Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020 13:46

Σωτήρης Τσιόδρας: Από τα αγαπημένα μου νησιά είναι η Νάξος [vid]

Ένα από τα αγαπημένα νησιά του Σωτήρη Τσιόδρα είναι... η Νάξος όπως τόνισε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα το είπε, στην χθεσινή  ενημέρωση προς τον ελληνικό λαό!

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την (ασφαλώς υπαρκτή) ανησυχία στα νησιά με την κάθοδο των εκπαιδευτικών εν όψει του ανοίγματος των σχολείων και των επαγγελματιών (του τουρισμού και μη) που διατηρούν καταστήματα και δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των νήσων εν όψει του καλοκαιριού και το πώς και πότε θα μπορέσουν να κατέβουν με υγειονομική ασφάλεια στα νησιά οι εν λόγω κατηγορίες, ο κ. Τσιόδρας ήταν σαφής και έδειξε και την… αγάπη του για τη Νάξο!

Πιο αναλυτικά, είπε: «Κανένα τεστ δεν σε εξασφαλίζει στο 100%. Γιατί ένα θετικό τεστ σήμερα σου δίνει μία ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Π.χ., κάνω εγώ ένα τεστ σήμερα και αύριο πάω στη Νάξο, που είναι από τα αγαπημένα μου νησιά – μπορεί να έχω εκτεθεί στον ιό και να επωάζω τη νόσο, άρα 4-5 μέρες μετά εμφανίζω σύμπτωμα. Οπότε, σε αυτή τη φάση, πολύ μεγαλύτερη σημασία από ένα αρνητικό τεστ έχει να τηρήσω την υγιεινή των χεριών στη Νάξο, να τηρήσω την αναπνευστική υγιεινή, το ότι δεν θα μπω σε κλειστό χώρο χωρίς μάσκα, το ότι θα παρατηρώ τον εαυτό μου για συμπτώματα της νόσου κι αν εμφανίσω σύμπτωμα της νόσου δεν θα πάω στη δουλειά ή στην επιχείρησή μου και θα μείνω στο σπίτι μου, να τηρήσω τους ίδιους κανόνες που τηρούμε μέχρι σήμερα, να κρατήσω τις αποστάσεις μου και να αποφύγω τον συνωστισμό. Άρα, κανένα τεστ δεν θα σε εξασφαλίσει 100%. Αυτό που θα μας εξασφαλίσει όλους και θα μας βοηθήσει να περιορίσουμε και να εξαφανίσουμε τον ιό θα είναι αυτές οι κύριες συμπεριφορές υγιεινής στις οποίες αναφέρθηκα ήδη».

Σε ευχαριστούμε πολύ, κ. Καθηγητά, που αγαπάς το νησί μας και η αλήθεια είναι ότι έχεις ένα κοινό με τη Νάξο μας: έχετε καταπολεμήσει και οι δύο με επιτυχία τον κορονοϊό! Και μακάρι, όταν τελειώσει αυτός ο εφιάλτης, να σε δούμε στην Αξά!

ΕΑΣ Νάξου

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares