Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 12:56

«Ταξίδι» στο φεγγάρι ετοιμάζει η NASA το 2024

Η NASA έχει μεγάλα σχέδια για τα επόμενα χρόνια. Μέσα από ένα πλάνο 28 δισεκατομμυρίων, η NASA σχεδιάζει την προσγείωση της πρώτης γυναίκας στο φεγγάρι σε τέσσερα χρόνια και του πρώτου άντρα μετά το 1972, με το πρόγραμμα Artemis.

Το Artemis πήρε το όνομά του από την ελληνική θεότητα και δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα, από τον οποίο είχε ονομαστεί η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι (Apollo 11) το 1969, στην οποία συμμετείχαν 12 αστροναύτες, όλοι άντρες και Αμερικανοί. Η τελευταία φορά που βρέθηκε άνθρωπος στο φεγγάρι ήταν το 1972 κι έκτοτε, δεν έχει υπάρξει άλλο ανθρώπινο αποτύπωμα στη σεληνιακή επιφάνεια.
 
Η αποστολή Artemis Ι σχεδιάζεται να λανσαριστεί το 2021 με δύο δοκιμαστικές πτήσεις γύρω από το φεγγάρι, χωρίς αστροναύτες. Η NASA σχεδιάζει, μάλιστα, να στείλει ρομπότ δυο φορές μέσα στο 2021 για εξερεύνηση και δοκιμές.

Η αποστολή Artemis II πρόκειται να φύγει το 2023 με αστροναύτες ως πλήρωμα και η αποστολή Artemis III θα φέρει τους αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης. Με σύγχρονες στολές που επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία και κίνηση από τις παλιές στολές της εποχής του Apollo-11, οι αστροναύτες θα συλλέξουν δείγματα και θα κάνουν μια σειρά πειραμάτων σε διάστημα 7 ημερών. Θα ψάξουν για πόρους που μπορούν να μετατραπούν σε οξυγόνο ή καύσιμο και η ελπίδα είναι να αναπτυχθούν νέες δυνατότητες που θα επιτρέψουν στους αστροναύτες να εξερευνήσουν νέες περιοχές της Σελήνης.

 

Πηγή: clickatlife.gr

Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares