Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 15:46

Οι Bombayers νικητές του «Dappos Basketball League» με μεγάλη ανατροπή - Γιορτή του μπάσκετ στο Κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ

Οι Bombayers είναι οι μεγάλοι νικητές του «Dappos Basketball League»! Το συγκρότημα του Ρένου Λάλου επικράτησε με 69-68 στην παράταση της Α.Ε. Σαντορίνης και σήκωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή για πρώτη φορά στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα του νησιού που διοργανώνει ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ σε συνεργασία με την Α.Ε Σαντορίνης και τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Σ.Κ Κυκλάδων.

Οι νικητές πραγματοποίησαν μια επική ανατροπή, αφού αν και βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 55-43 τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, η συμπλήρωση των 40 λεπτών βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 58-58 χάρη σε τρίποντο του Χασκάι στα 25,7΄΄ πριν τη λήξη! Στην παράταση και έχοντας την ψυχολογία στα ύψη οι Bombayers έφτασαν στην επικράτηση με 69-68 με τον Νίκο Τζέλλο να βγάζει άμυνα στην τελευταία φάση! Νωρίτερα οι Λύκοι Σαντορίνης επικράτησαν με 54-44 και κατέκτησαν την τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Επίσημη προσκεκλημένη της διοργάνωσης ήταν η δημοσιογράφος Δώρα Παντέλη, η οποία έδωσε μια ξεχωριστή νότα με το σχόλιό της στο παιχνίδι του τελικού και την λαμπερή παρουσία της.

Τους αγώνες παρακολούθησαν εκατοντάδες φίλοι του μπάσκετ δημιουργώντας μια πολύ όμορφή ατμόσφαιρα και χειροκροτώντας θερμά όλες τις ομάδες!

Συγκλονιστικός τελικός – Μεγάλη ανατροπή για τους Bombayers

Το παιχνίδι του τελικού ήταν συγκλονιστικό. Η Α.Ε Σαντορίνης ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μετά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης βρίσκοντας λύσεις στο σκοράρισμα με τους Μουρατίδη, Κασαπίου και Διαμαντή. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με 19-15 και στο δεύτερο δεκάλεπτο το συγκρότημα του Θοδωρή Μάμμου «έπνιξε» με τη δυνατή του άμυνα τους Bombayers μετουσιώνοντας την υπεροχή του σε προβάδισμα 14 πόντων (33-19). Αυτή ήταν και η μέγιστη διαφορά στο παιχνίδι, με τους Bombayers να μην μπορούν να βρουν λύσεις μακριά από τα 6,75.

Στην τρίτη περίοδο οι μετέπειτα νικητές προσπάθησαν να αντιδράσουν και να μειώσουν, όμως αν και είχαν αρκετές ευκαιρίες να φέρουν τη διαφορά κάτω από τους δέκα δεν τα κατάφεραν. Έτσι με το 42-32 να είναι το σκορ μετά από τριάντα λεπτά αγώνα η Α.Ε.Σ πρόβαλε ως το λογικό φαβορί. Μάλιστα τα τρίποντα των Καβαλλάρη και Μουρατίδη στην αρχή της τελευταίας περιόδου έφεραν τη διαφορά στους δώδεκα (51-39), όσο κι αν προσπαθούσαν να μειώσουν οι Λούζι, Φερατάι και Μπάγια.

Ένα καλάθι του Αλέξανδρου Διαμαντή και οι πολύ ωραίες ενέργειες του Κώστα Χάλαρη, ο οποίος πραγματοποίησε το καλύτερό του φετινό παιχνίδι, έφεραν τη διαφορά στους 12 (55-43, 4:01 πριν τη λήξη). Σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση για τους Bombayers, οι οποίοι βρήκαν σκορ με τους Χασκάι, Φερατάι και Μπάγια μειώνοντας στους δύο (55-53) πραγματοποιώντας σερί 0-10. Το τρίποντο του Χάρη Μουρατίδη στα 58 δευτερόλεπτα ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους πέντε (58-53), όμως οι βολές του Χασκάι έφεραν τη διαφορά στους τρεις. Ο ίδιος ισοφάρισε με μεγάλο τρίποντο στα 25 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη με την Α.Ε.Σ να αστοχεί στην τελευταία επίθεση με το Μουρατίδη σε τρίποντο υπό πίεση.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση και παρά το πρώτο τρίποντο της Α.Ε.Σ με τον Καβαλλάρη, οι Bombayers βρήκαν σκορ με τους Τζέλλο και Λούζι και προηγήθηκαν με 61-63, ενώ στη συνέχεια έφτασαν σε διαφορά έξι πόντων (62-68). Η Α.Ε.Σ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με βολές του Καβαλλάρη και τρεις πόντους του Χάλαρη μείωσε σε 67-69. Με 25,2 δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Γιώργος Καβαλλάρης έχασε την ευκαιρία να φέρει εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα, αφού ευστόχησε στη μία απ’ τις δύο βολές (68-69). Ο Φερατάι έχασε τις δικές του βολές στα 7,4΄΄ για το τέλος με τον Διαμαντή να μαζεύει το ριμπάουντ, να διασχίζει το γήπεδο, αλλά να δέχεται το στοπ από τον Νίκο Τζέλλο, ο οποίος έτρεξε όλο το τερέν σαν από μηχανής θεός και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Στο βάθρο για ακόμα μία χρονιά οι Λύκοι

Οι Λύκοι Σαντορίνης ανέβηκαν στο βάθρο του τοπικού πρωταθλήματος για ακόμα μία χρονιά, αφού επικράτησαν με 54-44 των Ballerz B.C. Santorini. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ελεύθερο μπάσκετ με τους Λύκους να διατηρούν συνεχώς προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Τις δύο φορές στις οποίες οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση (22-22, 37-37) αντέδρασαν υποδειγματικά φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 54-44. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Γιάννης Μητσέας με 17, ενώ για τους ηττημένους ο Γιώργος Δεββές σημείωσε 18 και ο Δημήτρης Λόντος 17.

Ο Δημήτρης Λόντος των Ballerz B.C. Santorini ήταν εκείνος που κέρδισε το διαγωνισμό τριπόντων, ο οποίος πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο μικρό και το μεγάλο τελικό. Σε αυτόν συμμετείχαν δέκα αθλητές, οι οποίοι είχαν πάρει το «εισιτήριο» από τον προκριματικό της Πέμπτης. Ο Δημήτρης Λόντος σημείωσε 8 και 9 πόντους στους δύο γύρους (ημιτελικό και τελικό), αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα τους Στάμο Κιμιγκέλη (7 σε ημιτελικό και τελικό) και Δημήτρη Αλεξάκη (7 και 6). Την απονομή στο νικητή του διαγωνισμού τριπόντων πραγματοποίησε η επίσημη προσκεκλημένη της διοργάνωσης κ. Δώρα Παντέλη.

Βραβεύσεις στους Πρωταγωνιστές

IMG 8468 1024x1022

Την τιμητική τους είχαν τα πρόσωπα που βοήθησαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή του «Dappos Basketball League» καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς καθώς και η επίσημη προσκεκλημένη για το Final-4 της διοργάνωσης, δημοσιογράφος Δώρα Παντέλη!

Βραβεύτηκαν οι διαιτητές κ.κ Παπαδημητρόπουλος Κωνσταντίνος, Πεταλωτής Χάρης και Γαβαλάς Μανώλης. Μάλιστα στον πρώτο δόθηκε κι ένα ξεχωριστό βραβείο τιμής ένεκεν για την πολυετή προσφορά του στο τοπικό μπάσκετ.

IMG 8557 1024x822

Βραβεύτηκαν επίσης οι γραμματείς Μιχάλης Χρυσάκης, Γιάννης Διαμαντόπουλος και Γιώργος Μαράσογλου και για την ιατρική κάλυψη των αγώνων ο Γιαννακόπουλος Σταύρος.

Φυσικά, αναμνηστικό δώρο παρέλαβε και η επίσημη προσκεκλημένη του τουρνουά Δώρα Παντέλη, η οποία έλαμψε με την παρουσία της στη διοργάνωση.

IMG 8601 1024x1018

MVP Final-4: Ορέστης Λούζι – Bombayers | Την απονομή πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ, κ. Βασίλης Αλαφούζος.

Πρώτος Σκόρερ Πρωταθλήματος (Κανονική Διάρκεια και Πλέι οφ): Γιώργος Δεββές – Ballerz B.C. Santorini – 497 Πόντοι | Την απονομή πραγματοποίησε η επίσημη προσκεκλημένη της διοργάνωσης, κ. Δώρα Παντέλη.

Πρώτος σε Ριμπάουντ (Κανονική Διάρκεια και Πλέι οφ): Γιώργος Δεββές – Ballerz B.C. Santorini – 327 | Την απονομή πραγματοποίησε η επίσημη προσκεκλημένη της διοργάνωσης, κ. Δώρα Παντέλη.

Πρώτος σε ασίστ (Κανονική Διάρκεια και Πλέι οφ): Ενερίκ Χασκάι – Bombayers -96 | Την απονομή πραγματοποίησε η επίσημη προσκεκλημένη της διοργάνωσης, κ. Δώρα Παντέλη.

Πρώτος σε κλεψίματα (Κανονική Διάρκεια και Πλέι οφ): Πάνος Μιχαλέλης – Πήγασος – 76 | Την απονομή πραγματοποίησε η επίσημη προσκεκλημένη της διοργάνωσης, κ. Δώρα Παντέλη.

Τέταρτη Θέση: Ballerz B.C Santorini | Την απονομή πραγματοποίησε η επίσημη προσκεκλημένη της διοργάνωσης, κ. Δώρα Παντέλη.

Τρίτη Θέση: Λύκοι Σαντορίνης | Την απονομή πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Α.Ε.Σ κ. Βλαβιανός Βαλάντης.

Δεύτερη Θέση: Α.Ε Σαντορίνης | Την απονομή πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Τώρα! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά» κ. Ορφανός Μανόλης.

Πρώτη Θέση: Bombayers | Την απονομή πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ κ. Αλαφούζος Βασίλης.
Μικρός Τελικός

Λύκοι Σαντορίνης – Ballerz B.C. Santorini 54-44 (Τα δεκάλεπτα: 13-9, 9-13, 21-18, 11-4)

Λύκοι Σαντορίνης (Στάμος Κιμιγκέλης): Παπαδημητρίου Θ. 6, Τσακριός 9 (1), Μητσέας 17, Κιμιγκέλης, Παπαδημητρίου Κ. 2, Καφούρος 10 (2), Αντωνόπουλος 3 (1), Γιαννόπουλος Γ., Τάνκου, Δεμπερδεμίδης 7.

Ballerz B.C. Santorini (Τάκης Κοιλιακούδης): Λόντος 17 (4), Αποστόλου 2, Κουσκουρής , Βαρελάς, Δεββές 18 (1), Νομικός, Δαμίγος Ηλ., Ξάνθης, Μαλολάρι 7, Μαρκόπουλος.

Μεγάλος Τελικός

Α.Ε. Σαντορίνης – Bombayers 68-69 παρ. / κ.δ. 58-58 (Τα δεκάλεπτα: 19-15, 14-4, 9-13, 16-26 / παρ. 10-11)

Α.Ε. Σαντορίνης (Θοδωρής Μάμμος): Διαμαντής 10 (1), Φύτρος Ηλ., Καβαλλάρης 21 (4), Τζέλλος Θ., Φωκιανός, Κοτσάι, Μουρατίδης Χ. 17 (4), Χάλαρης 11, Κασαπίου Γιαν. 9, Κασαπίου Γιουλ., Ιλάσκου.

Bombayers (Ρένος Λάλο): Λάτσε 3, Αργυρός, Φερατάι 11 (3), Χασκάι 11 (2), Μπάγια 12, Τζέλλος Ν. 8, Νομικός, Λούζι 22 (3), Σέου 2, Λάλο, Δαλμυράς.

Τελικός Τριπόντων*

1. Λόντος Δημήτρης 9 (8)
2. Στάμος Κιμιγκέλης 7 (7)
3. Αλεξάκης Δημήτρης 6 (7)
4. Λάτσε Κρις 6
5. Μητσέας Γιάννης 6
6. Μουρατίδης Ροήλ 6
7. Φερατάι Ντάνιελ 5
8. Αντωνόπουλος Δημήτρης 4
9. Μουρατίδης Χάρης 3
10. Χατζηαυγουστίδης Παναγιώτης 2

*Σε παρένθεση το σκορ που πέτυχαν οι αθλητές στον ημιτελικό.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares