Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013 22:13

Στα Φανάρια το Ντέρμπι [photos].

Σε ένα κακό ποιοτικά ντέρμπι που έγινε σήμερα στο "Δημήτριος Περιστεράκης" της Νάξου, τα Φανάρια επικράτησαν με 43-42 του Πανναξιακού ΑΟΝ και πήραν το «πάνω χέρι» στην υπόθεση της πρωτιάς του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος Μπάσκετ.

Μάλιστα ο αγώνας για να βγάλει νικητή χρειάστηκε να πάει στην παράταση (37-37 κ.δ), όπου η ψυχραιμία των αδελφών Χάρων στα τελευταία δευτερόλεπτα ανέτρεψε το 39-42 υπέρ του Πανναξιακού, σε νίκη 43-42 υπέρ των Φαναριών.

Μόνο νίκη

«Φτωχό» το Θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες στους φίλους του Μπάσκετ, οι οποίοι σχεδόν γέμισαν σήμερα της εξέδρες του Κλειστού Γυμναστηρίου Νάξου, αλλά ουσιαστικά δεν αποζημιώθηκαν ποτέ από την απόδοση των παιχτών. Οι δύο αντίπαλοι μπήκαν στο παρκέ με μοναδικό στόχο τη νίκη παραμερίζοντας το θέαμα και επικεντρώνοντας μόνο στον στόχο.

Τα Φανάρια πάντως έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο παρκέ από την αρχή του ματς, έχοντας το προβάδισμα και στις τρεις πρώτους περιόδους (11-9, 20-16, 28-20), μάλιστα η διαφορά στην αρχή της 4ης περιόδου έφτασε στους έντεκα πόντους (33-22). Κάπου εκεί οι παίχτες του Δημήτρη Δαμιανίδη αφυπνίστηκαν και σε διάστημα 2 λεπτών, με ένα σερί 12 -2, κυρίως με κλεψίματα στην επαναφορά μείωσε σε 35-24 και λίγο μετά πέρασε μπροστά στο σκορ 37-35, με βολές του Μυλωνά. Δευτερόλεπτα αργότερα το παιχνίδι πήγε στην παράταση όταν ο Βενιέρης πέτυχε 2/2 βολές κάνοντας το 37-37, που ήταν και το σκορ της κανονικής διάρκειας.

Φινάλε για μη καρδιακούς

Στην έξτρα περίοδο, οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι άστοχες, ψάχνοντας κυρίως το σίγουρα καλάθι, με τον Πανναξιακό να φτάνει κοντά στην κατάκτηση του ματς, έχοντας το προβάδισμα με 42-39. Κάπου εκεί όμως «μίλησε» ο MVP της αναμέτρησης Γιώργος Χάρος, ο οποίος με τεράστια ψυχραιμία και σουτ τριών πόντων έκανε το ματς 42-42 και λίγο αργότερα, 1’’ πριν τη λήξη ο αδελφός του Νίκος, μετά από φάουλ που κέρδισε, ήταν εύστοχος στην μια από τις δύο βολές και έδωσε το ντέρμπι στην ομάδα του με 43-42.NAXOS-KALAVROS MIKRO

MVP

Καθόλου δύσκολη η ανάδειξη "MVP" σε ένα τόσο κακό παιχνίδι, με τον Γιώργο Χάρο να ξεχωρίζει, αφού εκτός των 13ων πόντων που πέτυχε ήταν και ο καλύτερος παίχτης αμυντικά για την ομάδα του με 6 θεματικά κοψίματα και πολλές κερδισμένες μονομαχίες κάτω από τη ρακέτα της ομάδας του.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Νίκο Χάρο (10π), ενώ από τον Πανναξιακό ξεχώρισε ο Πολίτης 18 (3).

Πλουραλισμός

Πάντως οι προπονητές των δύο ομάδων στις δηλώσεις που έκαναν μετά το ματς έδειξαν τον πλουραλισμό, που διαθέτουν ως άνθρωποι, με τον Νίκο Χάρο να δηλώνει σεβασμό στον αντίπαλο και να αποδίδει τη νίκη στην τύχη που είχε η ομάδα του στην εκπνοή του αγώνα. Από την πλευρά του ο Κύριος Δαμιανίδης έχρησε τα Φανάρια την καλύτερη ομάδα σήμερα, της έδωσε συγχαρητήρια και υποσχέθηκε πολύ δουλειά για τη συνέχεια.

Παραφωνία

Σε κακή κατάσταση το ΔΑΚ Νάξου, παρατημένο και με πολλά προβλήματα, αφού για ένα ακόμα αγώνα μπάσκετ είδαμε την Γραμματεία να παίζει τον ρόλο του «ήρωα», καθώς εκτός των καθηκόντων της, έκανε και «χρέη φωτεινού πίνακα», ο οποίος για άλλη μια φορά λειτούργησε μόλις για λίγα λεπτά. Παραφωνία και οι πολλές πετσέτες που ήταν απλωμένες περιμετρικά του παρκέ, μαζεύοντας τα βρόχινα νερά που έσταζαν από την οροφή του σταδίου.NAXOS-MYLONAS MIKRO

Πολύ καλή η διαιτησία των Παπαδημητρόπουλου – Γκιουλάφα.

Δεκάλεπτα: 11 - 09, 20-16, 28 -20, 37-37 παρ: 6-5

ΑΠΑΣ Φανάρια (Ν. Χάρος): Χουζούρης, Κεραμειδάς, Κώτσος, Χάρος Ν 10, Χάρος Γ 13 (1 τρ. 8 κ.), Μανδηλαράς Δ. 7 (1), Ωνάσογλου 3 (1), Βενιέρης 4, Φιλιπποπολίτης 4, Μανδηλαράς Μ. 2, Ματσούκας, Μαργαρίτης, Ματσούκας.

Πανναξιακός (δαμιανίδης): Γαλάνης, Κόντες 2, Πολίτης 18 (3), Μάκαρης, Πολυτάρχου 9 (1), Ανεβλαβής 2, καλαβρός, Μυλωνάς 7, Φυρογένης, Βάβουλας, Γιαμουρής 4, Ελευθερίου, Γαλάνης, Ελευθερίου.

Βίντεο και δηλώσεις από τον αγώνα σε επόμενες αναρτήσεις μας.



Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares