Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023 18:00

Αντώνης Βαρθαλίτης: Ο Άρης Σύρου να είναι στεγασμένος του χρόνου, είτε βρίσκεται στη Γ’ εθνική, είτε όχι

Συναισθήματα χαράς, περηφάνειας και δικαίωσης για την προσπάθεια που έγινε όλη την χρονιά πλημμυρίζουν τους ανθρώπους του Άρη Σύρου μετά την κατάκτηση του ανδρικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων που τους δίνει το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ εθνική.

Οι “κιτρινόμαυροι” του Αριστοτέλη Παπαναστασίου μετά από μια μάχη τη φετινή σεζόν, αγωνιζόμενοι μακριά από την φυσική τους έδρα, θυμίζοντας τον ΑΟ Μυκόνου τα προηγούμενα χρόνια, έκοψαν πρώτοι το νήμα και πλέον μπορεί να ονειρεύονται την επιστροφή τους στα εθνικά πρωταθλήματα έπειτα από 23 χρόνια.

thumbnail varthalitis (1)

Ο πρόεδρος του Άρη, ο Αντώνης Βαρθαλίτης έχει κάθε λόγο να είναι δικαιωμένος, χαρούμενος και περήφανος για την ομάδα του. Την περυσινή αγωνιστική περίοδο μπορεί να έφτασε στην πηγή, αλλά νερό να μην ήπιε για 6 πόντους διαφορά, ωστόσο φέτος έχει κάθε λόγο να νιώθει πως οι κόποι του ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω. Κόντρα σε… Θεούς και δαίμονες, ο ισχυρός άνδρας του Άρη τα κατάφερε μόνος του και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

thumbnail varthalitis (1)

Όπως τόνισε το μεσημέρι της Πέμπτης 24/5 στο WebRadio της ΕΟΚ και στην εκπομπή “Κάθε πόλη μια μπασκέτα” με τον εκλεκτό δημοσιογράφο Αργύρη Παγαρτάνη, όλοι ανυπομονούν να δουν τον Άρη εκεί που αξίζει να αγωνίζεται.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν είχαν στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Είναι ένας στόχος που τον έχουμε θέσει εδώ και 3 χρόνια, απλά κάποιες φορές υπάρχουν κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες. Την πρώτη χρονιά του κορονοϊού δε διεξήχθη καν το πρωτάθλημα, την επόμενη διεκόπη και ξανάρχισε καλοκαιρινούς μήνες, όπου πολλά παιδιά απ’ την ομάδα μου δε μπορούσαν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα. Πέρυσι κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια έχοντας την ομάδα στην Αθήνα να προπονείται και να παίζει στα νησιά, ωστόσο ο Πανναξιακός μάς κέρδισε στην έδρα μας 13 πόντους και παρ’ ότι κερδίσαμε κι εμείς στη Νάξο με 8 πόντους, στην ισοβαθμία την 1η θέση την πήρε ο Πανναξιακός. Έτσι και φέτος είχαμε πει ότι απ’ τη στιγμή που θέτουμε κάποιους στόχους και έχουμε δώσει το «είναι» μας τα τελευταία χρόνια δεν τα παρατάμε, ασχέτως αν δεν έχουμε γήπεδο. Είπαμε ότι και πάλι θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Οι στόχοι είναι στόχοι και μέχρι να επιτευχθούν θα τους διεκδικήσουμε».

Για το ότι τα κατάφεραν χωρίς να έχουν δική τους έδρα: «Όλο το πρωτάθλημα για εμάς ήταν εκτός έδρας. Δεν έχουμε φυσική έδρα εδώ και τα παιδιά αναγκάζονταν να κάνουν προπόνηση σε ανοιχτό γήπεδο, όπου πολλές φορές λόγω καιρικών συνθηκών αναβάλλαμε την προπόνηση. Όλο το ρόστερ που έπαιξε στον τελικό δεν έχει κάνει ούτε μια προπόνηση μαζί. Είναι κάποια παιδιά ντόπια εδώ, πάνω από 18 ετών, έχουμε 6 παιδιά από παιδικό και εφηβικό και καταφέραμε να προσθέσουμε πάλι τον Βλάντο Πέτροβιτς, ο οποίος είναι ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας, όπως και μια χειμερινή μεταγραφή, τον Παναγιώτη Δαουλάρη, ένα παιδί με πολλές παραστάσεις. Έτσι, καταφέραμε μέσα απ’ όλο αυτό να πάρουμε το πρωτάθλημα των Κυκλάδων».

varthalitis (3)

Για το γηπεδικό πρόβλημα σε περίπτωση ανόδου τους στη Γ’ Εθνική: «Θέλουμε να λειτουργήσουμε σαν μοχλός πίεσης του πρωταθλήματος και των μπαράζ, αν όλα πάνε καλά και ανέβουμε στη Γ’ Εθνική, ότι μια ομάδα που κερδίζει τη θέση της σε μια εθνική κατηγορία πρέπει να έχει μια έδρα στον τόπο της. Υπάρχει άλλο ένα κλειστό γήπεδο όπου παίζει η ομάδα βόλεϊ του Φοίνικα Σύρου και θα ζητήσουμε με κάποιον τρόπο να μπορέσει να εξυπηρετήσει κι εμάς. Δε μπορεί μια ομάδα να είναι στη Γ’ Εθνική και να έχουμε δηλώσει έδρα την Τήνο ή τη Μύκονο. Δε μπορώ να το δεχτώ αυτό. Είμαστε ένα νησί που είχαμε το πρώτο κλειστό γήπεδο στις Κυκλάδες, στο οποίο ερχόντουσαν όλες οι ομάδες και έπαιζαν τη δεκαετία του ’90 γιατί δεν είχαν στους τόπους τους κι έχουμε καταντήσει να πηγαίνουμε εμείς στα άλλα γήπεδα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ και την Τήνο και τη Μύκονο που μάς “φιλοξένησαν” σε κάποια παιχνίδια φέτος».

Για τα μπαράζ ανόδου: «Είναι 3-4 αγώνες, στους οποίους ο καλύτερος και αυτός που θα παίξει καλύτερα θα κερδίσει. Όλο αυτό είναι βάσει δυναμικότητας και μέρας που θα βρεθείς. Το σημαντικότερο είναι να είμαστε στεγασμένοι του χρόνου, είτε βρισκόμαστε στη Γ’ Εθνική, είτε όχι».

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares