος. Για παράδειγμα, ένα ταξίδι της ΑΕ Σαντορίνης για να έρθει να παίξει στη Νάξο έχει ένα κόστος γύρω στα 2000 ευρώ, λόγω εισιτηρίων, διαμονής, διατροφής. Έχουμε κάποιους παράγοντες που δρουν ανασταλτικά, παρ’ όλα αυτά οι υπεύθυνοι των ομάδων καταβάλουν πολύ μεγάλες προσπάθειες. Έχουμε σύμμαχο σ’ αυτές τις προσπάθειες τον τελευταία ενάμισι χρόνο και την ΕΟΚ και ελπίζω να βρούμε μια λύση, να μετριαστεί ή να εκμηδενιστεί το κόστος, κάτι που θα είναι ένα μεγάλο όφελος για τις ομάδες μας».

Πηγή: basket.gr

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares