Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013 09:14

Οι προκηρύξεις της ΕΣΚ Κυκλάδων για το 2013-14

 

Διαβάστε άδω τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων του τοπικού μπάσκετ της Ε.Σ.Κ. Κυκλάδων, για την περίοδο 2013-14.

 

ANΔΡΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Σ.Κ.Κ

 

Η Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 θα διοργανώσει και θα τελέσει το Ανδρικό πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας   το οποίο και προκηρύσσει   που θα διεξαχθεί με μέριμνα και ευθύνη της και σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ., των Κανονισμών της, καθώς και των Κανονισμών Παιδιάς.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

            

Σωματεία δυνάμεως Ε.Σ.Κ.Κ.                 

   

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ-ΕΝΑΡΞΗ

               Τα ανωτέρω σωματεία πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Ε.Σ.Κ.Κ. μέχρι την  13/9/2013. Η κλήρωση των αγώνων διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα γίνει στα γραφεία της Ένωσης στις   16/9/2013 και ώρα 10.00. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται την 21/9/2013.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

             α)   Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων, καθορίζονται στις διατάξεις των Κανονισμών της ΕΟΚ που αναφέρονται ανωτέρω. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή των σωματείων, που θα δηλώσουν ότι θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το Άρθρο 27 των Κανονισμών της ΕΟΚ.

   Απαραίτητη   προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι η συμμετοχή του σωματείου στο παιδικό πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που σωματείο μηδενίζεται δύο φορές στο Παιδικό Πρωτάθλημα αυτομάτως αποχωρεί και από το Ανδρικό Πρωτάθλημα. Α΄ κατηγορίας.

   Τα αγωνιζόμενα σωματεία υποχρεούνται να απασχολούν προπονητές σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 5γ του νέου αθλητικού νόμου 2725/99 και επίσης υποχρεούνται προ του αγώνα να καταθέτουν το δελτίο ταυτότητας των προπονητών τους (πρώτου και βοηθού) που δηλώνουν στο φύλλο αγώνα, το οποίο εκδίδεται   από τον Σ.Ε.Π.Κ. και αποδεικνύει την νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή Καλαθοσφαίρισης, σύμφωνα με το άρθρο 135 παράγραφος 13 του ιδίου Νόμου.

            β)   Είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του προπονητή   και κόουτς με την ιδιότητα του αθλητή (άρθρο 31 παρ. 11 του Ν. 2527/1999).

γ) Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η διεξαγωγή αγώνων λόγω έλλειψης Διαιτητών ή Κριτών οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της Ένωσης.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΓΗΠΕΔΑ - ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

              

                 Οι αγώνες του Ανδρικού πρωταθλήματος α΄ κατηγορίας θα διεξαχθούν στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης «Δημήτριος Βικέλας», στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νάξου (κλειστό) και στο κλειστό γήπεδο Σαντορίνης.

            Εάν δεν υπάρχουν Διαιτητές οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της Ένωσης. Εάν κάποιο σωματείο δεν θέλει να μετακινηθεί -λόγω μη ύπαρξης Διαιτητών- τότε   μπορεί να πληρώσει τα οδοιπορικά των Διαιτητών από Σύρο ή άλλο Σύνδεσμο Διαιτητών στην έδρα του σωματείου.

Τα γηπεδούχα Σωματεία υποχρεούνται να προμηθεύουν την φιλοξενούμενη ομάδα για τις ανάγκες της προθέρμανσης των αθλητών της με έξι (6) τουλάχιστον δερμάτινες μπάλες, όμοιες με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα.

Οι αγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν στη διάθεση του διαιτητή δύο (2) δερμάτινες μπάλες .

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

                 Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος οι αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου και του Άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ.

            Τα σωματεία πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνουν στην 12άδα δύο (2) παίκτες μέχρι είκοσι (20) ετών (γεννηθέντες το 1993 και νεώτερους).

            Τονίζεται ότι είναι   υποχρεωτική η δήλωση δώδεκα (12) αθλητών στο Φ.Α., στους   οποίους οπωσδήποτε θα περιλαμβάνονται οι δύο (2) αθλητές μέχρι είκοσι (20) ετών   (γεννημένοι το 1993 και νεώτεροι) που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο.

            Τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα  να περιλαμβάνουν στην 12άδα περισσότερους από επτά (7) αθλητές τριάντα (30) ετών και άνω γεννηθέντες το 1983 και μεγαλύτερους.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

                 Οτιδήποτε αφορά τα δελτία ταυτότητας αθλητών, αναφέρεται στο Άρθρο 41 των κανονισμών της ΕΟΚ, πλην   του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή   έχει το άρθρο 33 – παρ. 9 του Ν. 2725/99 (ισχύς ενός έτους).

ΑΡΘΡΟ 7ο : ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Οι όμιλοι θα ορισθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων.

         Όπου υπάρξουν δύο όμιλοι ο πρωταθλητής Κυκλάδων θα αναδεικνύεται με αγώνες FinalFour.  

Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, διατροφής θα βαρύνουν τα σωματεία.

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ

         Α ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

                   Για τη βαθμολογία των σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρο 47 των Κανονισμών της ΕΟΚ ( 2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα -συμπεριλαμβανομένου και αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους των δύο (2) παικτών / άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς-  και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

         Β ΚΑΤΑΤΑΞΗ

                   Για την κατάταξη ισχύει το Άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Άρθρου 46 παρ. 3γ και παρ. 4.

   Σε περίπτωση ισοβαθμίας:

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2) τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες -ήττες -μηδενισμοί).
Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (
goalaverage)  στους μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής  πόντων (goalaverage)   σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2) τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκεντρώσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.

δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage) στους μεταξύ τους αγώνες.

ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage)  σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε 2 ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.

     Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.

ζ) Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOALAVERAGE) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 47 –παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

    Γ.   Σωματείο που συμπληρώνει 2 μηδενισμούς λόγω μη καθόδου σε αγώνες από υπαιτιότητά του, αποχωρεί από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που σωματείο μηδενίζεται δύο φορές στο πρωτάθλημα Aνδρών αποχωρεί αυτομάτως και από το πρωτάθλημα Παίδων.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ - ΚΡΙΤΕΣ - ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΟΙ

                 Οι Διαιτητές, Κριτές, και Γυμνασίαρχοι των αγώνων ορίζονται από την ΚΕΔ της ΕΟΚ.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ

α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανα σε Α’ και Β’ βαθμό.

β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΟΚ ή τον Αθλητικό Δικαστή, ανάλογα.

γ) Οι αποφάσεις της παραγράφου β’ προσβάλλονται με προσφυγή, ενώπιον του ΑΣΕΑΔ.

δ) Το παράβολο των ενστάσεων ορίζεται στα 30 Ευρώ.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΕΠΑΘΛΑ

      

Στον πρωταθλητή θα απονεμηθεί κύπελλο και 12 μετάλλια με δίπλωμα για το σωματείο.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

             Η Ε.ΣΚ.Κ. θα πληρώνει τα έξοδα Διαιτησίας – Γραμματείας και Γυμνασίαρχων.

Τα σωματεία θα μετακινούνται με δικά τους έξοδα και η Ένωση θα καλύψει μέρος των εξόδων όταν θα έχει την οικονομική δυνατότητα.

            Σωματείο που δεν κατεβαίνει σε ορισμένο αγώνα και δεν έχει ειδοποιήσει την Ένωση 48 ώρες πριν, θα χρεωθεί τα έξοδα του αγώνα και τα έξοδα του άλλου σωματείου εφόσον αυτό έχει μετακινηθεί.

ΑΡΘΡΟ 13ο: ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

            Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα σωματεία η υποχρέωσή τους για την παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια των αγώνων, με δική τους μέριμνα.

ΑΡΘΡΟ 14ο: ΓΕΝΙΚΑ

                     Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη, τους κανονισμούς της ΕΟΚ, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση, αποφασίζει το Δ.Σ. της ΕΟΚ.

 

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ε.Σ.Κ.Κ.

 

 

Η Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 θα διοργανώσει και θα τελέσει το  πρωτάθλημα Γυναικών το οποίο και προκηρύσσει   που θα διεξαχθεί με μέριμνα και ευθύνη της και σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ., των Κανονισμών της, καθώς και των Κανονισμών Παιδιάς.

 

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

            

 

Σωματεία δυνάμεως Ε.Σ.Κ.Κ.                 

 

   

 

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ-ΕΝΑΡΞΗ

 

                 Τα ανωτέρω σωματεία πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Ε.Σ.Κ.Κ. μέχρι την 13/9/2013. Η κλήρωση των αγώνων διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα γίνει στα γραφεία της Ένωσης στις 16/9/2013  και ώρα 10.00. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται την 21/9/2013.

 

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

             α)   Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων, καθορίζονται στις διατάξεις των Κανονισμών της ΕΟΚ που αναφέρονται ανωτέρω. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή των σωματείων, που θα δηλώσουν ότι θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το Άρθρο 27 των Κανονισμών της ΕΟΚ.

 

   Τα αγωνιζόμενα σωματεία υποχρεούνται να απασχολούν προπονητές σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 5γ του νέου αθλητικού νόμου 2725/99 και επίσης υποχρεούνται προ του αγώνα να καταθέτουν το δελτίο ταυτότητας των προπονητών τους (πρώτου και βοηθού) που δηλώνουν στο φύλλο αγώνα, το οποίο εκδίδεται   από τον Σ.Ε.Π.Κ. και αποδεικνύει την νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή Καλαθοσφαίρισης, σύμφωνα με το άρθρο 135 παράγραφος 13 του ιδίου Νόμου.

 

            β)   Είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του προπονητή   και κόουτς με την ιδιότητα του αθλητή (άρθρο 31 παρ. 11 του Ν. 2527/1999).

 

γ) Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η διεξαγωγή αγώνων λόγω έλλειψης Διαιτητών ή Κριτών οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της Ένωσης.

 

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΓΗΠΕΔΑ - ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

 

              

 

                          Οι αγώνες του Γυναικείου πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σε όλα τα γήπεδα που έχουν καταλληλότητα. Στα νησιά Τήνος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη εάν δεν υπάρχουν πλοία ενδοεπικοινωνίας   οι αγώνες θα γίνονται στη Σύρο.

 

            Εάν δεν υπάρχουν Διαιτητές οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της Ένωσης. Εάν κάποιο σωματείο δεν θέλει να μετακινηθεί -λόγω μη ύπαρξης Διαιτητών- τότε   μπορεί να πληρώσει τα οδοιπορικά των Διαιτητών από Σύρο ή άλλο Σύνδεσμο Διαιτητών στην έδρα του σωματείου.

 

Τα γηπεδούχα Σωματεία υποχρεούνται να προμηθεύουν την φιλοξενούμενη ομάδα για τις ανάγκες της προθέρμανσης των αθλητών της με έξι (6) τουλάχιστον μπάλες, όμοιες με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα.

 

         Οι αγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν στη διάθεση του διαιτητή δύο (2) δερμάτινες μπάλες σε καλή κατάσταση.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

                 Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος οι αθλήτριες που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου και του Άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ.

 

            Κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι και δώδεκα (12) αθλήτριες ανεξαρτήτου ηλικίας.

 

           

 

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

 

                 Οτιδήποτε αφορά τα δελτία ταυτότητας αθλητριών, αναφέρεται στο Άρθρο 41 των κανονισμών της ΕΟΚ, πλην   του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή   έχει το άρθρο 33 – παρ. 9 του Ν. 2725/99 (ισχύς ενός έτους).

 

ΑΡΘΡΟ 7ο : ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 

Οι όμιλοι θα ορισθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων.

 

               Όπου υπάρξουν δύο όμιλοι η πρωταθλήτρια Κυκλάδων θα αναδεικνύεται με αγώνες FinalFour.  

 

       Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, διατροφής θα βαρύνουν τα σωματεία.

 

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ

 

Α ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

                  Για τη βαθμολογία των σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρο 47 των Κανονισμών της ΕΟΚ ( 2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα -συμπεριλαμβανομένου και αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους των δύο (2) παικτών / άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς-   και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

 

        

 

Β ΚΑΤΑΤΑΞΗ

 

                   Για την κατάταξη ισχύει το Άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Άρθρου 46 παρ. 3γ και παρ. 4.

 

   Σε περίπτωση ισοβαθμίας:

 

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2) τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες -ήττες -μηδενισμοί).
Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (
goalaverage)   στους μεταξύ τους αγώνες.

 

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage)   σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

 

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2) τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκεντρώσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.

 

δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage) στους μεταξύ τους αγώνες.

 

ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage)   σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

 

στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε 2 ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.

 

     Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.

 

ζ) Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOALAVERAGE) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.

 

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 47 –παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

 

    

 

Γ.   Σωματείο που συμπληρώνει 2 μηδενισμούς λόγω μη καθόδου σε αγώνες από υπαιτιότητά του, αποχωρεί από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος.

 

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ - ΚΡΙΤΕΣ - ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΟΙ

 

                 Οι Διαιτητές, Κριτές, και Γυμνασίαρχοι των αγώνων ορίζονται από την ΚΕΔ της ΕΟΚ.

 

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ

 

α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανα σε Α’ και Β’ βαθμό.

 

β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΟΚ ή τον Αθλητικό Δικαστή, ανάλογα.

 

γ) Οι αποφάσεις της παραγράφου β’ προσβάλλονται με προσφυγή, ενώπιον του ΑΣΕΑΔ.

 

δ) Το παράβολο των ενστάσεων ορίζεται στα 30 Ευρώ.

 

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ - ΕΠΑΘΛΑ

 

      

 

     Στην πρωταθλήτρια θα απονεμηθεί κύπελλο και 12 μετάλλια με δίπλωμα για το σωματείο.

 

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

 

                     Η Ε.ΣΚ.Κ. θα πληρώνει τα έξοδα Διαιτησίας – Γραμματείας και Γυμνασίαρχων.

 

           Τα σωματεία θα μετακινούνται με δικά τους έξοδα και η Ένωση θα καλύψει μέρος των εξόδων όταν θα έχει την οικονομική δυνατότητα.

 

            Σωματείο που δεν κατεβαίνει σε ορισμένο αγώνα και δεν έχει ειδοποιήσει την Ένωση 48 ώρες πριν, θα χρεωθεί τα έξοδα του αγώνα και τα έξοδα του άλλου σωματείου εφόσον αυτό έχει μετακινηθεί.

 

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

 

            Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα σωματεία η υποχρέωσή τους για την παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια των αγώνων, με δική τους μέριμνα.

 

ΑΡΘΡΟ 13ο: ΓΕΝΙΚΑ

 

                     Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη, τους κανονισμούς της ΕΟΚ, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση, αποφασίζει το Δ.Σ. της ΕΟΚ.

 

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΦΗΒΩΝ Ε.Σ.Κ.Κ.

Η Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 θα διοργανώσει και θα τελέσει το ΕΦΗΒΙΚΟ πρωτάθλημα   το οποίο και προκηρύσσει και που θα διεξαχθεί με μέριμνα και ευθύνη της και σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντα Αθλητικού Νόμου, όπως τροποποιήθηκε, του καταστατικού της Ε.Ο.Κ., των κανονισμών της, καθώς και των κανονισμών Παιδιάς.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Σωματεία δυνάμεως Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ.     

    

ΑΡΘΡΟ 2ο:ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ-ΕΝΑΡΞΗ

                 Τα ανωτέρω σωματεία πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ μέχρι την 13/9/2013. Η κλήρωση των αγώνων διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα γίνει στα γραφεία της Ε.Σ.Κ.Κ. στις  16/9/2013 και ώρα 10.00. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται την   21/9/2013.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

           α)   Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων, καθορίζονται στις διατάξεις των Κανονισμών της ΕΟΚ που αναφέρονται ανωτέρω. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή των σωματείων, που θα δηλώσουν ότι θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το Άρθρο 27 των Κανονισμών της ΕΟΚ.       

Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 της Υ.Α. 41556/92 (ΦΕΚ 658 τεύχος Β) περί Κανονισμού Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, η οποία εξακολουθεί να ισχύει, κατ’ άρθρο 135 παρ. 13 του νέου Αθλητικού Νόμου (Ν.2725/99) είναι υποχρεωτική η προσκόμιση σε κάθε αγώνα, εκ μέρους των διαγωνιζομένων σωματείων, του δελτίου ταυτότητας του προπονητή τους (πρώτου και δεύτερου) που δηλώνουν στο φύλλο αγώνα, το οποίο δελτίο εκδίδεται από τον Σύνδεσμο Προπονητών και αποδεικνύει την νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος του Προπονητή καλαθοσφαίρισης.

β) Είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του προπονητή   και κόουτς με την ιδιότητα του αθλητή (άρθρο 31 παρ. 11 του Ν. 2527/1999).

γ) Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η διεξαγωγή αγώνων λόγω έλλειψης Διαιτητών ή Κριτών οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της Ένωσης.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΓΗΠΕΔΑ - ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

              

Oι αγώνες του Εφηβικού πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σε όλα τα γήπεδα που έχουν καταλληλότητα. Στα νησιά Τήνος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη εάν δεν υπάρχουν πλοία ενδοεπικοινωνίας   οι αγώνες θα γίνονται στη Σύρο.

            Εάν δεν υπάρχουν Διαιτητές οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της Ένωσης. Εάν κάποιο σωματείο δεν θέλει να μετακινηθεί -λόγω μη ύπαρξης Διαιτητών- τότε   μπορεί να πληρώσει τα οδοιπορικά των Διαιτητών από Σύρο ή άλλο Σύνδεσμο Διαιτητών   στην έδρα του σωματείου.

Τα γηπεδούχα Σωματεία υποχρεούνται να προμηθεύουν την φιλοξενούμενη ομάδα για τις ανάγκες της προθέρμανσης των αθλητών της με έξι (6) τουλάχιστον δερμάτινες μπάλες, όμοιες με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα.

   Οι αγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν στη διάθεση του διαιτητή δύο (2) δερμάτινες μπάλες  σε καλή κατάσταση.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

              Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος οι αθλητές που γεννήθηκαν τα έτη 1995, 1996, 1997 και πέντε (5) παίδες, με συμμετοχή μόνο στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΚ.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

                Οτιδήποτε αφορά τα δελτία ταυτότητας αθλητών, αναφέρεται στο Άρθρο 41 των κανονισμών της ΕΟΚ, πλην   του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή   έχει το άρθρο 33 – παρ. 9 του Ν. 2725/99 (ισχύς ενός έτους).

ΑΡΘΡΟ 7ο : ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Οι όμιλοι θα ορισθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων.

         Όπου υπάρξουν δύο όμιλοι ο πρωταθλητής Κυκλάδων θα αναδεικνύεται με αγώνες FinalFour.  

Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, διατροφής θα βαρύνουν τα σωματεία.

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ

         Α ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

                   Για τη βαθμολογία των σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρο 47 των Κανονισμών της ΕΟΚ ( 2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα -συμπεριλαμβανομένου και αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους των δύο (2) παικτών / άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

Β ΚΑΤΑΤΑΞΗ

                   Για την κατάταξη ισχύει το Άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Άρθρου 46 παρ. 3γ και παρ. 4.

   Σε περίπτωση ισοβαθμίας:

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2) τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες -ήττες -μηδενισμοί).
Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (
goalaverage)   στους μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage)   σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2) τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.

δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage) στους μεταξύ τους αγώνες.

ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage)   σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε 2 ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.

     Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.

ζ) Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOALAVERAGE) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.

        

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 47 –παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

  

Γ.   Σωματείο που συμπληρώνει 2 μηδενισμούς λόγω μη καθόδου σε αγώνες από υπαιτιότητά του, αποχωρεί από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ - ΚΡΙΤΕΣ - ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΟΙ

                 Οι Διαιτητές, Κριτές, και Γυμνασίαρχοι των αγώνων ορίζονται από την ΚΕΔ της ΕΟΚ.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ

α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανα σε Α’ και Β’ βαθμό.

β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΟΚ ή τον Αθλητικό Δικαστή, ανάλογα.

γ) Οι αποφάσεις της παραγράφου β’ προσβάλλονται με προσφυγή, ενώπιον του ΑΣΕΑΔ.

δ) Το παράβολο των ενστάσεων ορίζεται στα 30 Ευρώ.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΕΠΑΘΛΑ

      

     Στον πρωταθλητή Κυκλάδων θα απονεμηθεί κύπελλο και 13 μετάλλια με δίπλωμα για το Σωματείο.

           

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

                     Η Ε.Σ.Κ.Κ. θα πληρώνει τα έξοδα Διαιτησίας – Γραμματείας και Γυμνασίαρχων.

   Τα σωματεία θα μετακινούνται με δικά τους έξοδα και η Ε.Σ.Κ.Κ. θα καλύψει μέρος των εξόδων όταν θα έχει την οικονομική δυνατότητα.

Τα σωματεία που δεν έχουν διετή συμμετοχή στα πρωταθλήματα   δεν θα λάβουν οικονομική ενίσχυση.

            Σωματείο που δεν κατεβαίνει σε ορισμένο αγώνα και δεν έχει ειδοποιήσει την Ένωση 48 ώρες πριν, θα χρεωθεί τα έξοδα του αγώνα και τα έξοδα του άλλου σωματείου εφόσον αυτό έχει μετακινηθεί.

ΑΡΘΡΟ 13ο : ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

            Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα σωματεία η υποχρέωσή τους για την παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια των αγώνων, με δική τους μέριμνα.

ΑΡΘΡΟ 14ο: ΓΕΝΙΚΑ

                     Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη, τους κανονισμούς της ΕΟΚ, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση, αποφασίζει το Δ.Σ. της ΕΟΚ.

 

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Ε.Σ.Κ.Κ.

Η Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-2014   θα διοργανώσει και θα τελέσει   πρωτάθλημα Κορασίδων   το οποίο και προκηρύσσει και που θα διεξαχθεί με μέριμνα και ευθύνη της και σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου του καταστατικού της Ε.Ο.Κ., των κανονισμών της, καθώς και των κανονισμών Παιδιάς.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

                

               Σωματεία δυνάμεως Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ.        

   

ΑΡΘΡΟ 2ο:ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ-ΕΝΑΡΞΗ                  

Τα ανωτέρω σωματεία πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ μέχρι την 13/9/2013. Η κλήρωση των αγώνων διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα γίνει στα γραφεία της Ε.Σ.Κ.Κ. στις   16/9/2013 και ώρα 10.00. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται την   21/9/2013.            

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

α) Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων, καθορίζονται στις διατάξεις των Κανονισμών της ΕΟΚ που αναφέρονται ανωτέρω. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή των σωματείων, που θα δηλώσουν ότι θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το Άρθρο 27 των Κανονισμών της ΕΟΚ.

            Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 της Υ.Α. 41556/92 (ΦΕΚ 658 τεύχος Β) περί Κανονισμού Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, η οποία εξακολουθεί να ισχύει, κατ’ άρθρο 135 παρ. 13 του νέου Αθλητικού Νόμου (Ν.2725/99) είναι υποχρεωτική η προσκόμιση σε κάθε αγώνα, εκ μέρους των διαγωνιζομένων σωματείων, του δελτίου ταυτότητας του προπονητή τους (πρώτου και δεύτερου) που δηλώνουν στο φύλλο αγώνα, το οποίο δελτίο εκδίδεται από τον Σύνδεσμο Προπονητών και αποδεικνύει την νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος του Προπονητή καλαθοσφαίρισης.

β) Είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του προπονητή   και κόουτς με την ιδιότητα του αθλητή (άρθρο 31 παρ. 11 του Ν. 2527/1999).

γ) Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η διεξαγωγή αγώνων λόγω έλλειψης Διαιτητών ή Κριτών οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της Ένωσης.

   ΑΡΘΡΟ 4ο: ΓΗΠΕΔΑ - ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

              

           Όλοι οι αγώνες του   πρωταθλήματος Κορασίδων θα διεξαχθούν σε όλα τα γήπεδα που έχουν καταλληλότητα. Στα νησιά Τήνος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη εάν δεν υπάρχουν πλοία ενδοεπικοινωνίας   οι αγώνες θα γίνονται στη Σύρο.

            Εάν δεν υπάρχουν Διαιτητές οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της Ένωσης. Εάν κάποιο σωματείο δεν θέλει να μετακινηθεί -λόγω μη ύπαρξης Διαιτητών- τότε   μπορεί να πληρώσει τα οδοιπορικά των Διαιτητών από Σύρο ή άλλο Σύνδεσμο Διαιτητών   στην έδρα του σωματείου.

Τα γηπεδούχα Σωματεία υποχρεούνται να προμηθεύουν την φιλοξενούμενη ομάδα για τις ανάγκες της προθέρμανσης των αθλητών της με έξι (6) τουλάχιστον μπάλες, όμοιες με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα.

Οι αγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν στη διάθεση του διαιτητή δύο (2) δερμάτινες μπάλες  σε καλή κατάσταση.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ   ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

                 Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος οι αθλήτριες που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του Άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ και οι οποίες γεννήθηκαν το έτος 1998  και νεώτερες.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οτιδήποτε αφορά τα δελτία ταυτότητας αθλητών, αναφέρεται στο Άρθρο 41 των κανονισμών της ΕΟΚ, πλην   του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή   έχει το άρθρο 33 – παρ. 9 του Ν. 2725/99 (ισχύς ενός έτους).

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ

   Α ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

                   Για τη βαθμολογία των σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρο 47 των Κανονισμών της ΕΟΚ ( 2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα -συμπεριλαμβανομένου και αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους των δύο (2) παικτών / άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς-   και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

  

Β ΚΑΤΑΤΑΞΗ

                   Για την κατάταξη ισχύει το Άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Άρθρου 46 παρ. 3γ και παρ. 4.

   Σε περίπτωση ισοβαθμίας:

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2) τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες -ήττες -μηδενισμοί).
Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (
goalaverage)   στους μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage)   σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2) τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.

δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage) στους μεταξύ τους αγώνες.

ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage)   σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε 2 ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.

     Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.

ζ) Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOALAVERAGE) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.

    

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 47 –παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

Γ. Σωματείο που συμπληρώνει 2 μηδενισμούς λόγω μη καθόδου σε αγώνες από υπαιτιότητά του αποχωρεί από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος.

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ - ΚΡΙΤΕΣ - ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΟΙ

                 Οι Διαιτητές, Κριτές, και Γυμνασίαρχοι των αγώνων ορίζονται από την ΚΕΔ της ΕΟΚ.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ

α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανα σε Α’ και Β’ βαθμό.

β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΟΚ ή τον Αθλητικό Δικαστή, ανάλογα.

γ) Οι αποφάσεις της παραγράφου β’ προσβάλλονται με προσφυγή, ενώπιον του ΑΣΕΑΔ.

δ) Το παράβολο των ενστάσεων ορίζεται στα 30 Ευρώ.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ - ΕΠΑΘΛΑ

        

Οι όμιλοι θα ορισθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων.

         Όπου υπάρξουν δύο όμιλοι η πρωταθλήτρια Κυκλάδων θα αναδεικνύεται με αγώνες FinalFour.

Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, διατροφής θα βαρύνουν τα σωματεία.

Στην πρωταθλήτρια Κυκλάδων θα απονεμηθεί κύπελλο και 13 μετάλλια με δίπλωμα στο σωματείο.                    

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

           Η Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ θα πληρώνει τα έξοδα Διαιτησίας – Γραμματείας και Γυμνασίαρχων.

           Τα σωματεία θα μετακινούνται με δικά τους έξοδα και η Ε.Σ.Κ.Κ. θα καλύψει μέρος των εξόδων όταν θα έχει την οικονομική δυνατότητα.

Τα σωματεία που δεν έχουν διετή συμμετοχή στα πρωταθλήματα δεν θα λάβουν οικονομική ενίσχυση.        

Σωματείο που δεν κατεβαίνει σε ορισμένο αγώνα και δεν έχει ειδοποιήσει την Ένωση 48 ώρες πριν, θα χρεωθεί τα έξοδα του αγώνα και τα έξοδα του άλλου σωματείου εφόσον αυτό έχει μετακινηθεί.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

            Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα σωματεία η υποχρέωσή τους για την παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια των αγώνων,   με δική τους μέριμνα.

ΑΡΘΡΟ 13ο: ΓΕΝΙΚΑ

                     Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη, τους κανονισμούς της ΕΟΚ, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση, αποφασίζει το Δ.Σ. της ΕΟΚ.

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Ε.Σ.Κ.Κ.

Η Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ   κατά   την   αγωνιστική     περίοδο   2013-2014   θα διοργανώσει και θα τελέσει   πρωτάθλημα Νεανίδων   το οποίο και προκηρύσσει και που θα διεξαχθεί με μέριμνα και ευθύνη της και σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου του καταστατικού της Ε.Ο.Κ., των κανονισμών της, καθώς και των κανονισμών Παιδιάς.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

                

Σωματεία δυνάμεως Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ.        

   

ΑΡΘΡΟ 2ο:ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ-ΕΝΑΡΞΗ                  

Τα ανωτέρω σωματεία πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ μέχρι την  13/9/2013. Η κλήρωση των αγώνων διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα γίνει στα γραφεία της Ε.Σ.Κ.Κ. στις16/9/2013 και ώρα 10.00. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται την 21/9/2013.                 .

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

α) Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων, καθορίζονται στις διατάξεις των Κανονισμών της ΕΟΚ που αναφέρονται ανωτέρω. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή των σωματείων, που θα δηλώσουν ότι θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το Άρθρο 27 των Κανονισμών της ΕΟΚ.

            Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 της Υ.Α. 41556/92 (ΦΕΚ 658 τεύχος Β) περί Κανονισμού Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, η οποία εξακολουθεί να ισχύει, κατ’ άρθρο 135 παρ. 13 του νέου Αθλητικού Νόμου (Ν.2725/99) είναι υποχρεωτική η προσκόμιση σε κάθε αγώνα, εκ μέρους των διαγωνιζομένων σωματείων, του δελτίου ταυτότητας του προπονητή τους (πρώτου και δεύτερου) που δηλώνουν στο φύλλο αγώνα, το οποίο δελτίο εκδίδεται από τον Σύνδεσμο Προπονητών και αποδεικνύει την νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος του Προπονητή καλαθοσφαίρισης.  

β) Είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του προπονητή   και κόουτς με την ιδιότητα του αθλητή (άρθρο 31 παρ. 11 του Ν. 2527/1999).

γ) Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η διεξαγωγή αγώνων λόγω έλλειψης Διαιτητών ή Κριτών οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της Ένωσης.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΓΗΠΕΔΑ - ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

                              

Οι αγώνες του Παιδικού πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σε όλα τα γήπεδα που έχουν καταλληλότητα. Στα νησιά Τήνος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη εάν δεν υπάρχουν πλοία ενδοεπικοινωνίας   οι αγώνες θα γίνονται στη Σύρο.

            Εάν δεν υπάρχουν Διαιτητές οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της Ένωσης. Εάν κάποιο σωματείο δεν θέλει να μετακινηθεί -λόγω μη ύπαρξης Διαιτητών- τότε   μπορεί να πληρώσει τα οδοιπορικά των Διαιτητών από Σύρο ή άλλο Σύνδεσμο Διαιτητών στην έδρα του σωματείου.

Τα γηπεδούχα Σωματεία υποχρεούνται να προμηθεύουν την φιλοξενούμενη ομάδα για τις ανάγκες της προθέρμανσης των αθλητών της με έξι (6) τουλάχιστον μπάλες, όμοιες με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα.

         Οι αγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν στη διάθεση του διαιτητή δύο (2) δερμάτινες μπάλες σε καλή κατάσταση.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ   ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

                 Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος οι αθλήτριες που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του Άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ και οι οποίες γεννήθηκαν το έτος 1995 – 1996 - 1997 και   πέντε (5) κορασίδες με συμμετοχή μόνο στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΚ.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

               Οτιδήποτε αφορά τα δελτία ταυτότητας αθλητών, αναφέρεται στο Άρθρο 41 των κανονισμών της ΕΟΚ, πλην   του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή   έχει το άρθρο 33 – παρ. 9 του Ν. 2725/99 (ισχύς ενός έτους).

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ

   Α ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

                   Για τη βαθμολογία των σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρο 47 των Κανονισμών της ΕΟΚ ( 2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα -συμπεριλαμβανομένου και αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους των δύο (2) παικτών / άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς-   και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

        

Β ΚΑΤΑΤΑΞΗ

               Για την κατάταξη ισχύει το Άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Άρθρου 46 παρ. 3γ και παρ. 4.

   Σε περίπτωση ισοβαθμίας:

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2) τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες -ήττες -μηδενισμοί).
Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (
goalaverage)   στους μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage)   σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2) τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.

δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage) στους μεταξύ τους αγώνες.

ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage)   σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε 2 ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.

     Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.

ζ) Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOALAVERAGE) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 47 –παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

Γ. Σωματείο που συμπληρώνει 2 μηδενισμούς λόγω μη καθόδου σε αγώνες από υπαιτιότητά του αποχωρεί από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος.

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ - ΚΡΙΤΕΣ - ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΟΙ

                 Οι Διαιτητές, Κριτές, και Γυμνασίαρχοι των αγώνων ορίζονται από την ΚΕΔ της ΕΟΚ.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ

α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανα σε Α’ και Β’ βαθμό.

β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΟΚ ή τον Αθλητικό Δικαστή, ανάλογα.

γ) Οι αποφάσεις της παραγράφου β’ προσβάλλονται με προσφυγή, ενώπιον του ΑΣΕΑΔ.

δ) Το παράβολο των ενστάσεων ορίζεται στα 30 Ευρώ.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ - ΕΠΑΘΛΑ

        

Οι όμιλοι θα ορισθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων.

Η πρωταθλήτρια Κυκλάδων θα αναδεικνύεται με αγώνες FinalFour.

Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, διατροφής θα βαρύνουν τα σωματεία.

Στην πρωταθλήτρια Κυκλάδων θα απονεμηθεί κύπελλο και 13 μετάλλια με δίπλωμα στο σωματείο.                    

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

            Η Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ θα πληρώνει τα έξοδα Διαιτησίας – Γραμματείας και Γυμνασίαρχων.

            Τα σωματεία θα μετακινούνται με δικά τους έξοδα και η Ε.Σ.Κ.Κ. θα καλύψει μέρος των εξόδων όταν θα έχει την οικονομική δυνατότητα.

          Τα σωματεία που δεν έχουν διετή συμμετοχή στα πρωταθλήματα δεν θα λάβουν οικονομική ενίσχυση.

Σωματείο που δεν προσέρχεται και μηδενίζεται και καλύπτει τα έξοδα του αγώνα και τα έξοδα του αντίπαλου σωματείου εάν αυτό έχει μετακίνηση.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

            Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα σωματεία η υποχρέωσή τους για την παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια των αγώνων, με δική τους μέριμνα.

ΑΡΘΡΟ 13ο: ΓΕΝΙΚΑ

                     Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη, τους κανονισμούς της ΕΟΚ, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση, αποφασίζει το Δ.Σ. της ΕΟΚ.

                      

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Ε.Σ.Κ.Κ.

Η Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ   κατά   την   αγωνιστική     περίοδο   2013-2014   θα διοργανώσει και θα τελέσει   πρωτάθλημα Νεανίδων   το οποίο και προκηρύσσει και που θα διεξαχθεί με μέριμνα και ευθύνη της και σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου του καταστατικού της Ε.Ο.Κ., των κανονισμών της, καθώς και των κανονισμών Παιδιάς.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

                

Σωματεία δυνάμεως Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ.        

   

ΑΡΘΡΟ 2ο:ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ-ΕΝΑΡΞΗ                  

Τα ανωτέρω σωματεία πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ μέχρι την  13/9/2013. Η κλήρωση των αγώνων διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα γίνει στα γραφεία της Ε.Σ.Κ.Κ. στις16/9/2013 και ώρα 10.00. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται την 21/9/2013.                 .

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

α) Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων, καθορίζονται στις διατάξεις των Κανονισμών της ΕΟΚ που αναφέρονται ανωτέρω. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή των σωματείων, που θα δηλώσουν ότι θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το Άρθρο 27 των Κανονισμών της ΕΟΚ.

            Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 της Υ.Α. 41556/92 (ΦΕΚ 658 τεύχος Β) περί Κανονισμού Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, η οποία εξακολουθεί να ισχύει, κατ’ άρθρο 135 παρ. 13 του νέου Αθλητικού Νόμου (Ν.2725/99) είναι υποχρεωτική η προσκόμιση σε κάθε αγώνα, εκ μέρους των διαγωνιζομένων σωματείων, του δελτίου ταυτότητας του προπονητή τους (πρώτου και δεύτερου) που δηλώνουν στο φύλλο αγώνα, το οποίο δελτίο εκδίδεται από τον Σύνδεσμο Προπονητών και αποδεικνύει την νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος του Προπονητή καλαθοσφαίρισης.  

β) Είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του προπονητή   και κόουτς με την ιδιότητα του αθλητή (άρθρο 31 παρ. 11 του Ν. 2527/1999).

γ) Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η διεξαγωγή αγώνων λόγω έλλειψης Διαιτητών ή Κριτών οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της Ένωσης.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΓΗΠΕΔΑ - ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

                              

Οι αγώνες του Παιδικού πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σε όλα τα γήπεδα που έχουν καταλληλότητα. Στα νησιά Τήνος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη εάν δεν υπάρχουν πλοία ενδοεπικοινωνίας   οι αγώνες θα γίνονται στη Σύρο.

            Εάν δεν υπάρχουν Διαιτητές οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της Ένωσης. Εάν κάποιο σωματείο δεν θέλει να μετακινηθεί -λόγω μη ύπαρξης Διαιτητών- τότε   μπορεί να πληρώσει τα οδοιπορικά των Διαιτητών από Σύρο ή άλλο Σύνδεσμο Διαιτητών στην έδρα του σωματείου.

Τα γηπεδούχα Σωματεία υποχρεούνται να προμηθεύουν την φιλοξενούμενη ομάδα για τις ανάγκες της προθέρμανσης των αθλητών της με έξι (6) τουλάχιστον μπάλες, όμοιες με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα.

         Οι αγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν στη διάθεση του διαιτητή δύο (2) δερμάτινες μπάλες σε καλή κατάσταση.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ   ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

                 Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος οι αθλήτριες που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του Άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ και οι οποίες γεννήθηκαν το έτος 1995 – 1996 - 1997 και   πέντε (5) κορασίδες με συμμετοχή μόνο στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΚ.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

               Οτιδήποτε αφορά τα δελτία ταυτότητας αθλητών, αναφέρεται στο Άρθρο 41 των κανονισμών της ΕΟΚ, πλην   του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή   έχει το άρθρο 33 – παρ. 9 του Ν. 2725/99 (ισχύς ενός έτους).

ΑΡΘΡΟ 7ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ

   Α ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

                   Για τη βαθμολογία των σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρο 47 των Κανονισμών της ΕΟΚ ( 2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα -συμπεριλαμβανομένου και αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους των δύο (2) παικτών / άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς-   και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

        

Β ΚΑΤΑΤΑΞΗ

               Για την κατάταξη ισχύει το Άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Άρθρου 46 παρ. 3γ και παρ. 4.

   Σε περίπτωση ισοβαθμίας:

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2) τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες -ήττες -μηδενισμοί).
Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (
goalaverage)   στους μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage)   σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2) τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.

δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage) στους μεταξύ τους αγώνες.

ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage)   σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε 2 ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.

     Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.

ζ) Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOALAVERAGE) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 47 –παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

Γ. Σωματείο που συμπληρώνει 2 μηδενισμούς λόγω μη καθόδου σε αγώνες από υπαιτιότητά του αποχωρεί από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος.

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ - ΚΡΙΤΕΣ - ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΟΙ

                 Οι Διαιτητές, Κριτές, και Γυμνασίαρχοι των αγώνων ορίζονται από την ΚΕΔ της ΕΟΚ.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ

α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανα σε Α’ και Β’ βαθμό.

β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΟΚ ή τον Αθλητικό Δικαστή, ανάλογα.

γ) Οι αποφάσεις της παραγράφου β’ προσβάλλονται με προσφυγή, ενώπιον του ΑΣΕΑΔ.

δ) Το παράβολο των ενστάσεων ορίζεται στα 30 Ευρώ.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ - ΕΠΑΘΛΑ

        

Οι όμιλοι θα ορισθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων.

Η πρωταθλήτρια Κυκλάδων θα αναδεικνύεται με αγώνες FinalFour.

Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, διατροφής θα βαρύνουν τα σωματεία.

Στην πρωταθλήτρια Κυκλάδων θα απονεμηθεί κύπελλο και 13 μετάλλια με δίπλωμα στο σωματείο.                    

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

            Η Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ θα πληρώνει τα έξοδα Διαιτησίας – Γραμματείας και Γυμνασίαρχων.

            Τα σωματεία θα μετακινούνται με δικά τους έξοδα και η Ε.Σ.Κ.Κ. θα καλύψει μέρος των εξόδων όταν θα έχει την οικονομική δυνατότητα.

          Τα σωματεία που δεν έχουν διετή συμμετοχή στα πρωταθλήματα δεν θα λάβουν οικονομική ενίσχυση.

Σωματείο που δεν προσέρχεται και μηδενίζεται και καλύπτει τα έξοδα του αγώνα και τα έξοδα του αντίπαλου σωματείου εάν αυτό έχει μετακίνηση.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

            Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα σωματεία η υποχρέωσή τους για την παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια των αγώνων, με δική τους μέριμνα.

ΑΡΘΡΟ 13ο: ΓΕΝΙΚΑ

                     Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη, τους κανονισμούς της ΕΟΚ, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση, αποφασίζει το Δ.Σ. της ΕΟΚ.

                      

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.Σ.Κ.Κ.

Η Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-2014   θα διοργανώσει και θα τελέσει το ΠΑΙΔΙΚΟ πρωτάθλημα   το οποίο και προκηρύσσει και που θα διεξαχθεί με μέριμνα και ευθύνη της και σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου του καταστατικού της Ε.Ο.Κ., των κανονισμών της, καθώς και των κανονισμών Παιδιάς.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

                

               Σωματεία δυνάμεως Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ.        

   

ΑΡΘΡΟ 2ο:ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ-ΕΝΑΡΞΗ

                 Τα ανωτέρω σωματεία πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία της Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ μέχρι την 13/9/2013. Η κλήρωση των αγώνων διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα γίνει στα γραφεία της Ε.Σ.Κ.Κ. στις 16/9/2013 και ώρα 10.00. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται την   21/9/2013.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

α) Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων, καθορίζονται στις διατάξεις των Κανονισμών της ΕΟΚ που αναφέρονται ανωτέρω. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή των σωματείων, που θα δηλώσουν ότι θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το Άρθρο 27 των Κανονισμών της ΕΟΚ.

            Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 της Υ.Α. 41556/92 (ΦΕΚ 658 τεύχος Β) περί Κανονισμού Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, η οποία εξακολουθεί να ισχύει, κατ’ άρθρο 135 παρ. 13 του νέου Αθλητικού Νόμου (Ν.2725/99) είναι υποχρεωτική η προσκόμιση σε κάθε αγώνα, εκ μέρους των διαγωνιζομένων σωματείων, του δελτίου ταυτότητας του προπονητή τους (πρώτου και δεύτερου) που δηλώνουν στο φύλλο αγώνα, το οποίο δελτίο εκδίδεται από τον Σύνδεσμο Προπονητών και αποδεικνύει την νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος του Προπονητή καλαθοσφαίρισης.

β) Είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του προπονητή   και κόουτς με την ιδιότητα του αθλητή (άρθρο 31 παρ. 11 του Ν. 2527/1999).

γ) Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα Ανδρών είναι η συμμετοχή του σωματείο στο Παιδικό πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που σωματείο μηδενίζεται δύο φορές στο πρωτάθλημα Παίδων αποχωρεί αυτομάτως και από το πρωτάθλημα Ανδρών.

δ)   Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η διεξαγωγή αγώνων λόγω έλλειψης Διαιτητών ή Κριτών οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της Ένωσης.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΓΗΠΕΔΑ - ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

              

Οι αγώνες του Παιδικού πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σε όλα τα γήπεδα που έχουν καταλληλότητα. Στα νησιά Τήνος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη εάν δεν υπάρχουν πλοία ενδοεπικοινωνίας   οι αγώνες θα γίνονται στη Σύρο.

            Εάν δεν υπάρχουν Διαιτητές οι αγώνες θα γίνονται στην έδρα της Ένωσης. Εάν κάποιο σωματείο δεν θέλει να μετακινηθεί -λόγω μη ύπαρξης Διαιτητών- τότε   μπορεί να πληρώσει τα οδοιπορικά των Διαιτητών από Σύρο ή άλλο Σύνδεσμο Διαιτητών στην έδρα του σωματείου.

Τα γηπεδούχα Σωματεία υποχρεούνται να προμηθεύουν την φιλοξενούμενη ομάδα για τις ανάγκες της προθέρμανσης των αθλητών της με έξι (6) τουλάχιστον μπάλες, όμοιες με αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για τον αγώνα.

         Οι αγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν στη διάθεση του διαιτητή δύο (2) δερμάτινες μπάλες σε καλή κατάσταση.

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

                 Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος οι αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του Άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ και οι οποίοι γεννήθηκαν το έτος 1998 και νεώτεροι.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

                Οτιδήποτε αφορά τα δελτία ταυτότητας αθλητών, αναφέρεται στο Άρθρο 41 των κανονισμών της ΕΟΚ, πλην   του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή   έχει το άρθρο 33 – παρ. 9 του Ν. 2725/99 (ισχύς ενός έτους).

ΑΡΘΡΟ 7ο : ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

           

Οι όμιλοι θα ορισθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων.

         Όπου υπάρξουν δύο όμιλοι ο Πρωταθλητής Κυκλάδων θα αναδεικνύεται με αγώνες FinalFour.

         Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής, διατροφής θα βαρύνουν τα σωματεία.

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Α ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Για τη βαθμολογία των σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρο 47 των Κανονισμών της ΕΟΚ ( 2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα -συμπεριλαμβανομένου και αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους των δύο (2) παικτών / άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς-   και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

Β ΚΑΤΑΤΑΞΗ

                   Για την κατάταξη ισχύει το Άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Άρθρου 46 παρ. 3γ και παρ. 4.

   Σε περίπτωση ισοβαθμίας:

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2) τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες -ήττες -μηδενισμοί).
Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (
goalaverage)   στους μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage)   σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2) τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκεντρώσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.

δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage) στους μεταξύ τους αγώνες.

ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής   πόντων (goalaverage)   σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε 2 ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.

     Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.

ζ) Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOALAVERAGE) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.

    

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 47 –παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

Γ.   Σωματείο που συμπληρώνει 2 μηδενισμούς λόγω μη καθόδου σε αγώνες από υπαιτιότητά του, αποχωρεί από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ - ΚΡΙΤΕΣ - ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΟΙ

                 Οι Διαιτητές, Κριτές, και Γυμνασίαρχοι των αγώνων ορίζονται από την ΚΕΔ της ΕΟΚ.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΕΦΕΣΕΙΣ

α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας Όργανα σε Α’ και Β’ βαθμό.

β) Οι υπόλοιπες ενστάσεις εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΟΚ ή τον Αθλητικό Δικαστή, ανάλογα.

γ) Οι αποφάσεις της παραγράφου β’ προσβάλλονται με προσφυγή, ενώπιον του ΑΣΕΑΔ.

δ) Το παράβολο των ενστάσεων ορίζεται στα 30 Ευρώ.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΕΠΑΘΛΑ

        

     Στον πρωταθλητή Κυκλάδων θα απονεμηθεί κύπελλο και 13 μετάλλια με δίπλωμα στο σωματείο.                    

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Η Ε.Σ.Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ θα πληρώνει τα έξοδα Διαιτησίας – Γραμματείας και Γυμνασίαρχων.

   Τα σωματεία θα μετακινούνται με δικά τους έξοδα και η Ε.Σ.Κ.Κ. θα καλύψει μέρος των εξόδων όταν θα έχει την οικονομική δυνατότητα.

   Τα σωματεία που δεν έχουν διετή συμμετοχή στα πρωταθλήματα δεν θα λάβουν οικονομική ενίσχυση.

            Σωματείο που δεν κατεβαίνει σε ορισμένο αγώνα και δεν έχει ειδοποιήσει την Ένωση 48 ώρες πριν, θα χρεωθεί τα έξοδα του αγώνα και τα έξοδα του άλλου σωματείου εφόσον αυτό έχει μετακινηθεί.

ΑΡΘΡΟ 13ο : ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

            Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα σωματεία η υποχρέωσή τους για την παρουσία ιατρού κατά την διάρκεια των αγώνων, με δική τους μέριμνα.

           

ΑΡΘΡΟ 14ο: ΓΕΝΙΚΑ

                     Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα Προκήρυξη, τους κανονισμούς της ΕΟΚ, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση, αποφασίζει το Δ.Σ. της ΕΟΚ.

 

 

 

 

 

 

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares