Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 13:03

Τσεχία: Πάνω από 8.000 κρούσματα σε μια μέρα για δεύτερη φορά

Η Τσεχία κατέγραψε 8.325 νέα κρούσματα κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, ενώ αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο ημερήσιος αριθμός των προσβληθέντων από τον SARS-CoV-2 στη χώρα ξεπερνάει τις 8.000 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Η χώρα αυτή των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων έχει δει μια πενταπλάσια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων νέου κορονοϊού από τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Από τον Μάρτιο έχει καταγράψει συνολικά 129.747 κρούσματα νέου κορονοϊού. Αυτοί που έχουν αναρρώσει ανέρχονται σε 59.901.

Την ίδια ώρα οι θάνατοι από την COVID-19 αυξήθηκαν σε 1.106 από 696 που ήταν την 1η Οκτωβρίου.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων τους τελευταίους δύο μήνες η τσεχική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Δευτέρα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορονοϊού, τα οποία θα ισχύσουν από σήμερα ως τις 3 Νοεμβρίου.

Αυτά αφορούν το κλείσιμο των εστιατορίων, των μπαρ και των κλαμπ σε όλη την Τσεχία, όπως και την απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας και στις στάσεις των δημόσιων μέσων μεταφοράς.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν, θα επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις έως έξι ανθρώπων, ενώ τα δημοτικά σχολεία θα ξεκινήσουν μαθήματα εξ αποστάσεως, όπως κάνουν ήδη από τη Δευτέρα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα πανεπιστήμια.

Την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Τσεχική Δημοκρατία έσπασε ρεκόρ για τέσσερις συνεχείς ημέρες, ενώ την Παρασκευή καταγράφηκαν 8.618 νέα κρούσματα και ήταν η πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία που ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων ξεπέρασε τις 8.000.

 

πηγή:ΑΠΕ

Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares