Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 19:26

Τι θα ισχύσει στο άνοιγμα των σχολείων

Για σταθερή αύξηση των κρουσμάτων σε δυτική και ανατολική Αττική, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας μίλησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, υπενθυμίζοντας το στοίχημα της διατήρησης του χαμηλού ιικού φορτίου.

«Ακόμα αναμένουμε τα κρούσματα των γιορτών» είπε με τόνισε και πρόσθεσε πως υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων σε ανθρώπους νεαρής ηλικίας.

«Γνωρίζουμε ότι η ιστορία αυτή θα τραβήξει και παρόλο που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί η πανδημία θα είναι εδώ και θα επηρεάζει τη ζωή μας για κάποιους μήνες ακόμα» επισήμανε.

«Πρέπει πάση θυσία να διορθώσουμε την πιθανή αύξηση της διασποράς κατά τη διάρκεια των γιορτών, ενώ η πληρότητα των ΜΕΘ παραμένει σχετικά υψηλή, στο 60% στην Αττική. Παρόλο που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, ξέρουμε ότι η πανδημία θα επηρεάζει τις ζωές μας για αρκετούς μήνες ακόμα», πρόσθεσε.

«Η συμπεριφορά όλων μας θα καθορίσει την τύχη μας», συνέχισε και υπογράμμισε πως μετά την εισήγηση των ειδικών, την προσεχή Δευτέρα (11/01) ανοίγουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Όπως σημείωσε, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε άνοιγμα των σχολείων ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

«Το πιο ασφαλές μέρος για τα μικρά παιδιά είναι το σχολικό περιβάλλον, εκεί που τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολεία: Τα μέτρα ασφαλείας
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιάς θα εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα στα σχολεία, με διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης όπου είναι εφικτό, χρήση περισσότερων εισόδων όπου υπάρχουν.

Όσοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα για να ελεγχθούν δωρεάν για κορονοϊό. Δυνατότητα δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου υπάρχει για όλους τους πολίτες μέσω της σελίδας testing.gov.gr.

Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα μέτρα πρόληψης που προβλέπει ο ΕΟΔΥ για την λειτουργία των σχολείων (χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών κλπ.). Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς προαιρετική είναι η μάσκα για τους μαθητές.

«Ακόμη κι όταν τα σχολεία ήταν κλειστά, κατά τον Δεκέμβριο, υπήρχε ενδοοικογενειακή μετάδοση υψηλότερη σε σχέση με όταν τα σχολεία ήταν ανοικτά. Επιβεβαιώνεται ότι το ασφαλέστερο μέρος για τα μικρά παιδιά είναι το σχολικό περιβάλλον», πρόσθεσε η κυρία Παπαευαγγέλου.

«Δεν εισηγηθήκαμε άνοιγμα στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς ανησυχούμε για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Κάθε εισήγησή μας γίνεται με πολλή προσοχή», είπε.

Πηγή: newsbomb.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares