Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 21:28

Εισήγηση για σταδιακό άνοιγμα των μαγαζιών και κατάργηση του sms από τις 4 Μαΐου

Στο ερώτημα πότε χαλαρώνουν τα μέτρα θα δώσει απάντηση επισήμως η κυβέρνηση στα μέσα της επόμενης εβδομάδας καθώς έχει την πρώτη εικόνα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Αυτό που περιμένουν καρτερικά και με πολλές θυσίες όλοι οι έλληνες δηλαδή την χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών κυκλοφορίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες και πάντως εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ημερομηνία ορόσημο, όπως έχουν ήδη αποκαλύψει προ ημερων τα Dikaiologitika news είναι η Δευτέρα 4 Μαΐου.

Από εκείνη τη μέρα ουσιαστικά καταργείται το μεγάλο περιοριστικό κομμάτι του περιβόητου sms στο 13033.

Σε πρώτη φάση, οι Έλληνες θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους χωρίς να χρειάζεται να δίνουν …λογαριασμό το που θα πάνε, αφού από εκείνη τη μερα θα ξεκινήσει και η λειτουργία των μικρών εμπορικών καταστημάτων.

Αυτή είναι και η εισήγηση που υπάρχει σήμερα στο πρωθυπουργικό γραφείo μετά τις τελευταίες, τη μεγάλη εβδομάδα, συζητήσεις με τους αρμόδιους, δηλαδή επιστήμονες και υπουργούς.

Ετσι, από τις 4 Μαΐου θα λειτουργήσει ξανά σχεδόν το σύνολο της λιανικής, τα καταστήματα δηλαδή με τον μικρό και μεσαίο όγκο επιφάνειας.

Ιδιαίτερα πρέπει να επισημανθεί οτι παράλληλα με το σταδιακό άνοιγμα θα διατηρηθεί και αυστηροποιηθεί ο έλεγχος για τον συνωστισμό καθώς από κει και πέρα θα φέρει και την ευθύνη του κάθε καταστηματάρχη.

Δηλαδή, θα υπάρξει πρόστιμο εάν σε μικρό κατάστημα αντί για τα ατομα που θα προβλέπεται να εχει μέσα, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι.

Η τήρηση των αποστάσεων και η αποφυγή, μεγάλου τουλάχιστον συνωστισμού θα απαγορεύεται καθ όλη την διάρκεια χαλάρωσης των μέτρων.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares