Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 23:41

Πότε ανοίγουν τα σχολεία και τι λένε οι ειδικοί

Εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων με την υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως όπου θα τεθεί επί τάπητος το άνοιγμα των σχολείων, με προτεραιότητα της κυβέρνησης να παραμένει το άνοιγμά τους στις 8 Ιανουαρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις του σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επιβεβαίωσε ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει εντός της εβδομάδας με την υπουργό Παιδείας Νίκης Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων.

Στο μεταξύ τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων εμφανίζονται διχασμένα ως προς τον χρόνο κατά τον οποίο οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να επιστρέψουν στις 8 Ιανουαρίου εφόσον συνεχιστεί η επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών. Εάν όμως η εικόνα αυτή ανατραπεί, τότε είναι πολύ πιθανό οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν μετά την Πρωτοχρονιά και ο χρόνος της επιστροφής τους να μετατεθεί για τα μέσα Ιανουαρίου.

O καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως να ανοίξουμε τα σχολεία στις 8 του μηνός αυτό θα είναι θετικό. Τετάρτη με Πέμπτη θα δούμε αν θα ξεκινήσουμε με τα σχολεία, και δη με τα δημοτικά. Υπάρχει προσπάθεια να δούμε τα πράγματα θετικά για τα σχολεία, γιατί έχει τραβήξει πολύ η κατάσταση αυτή" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά, το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, διαφωνεί με την άποψη οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου.

«Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα τα οποία πραγματικά να πείσουν ότι είμαστε σε σημαντική κάμψη της επιδημίας… θα έλεγα μάλλον το πιθανότερο να ανοίξουν για τις 15 Ιανουαρίου να περιμένουμε μια εβδομάδα ακόμα, ώστε να δούμε ποια θα είναι η επίδραση των διακοπών των γιορτών στην εξέλιξη της επιδημίας» εξήγησε ο καθηγητής.

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares